Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2269 / Att berätta med bilder e nog lika svårt som att berätta med ord!

 

Vi har ju ett antal sinnen som ständigt tar upp intryck, syn, hörsel, känsel och dofter, men den mesta informationen sorterar hjärnan sedan bort som oväsentligt då den anser att det inte e så viktiga saker för oss att veta, och alla intag i hjärnan, upplevelser, och se'n hjärnsorteringen, så blir såklart mycket personligt! Så hur kommer det sig då att andra människor kanske ändå gillar några av mina personliga bilder? Gissningsvis för att dom e ganska allmängiltiga? Man har själv varit med om nå't liknande!  

Så här kommer fler personliga bilder från vår vårspaning på Gotland! En udda tid att åka till Gotland kanske, men det e skönt med litet lugn då och då!

 

Det är dit bort vi skall gå och spana!

 

 

 

Hade det varit den 1:a April, så hade jag berättat en annan och längre historia om det här stället, för då hade det nog varit resterna av en hemlig raketbas! Ni ser delar av starttornet och vattenkylningen för utblåsningen från raketmotorerna! :) 

 

Åter i Visby! Och den här konstruktionen verkar ju funka! :)

 

 

Å så middag på Bakfickan igen!

Kan rekommendera en Gotlands Bittar att ta som en liten aperitif före den stekta strömmingen med potatismos! Och till strömmingen passar en öl, typ Sleepy Bulldog Best Bitter mycket bra!
Och så skall man ta lingonsylt till strömmingen såklart!

 

 

Bild från kvällspromenaden!

 

 

Och på Stora torget e det mycket lugnt!

 /Bengan

 

 

Postat 2014-04-06 15:15 | Läst 1753 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2268 / Åter i bloggen efter några dagars spaning efter en tid som flyr!

 

Vi tog båten över till Gotland för att spana på platser som vi varit på tidigare. Det här e en bra tid att bedriva spaning på, de e lugnt och tyst och inte så mycket folk. Eller som nå'n av oss sa vid något tillfälle, "Man får tid att känna in platsen i lugn och ro"

Vi har såklart varit här under andra tider, mitt i vimlets yra kan man säga, men den här tiden e alltid speciell. Vi bodde som vanligt på Hotell Gute och åt som vanligt nästan bara på Bakfickan.

 

Här är offerkällan vid Helgumannen.

Vi, spanarna alltså, hade bil med oss den här gången för att täcka in en litet större yta.

/Bengan


Ps. I någon nästkommande blogg kommer en spaning och rapport på nå't mer udda!

 

Postat 2014-04-05 19:28 | Läst 1995 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7