Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3292 / Anders Engman, fotograf på Gnesta-planket!

Anders Engman är en fotolegend för oss litet äldre fotografer! Anders började på Kamerabild 1954 och sändes bla. till de flesta av tidens krig och kriser:  Suez, Mellanöstern, Indien, Pakistan, Vietnam. Det första uppdraget, Ungernrevolten 1956, berörde honom mest.

Och Engman var en av få fotografer som lyckades smyga förbi den tyska polisens avspärrningar i München 1972 och tog bilder strax efter terroristattentatet mot Israels OS-trupp.

Anders visar några av sina Ungernbilder på Gnesta-Planket den 30 juli!

Och Anders fikar med oss på Tårtan, då sitter vi som en skolklass och lyssnar!

/Bengan

Ps. Kommer ihåg för några månader sedan då en av Södertäljefotograferna bad mig sätta in en rulle Tri-X i hans M Leica! Nu va det bara det, att Anders satt och tittade på mig när jag laddade, och det va första gången det kändes litet nervöst och pirrigt att ladda en M Leica! :)

Postat 2016-06-02 08:30 | Läst 1338 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3291 / Tårtan idag!

Kul och intressant som vanligt! Fick titta i Kristers Leica M Magasin! Sehr intressant! Skall nog köpa ett ex! Fick hålla i en digital M Leica också! Suck... ;)
Och Anders berättade om spännande detektivarbeten vad gäller flera av hans bilder! Någon har sett bilden i nutid och börjar nysta via internet och hittar en mycket spännande historia om personen som Anders fotade av en tillfällighet för många många år sedan!

.

"Solitude"

Se'n till Gert på Svensk Kort för att höra vad nytt i Rohan!

/Bengan

Postat 2016-06-01 23:10 | Läst 1279 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3290 / Bildmakare på Gnesta-Planket lördagen den 30 juli 2016

Här kommer namnen på de fotografer och bildmakare som kommer att finnas på Gnesta-Planket i år. (Det kan tillkomma en eller två fotografer) 

Jenny Ingemarsson
Eva Karlsson
Hanna Lindgren
Mats Alfredsson
Ronny Veervart
Johan Larsson
Michael Good
Joakim KE Johansson
Krister Kleréus
Micke Borg
Roger Hållquist
Mats Adsten
Moustafa Jano
Anders Engman
Dan Crona
Robert Eliasson
Jimmy Dovholt
Sten Lundin
Bengt Björkbom 

Jag tycker det är en intressant blandning av "bildmakare" i år!
Och som vanligt finns ett öppet plank och en kvalitetskameraloppis!

Så boka in Gnesta-Planket lördagen den 30 juli, mellan 11.00 och 15.00. Utställningen är mitt i centrala Gnesta, det finns butiker och matställen runt om utställningen på mycket nära gångavstånd. Kommunikationer är bla. Regionaltåg och Pendeltåg! Stationen ligger c:a femtio meter från utställningen. Parkering inom tjugo till femtio meter.

Väl mött i Gnesta lördagen den 30 juli!

/Bengan

Postat 2016-06-01 10:48 | Läst 2580 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3289 / Uppstartsmeditation! Inte med Sverige i tiden liksom!

Eller att inte vara riktigt med i tiden men ändå tycka att det är Ok!
Att ha hjälpmedel så det går fort med det man skall göra känner nog de flesta igen! På jobbet, på fritiden, i hemmet, i bilen och här i vårt fall e det ju mycket automatik i våra kameror! Så det går fort att ta bilden! Så man slipper hålla på att tänka på något ovidkommande, utan kan direkt komponera bilden! Och då blir det såklart massor av väl genomtänkta kompositioner när man får så mycket tid över för det! Och många bilder! 

.

Ok, men nu va det väl om uppstartsmeditation va? Just det!
Jag har en dator med Windovs XP och ganska litet internminne, och då tar det en viss tid att starta upp datorna! Maskinen verkar i lugn och ro kolla allt som laddas in! Det ser jag i små textremsor nedtill! Och det tar tid! De e rubicon, facebook, cache-minne, apis. google och en massa annat smått och gott! Och väl inne på Fotosidan kommer en massa annat, banner.id, mm, mm! :)

Under tiden jag sitter och väntar, så tittar jag ut genom fönstret, de blir meditation liksom, jag tittar på träd buskar, och ser vad fint gullregnet är just nu, men även annat, typ vädret! Så plötsligt e maskinen beredd att arbeta, dags att vakna alltså efter den lilla morgonmeditationen! :)

Nu vet jag att det finns nya Turingmaskiner, reklambladen e fulla av dom! Nya, med större minne och snabbare processor! Men så länge den här Turingmaskinen funkar, varför byta? Ok, jag vet att jag inte får in appar som hjälper mig att göra mina svartvita bilder ännu bättre, men jag e nöjd med de svartvita bilder jag får idag! Och visst får jag påpekanden och frågor! "Varför inte köpa en ny dator så går det fortare?"

Men får väl hålla med om, att om gjorde alla så här, behöll sina gamla saker litet längre, även på andra plan, hur skulle det gå med tillväxten i Sverige och världen? Jag bara undrar!!

Onsdagsfunderingar i en tid då det finns massor av snabba hjälpmedel till en bättre värld!

Å så Tårtan idag!

/Bengan

Ps. Å så saknar jag några bloggare här på Fotosidan, tex bloggare som fotade analogt med M Leica, en annan bloggare som bloggade om resor till kompisar i Skåne, å så va de va bloggare som även mitt i fotografin undrade om tillståndet i samhället, bloggar som skapade kommentarer! Jag lovar!! Intressanta saker liksom!

Nu e nog bloggande mest som en bildpool! Litet snack och mycket verkstad! Snabbt och fort upp med en massa bilder! Inget provocerande heller! Alla e lugna och nöjda! Med Sverige i tiden! :) ;)

Postat 2016-06-01 08:06 | Läst 1179 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7