Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3277 / Svårt det här att inte tänka på tidigare fotografers bilder!

Hittade en bild i arkivet, tio år gammal, och det första jag tänker på när jag ser bilden är Julia Margaret Cameron! Intressant, men kanske inte så konstigt! Vi försöker hela tiden ta nya och unika bilder, men ju fler bilder man har tittat på under åren, ju mindre unika blir ens egna bilder! Inte så mycket att göra åt kanske! Men en lösning kanske vore, att inte titta så mycket på tidigare fotografers bilder! ;)

/Bengan

Postat 2016-05-22 15:13 | Läst 1384 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3276 / Råkade titta i en kartong med gamla bilder! Varning för det! ;)

Råkade titta i en kartong idag alltså, å där låg det bilder! Hittade några bilder från min "idrottskarriär" i friidrott! :)

.

 Här e de första metrarna på 100 meter! Jag va mörkhårig då! :)

.

Å här e sista metrarna på 400 meter! Kolla målsnöret! :)

Har även tävlat i slalom, telemark, minracing, cykel och nu i foto! :) Min första friidrottstävling vad gäller löpning gjorde jag på en liten stadion som låg där Globen i Stockholm nu ligger! Skolmästerskap på 60 meter! Jag tror min tid va 9,2! Kom faktiskt ned till c:a 7 sekunder på 60 meter ute på Bosön en gång vad jag minns! Men det va på 1960-talet! (Bosön hade fått en gummiasfaltsbana, som vi testtävlade på! De va annat fäste än på kolstybb det)

Inte så mycket mer idag trots att jag hittade en del andra kul bilder i kartongen!

/Bengan

Postat 2016-05-21 15:53 | Läst 1377 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3275 / Gnesta-Planket 2016! Sista pusselbiten föll på plats i går kväll! Å det va ingen dålig pusselbit! :)

Lars Epstein tittar på bilder!

Fotoutställningen Gnesta-Planket är nu för sjunde året i rad! Och nu verkar allt att vara på plats vad gäller de tjugo inbjudna fotograferna 2016! Det e storleken på själva planket som sätter den här tjugofotografersgränsen tyvärr. Men det finns ett öppet plank också!

Å vad gäller årets utställare, så kan jag väl läcka litet, en utställare visar bilder tagna med en fototeknik från 1800-talet, och så blir det en del gatufoto, och i år även världspolitiska bilder från nutiden!

Och under åren har det varit flera av våra fotografiska ikoner på Gnesta-Planket, tex Beata Bergström, Gunnar Smoliansky, Anders Engman bara för att nämna några av dom! Och det e meningen att det skall vara en en intressant blandning! Både för deltagarna och besökare! 

* Och om fjorton dagar c:a sänder jag ut praktisk information till de tjugo utställarna! 

Och så e det litet annat arbete kvar, kontakter med media, tryck av affisch, kontakt med kommunen mm!

Så skriv in Gnesta-Planket lördagen den 30 juli i din Agenda! Och då utställningen ligger mitt i centrala Gnesta, bland butiker, matställen, bibliotek, kafeer, så går det utmärkt att ta med familj och vänner till den här lördagen, och man kan lördagshandla i Gnesta, ni som kommer utsocknes ifrån! Från Stockholm tex! ;)

Stationen för Regionaltåg och Pendeltåg ligger femtio meter från Gnesta-Planket,
parkering c:a tjugo meter ifrån.

Så väl mött i Gnesta lördagen den 30 juli!
Utställningen är mellan 11.00 och 15.00!
Och de tjugo fotografernas bilder hänger under tak, ifall! :)  

Och så här såg det första Gnesta-Planket ut 2010!

/Bengan

Ps. Och som vanlig så blir det en kvalitetskameraloppis på framsidan av godsmagasinet!

Postat 2016-05-20 08:42 | Läst 2281 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3274 / Gatufoto och upptäckt! :)

Va inne i Stockholm i dag, i Sibirien, för att kolla på bilder! Fotografen hade jag träffat på Fotomässan och såg där hans bilder första gången och sa att han kan väl höra av sig, och det gjorde han i veckan.

Så vi tittade på intressanta bilder och fikade och talade om livet! Kul, trevligt och intressant! Jag gick sedan från Sibirien till Karlberg, och upptäcker att jag håller en något lägre gångfart än genomsnittet! Men jag tittar på omgivningen när jag går, lantis som man är, och så kan det komma en bild! Nu blev det bara några få bilder, men inga bra bilder, men så e det i gatufoto!
Men bra bilder kommer! :) 

.

Va inne på Stadsbiblioteket en vända och blev upptäckt! Alltid något!

Tänkte hinna till Hornstull också, men med mitt gåtempo så får jag ta det en annan gång!

/Bengan

Postat 2016-05-19 23:50 | Läst 1332 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3273 / Suttit och tittat på vårt kära ämne gatufotobilder ett tag! :)

Skuggvinkel......

Och det räcker inte med att bara ta en bild på gatan! Tycker i alla fall jag! Nu talar jag inte om Gatufotopoolen här på FS, så ingen missförstår det hela! Men gatufoto inspirerar verkar det som, nästan lika populärt som naturfoto! Nåja, de va väl att ta i, vi är ett naturälskande folk i Sverige, å jag skall snart fjällvandra!

Men ändå, många dras till gatufoto, varför? Och som jag sa i början, jag tycker inte det räcker med bara en bild från gatan!

De e väl som i poesi, det räcker inte att skriva på ett papper, det måste finnas en intressant text, som kan locka till egna tankeutvikelser!

Men vad gäller Fotosidan, visst hittar jag spännande gatufotobilder här, men de är få! En smaksak säger nå'n! Visst e det så! Som i musik, mat, resmål osv! Men jag tror inte det e mängden av gatufotobilder gör en fotografs bilder bättre! För mycket kan ofta skymma sikten!  ;)

Skall in till sta'n i dag för att titta på en liten fotoutställning!
Less is more! ;)

/Bengan

Postat 2016-05-19 09:19 | Läst 1366 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa