Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2935 / Till det svartvitas försvar!

.

"Varför försvarar jag det svartvita?"

.

"Jo det svartvita har vissa speciella egenskaper - intensiv skärpa, kärvhet, renhet, klarhet och påträngande strukturverkan och är i sig själv en abstraktion, en koncentrerad och förenklad bild, en översättning, och inte bara en illusion av verkligheten"

.

"Så länge färgen bara väller ut på bredden, så är det lätt att stå upprätt och sjunga det svartvitas lov!"

.

"Och i färgens än så länge kolorerade massa, är det svartvita ett livsviktigt andningshål"

/Bengan

Ps.  Boxaren heter Anni Viante, och texten om det svartvita står Kurt Dejmo för, och jag har tagit träningsbilderna nere i lokalen på Kocksgatan 24!

Postat 2015-08-27 12:33 | Läst 1872 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2933 / Saknar faktiskt två bloggare här på Fotosidan... ursäkta!

En gång för länge sedan, men det va inte för så länge sedan faktiskt, så bloggade två bloggare ganska ofta här på Fotosidan! 

Ok, det händer saker i livet, både positivt och negativt, det vet jag! Sån't e livet liksom! Men jag saknar i alla fall de här två bloggarna! Det e det jag vill säga!

Men Obs, nu e det här inget personligt mot andra som bloggar, men man kan väl ändå få tycka att det va litet, litet bättre förr! Litet i alla fall! ;)

Nog för idag!
Å idag e det Tårtan!

/Bengan

Ps. Och ursäkta igen! Borde väl presentera de här två bloggarna för er som e nya bloggare här på FS! Från vänster, Micke Borg och Bernt Carlzon!

Postat 2015-08-26 09:10 | Läst 1992 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2932 / Sisyfos!!

.

Man säger att ett arbete som man inte ser något slut på är ett "Sisyfosarbete" Men Sisyfos kommer på ett sätt att undgå det hela, genom att bestämma sig för att detta arbete är det roligaste som finns, så därför misslyckas Zeus med att straffa honom. Så jag tycker det här e kul och intressant att rensa och städa! Långnäsa Zeus! (Men min fru har synpunkter på ett det händer så litet och så sakta när jag försöker städa/rensa någonstans)

Hittade bla några inbundna pocketböcker, som jag bundit in själv på 1970-talet, och så äldre prospekt, sannolikt 1960-tal, Märklin bla!  Som jag sitter och tittar i nu! :)
Så livet har inte bara bestått av fotografi under åren!

.

Hittar även andra saker, cykelprospekt där man visar hur man byggde riktiga cyklar en gång i världen! Nu trycker man väl ut cyklar på en 3D-skrivare, å hur svårt e det!

Nu snart dags för en promenad med Roffe!

Ha det!
/Bengan

Ps. Bilderna i bloggen e såklart tagna med iPhone 4 S!

Postat 2015-08-25 08:11 | Läst 1960 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2931 / Att fota med en mobiltelefon e inte lätt! Å så Tårtan nu på onsdag!

Det här med att fota med mobilkamera på en Fotosida e väl inte riktigt, riktigt bra och rätt va? För vi riktiga fotografer bör väl ha en riktig kamera? En stor, eller i alla fall dyr, men riktig kamera i alla fall!

Låter som ett skämt, visst e det så, men det e en del allvar inblandat också!

Här nedan kommer några bilder tagna med iPhone 4 S, bilder ni kanske sett tidigare! Jag har varit motståndare till sån'a här telefonkameror tidigare, men tekniken går framåt och då jag fick en iPhone 4 S och provade att fota med den, så har jag ändrat mig! Det här e en liten praktiskt och kompetent fotoapparat!  Å klicka gärna upp bilderna, då ser ni bättre! :)

/Bengan

Ps. Å glöm nu inte Tårtan på onsdag!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2015-08-24 23:19 | Läst 1582 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2930 / Tiden går liksom och ingen kommer undan!

.

Men det tänkte jag inte på i tjugo, trettioårsåldern, att tiden kunde gå! ;) Men plötsligt, tjillevipp, så e man här! :) Nåja, skall inte klaga, men kom att tänka på pension när en i middagssällskapet i går kväll sa, "e litet stressad inför morgondagen, de e ju jobbardag, så jag kan inte komma hem för sent!" Och vi hade tidigare talat om pensioner vid middagen, och flera sa då att det skulle vara skönt att få gå i pension!

Jag själv sitter nu på måndagsförmiddagen och har just tagit min påtår! Nåja, har varit ute med Roffe en timme innan, handlat, slängt tidningar och tomflaskor och askat ur pelletspannan, och skall snart ta ned en markis, om jag pallar med det i värmen, men ändå, det e en annan känsla än att vara på jobbet! Nu hade jag ett intressant och självständigt jobb de sista tjugo åren, tycker i alla fall jag själv, men ändå, att kunna börja dagen med en kopp kaffe och smörgås och DN vid 07.00 utan att sedan behöva stressa iväg till nå't jobb, det känns i alla fall som en lyx för mig!

Inte så mycket annat att rapportera!
Jo förresten, kan inte släppa taget om Summariten riktigt, även om den inte e så skarp, så e den ändå intressant just genom sin, kalla det för personlighet, så jag skall ta några rullar Tri-X med den nu när kvällarna kommer!

/Bengan

Postat 2015-08-24 11:36 | Läst 1784 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa