Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2351 / Re:Publik alltså! Via Bildradion!

Kocksgatan 24

Lyssnade en liten bit på Bildradion, gick ganska bra faktiskt, då jag laddat hem Google Chrome till min 12 år gamla dator med Windows XP! Men det kanske inte har nå'n betydelse, Explorer hade kanske gått lika bra? :) Tittade se'n runt litet på Re:Publiks hemmasida och skall nog även kolla papperstidningen när jag kommer till Pressbyrån. Papperstidningar e viktiga och riktiga!

Fast jag funderade på några formuleringar på Re: Publiks hemsida, men låter mig inte förskräckas, trots min ålder och att jag bor på landet och en del annat udda!  ;)

Re:publics läsekrets är spridd över hela landet, men den största delen består av storstadsbor mellan 18 och 40 år, som ofta jobbar eller studerar i kreativa miljöer. Det är människor som intresserar sig för världen och som vill inspireras till att tänka och agera själva.

De e bra att tänka som sagt!
Håller helt med!  ;)

/Bengan
 

Ps. Tänk att jag ändå inte kan låta bli att fundera och tänka litet till! ;) 
Vad är en "kreativ miljö?"  ;)

Postat 2014-06-12 10:12 | Läst 2533 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2350 / Kort ekonomirapport! Innan sotaren kommer! * Sotaren har varit här nu! :)

Södertälje Hamn 

Folktomt och numera borta!
 

Och jag vidhåller fortfarande, att skär man ned inkomsterna för stora låginkomstgrupper i ett konsumtionssamhälle, så spikar man sig själv i foten!

Och den gruppen som redan har bra med pengar, om dom får mer pengar, så inte konsumerar dom mera, dom har redan allt dom behöver, så dom lägger bara pengarna på hög! Eller investerar utomlands! :) Mera spik i foten herr Borg! ;) 

Kort och koncist analyserat va? :) 
 

För övrigt så väntar jag på sotaren, men måste ut med Roffe innan och se'n stänga av pannan så inte sotaren bränner fingrarna! Se'n brukar det bli litet städa efter sotaren, fast bara litet!

Vi hörs eventuellt litet senare!
För den som vill!
/Bengan

Ps. Nu har sotaren varit här! Och efter en stunds samtal med sotaren så behöver vi bara sota en gång om året hädanefter! Jag har ju lärt mig pelletspannan och brännaren, och hur man sotar fram till skorstenen! Så det e bara själva skorstenen, eller skorstensröret som sotaren kommer att vara behjälplig med framöver! Och jag sotar pelletspannan varannan månad ungefär, det tar en timme c:a! Brännaren skrapar jag ur var fjortonde dag, tar en 3-4 minuter!
Och den vakne fattar säkert att det här också handlar om ekonomi!
Att minska på sotarbesök! Eller minska på sotarkonsumtionen!  :)
 

Postat 2014-06-11 07:49 | Läst 2801 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2349 / Leicatips från förorten! Dock ingen originalgrej! (Bild på originalgrejen nu inlagd!)

Åter efter en lång morgon! Startade 06.30 med frukost, se'n ut med Roffe, sedan ett arbetsmöte och så åka å handla och nyss tog jag en se'n påtår! Tog några bilder med en M Leican när jag va ute! En M Leica utan exponeringsmätare!  Men jag har en påsättbar mätare till Leican, dock inte original, utan bättre! Tips för er i den analoga förskingringen!

 

 

Nog för tillfället!
/Bengan

 

Ps. Så här ser originalgrejen ut för er som undrar! Å så e det alltid nå'n som kommenterar om det e ett litet färgstick i bilden! Hört talas om blå timmen? ;)

 

 

Postat 2014-06-10 12:14 | Läst 3791 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Straight 2348 / Internettrafiken hotad!

På hemväg från kvällpromenaden med Roffe så såg jag problemet! Vår internetledning går rakt igenom en stor buske som vi har på tomten, och om det blåser upp, så misstänker jag problem, för ledningen e ingen gummisnodd! Ni ser ledningen uppe till höger va? Så jag får väl såga ned den här busken! ;)

 

Annars rätt lugnt i Gnesta, nyss satt jag i soffan bredvid Roffe med vidöppen balkongdörr, det e ljudlöst ute, annars hade inte Roffe varit sovande, och nu sitter jag här vid tangentbordet, men stänger av strax! Å att det va tyst, skulle jag inte sagt, för Roffe hörde visst nå't och började boffa! Jag hörde inte ett ljud i alla fall!


Å här e litet kvällsmusik i svartvitt!
http://www.youtube.com/watch?v=kaa7QOUwKsY

Godnatt!
/Bengan

Ps. Gatufoto! :)

Postat 2014-06-09 23:10 | Läst 2796 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2347 / Prinsess och kungabilder, inte min grej liksom, men ibland kan det ändå bli intressant!

 

 

De här vanliga kungabilderna ni vet, uppställningar, rosiga kinder, svenska flaggan och i färg, hur upphetsande e dom bilderna på en skala! ;) Nu e det inget fel på den typen av bilder, smaken e olika bara, men det finns fotografer som jag tycker gör det hela litet intressantare! Och i svartvitt!

Sitter och tittar igenom några årgångar av Årets bild, och nu e jag i 2011, och hittar spännande bilder! Kungliga bilder i svartvitt som sagt! Spännande fotat, men ändå med respekt!

 

Nu e det här inte så konstigt, det handlar om fotografen såklart! ;)

/Bengan


Ps. Kanske ett bröllopsfototips! Nu behöver ju inte alla bilder vara svartvita,
de e inte så jag menar! :)

 

Postat 2014-06-09 13:19 | Läst 2642 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa