Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3593 / De e ett dj-a hallelujandet om den nya M Leican i stort sett överallt!

Eller e det en sekt det här med M Leica, en märkessekt, men sekten räcker kanske till för att hålla Leica flytande! Å andra sidan, de e en massa duktiga fotografer som gillar kameran! Å andra sidan varför hoppar då inte nå't annat företag på det här konceptet? Zeiss va ju Pg för några år sedan!

Det jag tycker e typisk och Leicaunikt, eller va i varje fall på den analoga M leican, det va sökaren! Nu har Fuji X100 en bättre "Leicasökare!" Så va e kvar då! Känslan säger nå'n!
De fantastiska objektiven! (När man tittar på vad de här berömda fotograferna fotar, så kan nog andra objektivfabrikat räcka, för det e mycket reportage)

Nåja, nu e det så här, och jag hoppas det håller i sig för Leica!
Fast jag tycker nog att man missat en del när man släppte fram X100 emotsagd med en "Leicasökare"!

/Bengan

Postat 2017-01-20 12:39 | Läst 1861 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3592 / Den nygamla sakligheten!

Barista

Tekniska saker verkar åldras fortare numera! Nåja, det e nog många gånger konsumtionstakten som har ökat! Jag använde samma kamera i dryga trettio år tidigare utan att den blev för gammal! Och jag tror också vissa fotografiska begrepp överlever, tex "Sachlichkeit"!

.



Å så hittade jag ett forntida fotografiskt hjälpmedel i skåpet!

Nog för idag!
/Bengan

Postat 2017-01-20 09:38 | Läst 1101 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3591 / Ping-Pong är det utvecklande för att senare tävla i Bordtennis?

Trappan 3


Jag har suttit ett tag och tittat på bilder! De e för "jobbet" liksom! ;) Å mest på facebook idag, men även på en del andra sidor, och även på Fotosidan.  Och det verkar vara väldigt lätt att fota idag, för det är väldigt många bilder ute på nätet! Tur att det inte e lika lätt att skriva böcker! ;)
Och så alla gillanden!  När jag tittar närmare på det här så ser jag att fotograferna ofta "umgås" med varandra, mao, man delar bilder på liknande platser på nätet! Ofta i ett liknande fotoämne! "Fina bilder du tar, och tack för din kommentar på mina bilder!" En trevlig samvaro alltså, många vänner på nätet, inte alls att förakta! Det här e nog den nya umgängessättet!


Men ibland ser jag bilder på nätet som inte får så många gillanden,
Udda bilder!
Som har tagits av fotografer som nog inte e så bra på Ping-pong heller...
Bilder som inte skulle få plats på Gallerix, de e i alla fall säkert! ;)

Men jag tycker det e spännande bilder...
Men tyvärr e det inte så många bilder..

Å vad gäller bilder, så e ju allt ofta en smaksak!

Funderingar på Ping-Pongen, och vad det kan innebära i förlängningen! :)

Carpe!
/Bengan

Postat 2017-01-19 16:24 | Läst 1087 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3590 / Det e mycket retro på 24 megapixel just nu!


Både Leica och Fuji har kommit med två liknande kameror på 24 megapixel! Digitala Mätsökarkameror, kanske man kan kalla dom! Nya Leica M10 påminner ju mer och mer om de analoga husen, så man anar kundgruppen man flirtar med! Tidigare analogister! ;)

Och Fuji påminner, eller liknar mycket en M Leica! Och här e såklart också mot en kundgrupp! Fast kanske mer modernare kundgrupp! ;)

Som sagt, de e såklart mycket nostalgi i en M Leica, kanske mera nostalgi än fotografi! För om man skall leva på sin fotografi, så inte köper man en Leica M10! Om man nu inte e fotokonstnär och Leica ingår i det konstnärliga konceptet!

Å vad e då Fuji X100F? Ett modernare M leica? Och jag tror i alla fall att de flesta inte skulle se någon större skillnad på bildkvaliten mellan den nya X100 F och Leica M10! Och ger man sig f-n på att se skillnad, så e det nog teknisk fotografi man eftersträvar!

Men jag undrar, ursäkta, om inte Leica ändå hade önskat att det va dom som gjort Fuji X100? I alla fall istället för tex Leica X och liknande saker! Fuji är nog den mest Leica M liknande kamera på marknaden från en annan tillverkare, det känns nästan som ett patentintrång på Leicas utseende, men med ett modernt digitaltänk, och modellen säljer mycket, mycket bra! Mao, smart jobbat Fuji! ;)


Fast på M Leican kan du byta objektiv! De e måste intressant för äldre fotografer som har en del objektiv från den analoga tiden liggande i kameraskåpet! ;)

Så det här e nog två generationskameror med liknande utseende! Vi får se hur länge det håller för Leica! Men visst e det supergrejer! Om man nu behöver det!

/Bengan

Postat 2017-01-19 07:52 | Läst 1471 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3589 / I dag inga nya utspel av Socker Conny! Å så Leica M10 och Tårtan!



Dokusåpan i USA vilar sig till nästa avsnitt, och under tiden så väntar vi på nå't annat, tex på nästa semester, eller nästa OS eller den nya M Leican! Men jag fortsätter med min fattigmansleica! För min fotografi skulle inte förändras om jag köpte en digital M Leica, bara min ekonomi! Å idag e det uppstart på Tårtan! Och nu börjar man se ljuset i tunneln!
Vårljuset!

Carpe liksom
/Bengan


Postat 2017-01-18 07:55 | Läst 1522 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa