Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3181 / LP Auktionen, en lång dags färd mot natt liksom! Å vad bidde det då?

Det bidde en unik Leicaväska!
"Hallå! En Leicaväska e väl inte unik? En så'n väska hade väl alla Leicaägare förr!"  

Vänta så får jag förklara litet! Jag hade spanat in den här grejen tidigt! för den e unik liksom! Har själv inte sett den i verkligheten tidigare! Bara på bild! Undrade såklart om nån annan skulle bjuda på den? Och det va det! Men inte för mycket! :)

.

Kolla här! Här e det udda eller unika! Nu fattar ni va! :) En specialväska till min Leica IIIf med Leicavit!

Å nu undrar såklart vän av ordning, tillför den här väskan något positivt till kameran! Snarare tvärtom, det blir litet svårare att använda Leicaviten när kameraväskan e på kameran! Men det e inte speciellt unikt, kameraväskor brukar funka så!

Mer rapportering om LP-auktionen och några av de närvarande fograferna kommer i morgondagens blogg!

Ha en fin avslutning på lördagen!
/Bengan

Postat 2016-03-05 22:14 | Läst 1019 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3180 / Objektivtest på Fuji X-E1! Och så LP Auktionen i morgon!

I dag har det varit körigt, va tvungen att passa en fikatid i Södertälje vid 15-tiden, och även testa ett objektiv, och sköta om Roffe, samt göra litet hushållsgöromål! Så dagen bara försvann liksom!

.

Vad gäller objektivtesten så hittade jag ett sannolikt Biogon 2,8/3,5 cm i en Rysk fattning för Leica! Med hjälp av en adapterring och en adapter så sitter den bra på Fujin! Men se'n kommer frågan, funkar det! Ni som sett förkrigs-Biogonen till Contax vet vad jag talar om! Biogonen har en mycket utstickande bakdel! Men när jag skruvade i det hela, så tog det inte emot någonstans!  
Då så, då va det bara att börja fota!

.

En snygg grej på den här optiken e objektivlocket! Svarvad aluminium!

.

På Södertäljefiket satt det några män vid bordet bredvid, som nog Ronny kände, frågade om jag fick testa optiken, och det gick bra! Förstora gärna för att kolla skärpan på full öppning!

.

En sista skärpetest nu på kvällen! Tycker det ser bra ut det också!

Så den här optiken från 1951, där innehållet sannolikt e från 1945-46, funkar bra på en Fuji från 2016-talet! Tack Ludwig Bertele! Ni som inte vet vem Ludwig är, Googla!

Och väl mött på LP Auktionen i morgon lördag!

/Bengan

Postat 2016-03-04 20:46 | Läst 823 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3179 / Snapshotporträtt i miljö! Kocksgatan 24!


Skannade några bilder till i dag som jag hittat! Här är det en porträttbild, eller vad man skall kalla det, på Amanda Heed, som just klätt om efter träningspasset på Kocksgatan 24, och står och ordnar håret innan hon skall iväg! Jag går fram och hinner ta tre bilder innan Amanda går! Här är en bild av de tre jag hann ta!

Räddningen för att hinna ta bilderna va autofokusen på Contax G2, även om den nog missade en aning!

Contax G2, optik 45 mm, bländare 2 och Tri-X på 800 ISO!

Avdelning bilder som inte blivit skannade förr! :)

/Bengan

Postat 2016-03-04 08:08 | Läst 995 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3178 / Skannade några neg i dag! * Och uppdatering i bloggen! :)

Roffe och jag skall snart gå Le Grand Tour, men vädret e litet knepigt, duggregn, så jag tog fram ett negativark och hittar tre bilder att skanna då vi sitter och väntar!
Roffe ligger och väntar!

Kameran va här Contax G2 med 45 mm! Och Tri-X!

.

.

.

Här nedan e uppdateringen! :)

.

Va "tvungen" att kolla ett objektiv på Fuji X-E1! Kan väl säga att det va aningen, aningen liten slöja, men ändå fullt fotograferingsfunktionsdugligt! Typiskt Zeiss! :)

Så va're med det! 

/Bengan

Postat 2016-03-03 11:29 | Läst 968 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3177 / Vivian Maier, Donald J. Trump och Fuji X-E1

Läste nyss i DN om Vivian Maiers fotografier på Kulturhuset i Stockholm! Den utställningen skall jag såklart se! Se'n kan man fundera litet på sidan om, Vivian Maier är död och någon har hittat den här bildskatten och ställer ut den och tjänar pengar! Då tycker jag att man skulle kunna tänka sig att donera litet av vinsten till en fotoskola eller liknande!

Vad gäller Donald Trump, så tycker jag man inriktar sig för mycket på honom som person, och inte funderar på varför så många gillar honom! Påminner om SD i Sverige! Man inriktar sig på personen Trump istället för att ta redan på vad det är som sägs och som lockar så många! Om man får klart för sig vad det är som är så lockande, då kan man bemöta de åsikterna, och med argument locka tillbaka en del av väljare till en annan åsikt!
Och i det här läget, så får man hoppas på Clinton, när Sanders nu e borta!

.

Och Fuji X-E1 fungerar! Trots halvformatet! (Förstora gärna bilden) Har läst en del om Leica M9 nyligen, och även om den e häftig med mässing som tittar fram och fullformat och så namnet, så levererar Fuji X-E1 ändå mycket bättre bildfiler, speciellt när det skymmer! Och det e inte så konstigt, det är ett antal år mellan konstruktionerna! Så valet har varit ganska lätt för mig, 2995 för Fujin, mot c:a 20 till 25.000 för en bra begagnad M9!
Men de e klart, vinner jag på tips, så e man inte sämre än att man kan tänka om! :)

Å visst va det en bra spännvidd på bloggen i dag? ;)

/Bengan

Postat 2016-03-03 08:39 | Läst 1197 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 10 Nästa