Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3744 / Ett litet kaffefat från återvinningen!



I går åkte jag några vändor till återvinningen och tömde tio säckar med smågrenar och löv! I ena ändan av den här anläggningen finns ett större tält där man kan lämna saker,  som någon annan kan tänkas behöva! (Min fru har förbjudit mig att gå in där efter några tidigare besök)

Å andra sidan så hittade jag ett par sprillans Telemarksskidor där för några år sedan! Dom hade nog stått där några dagar! Och beror nog på att det finns mycket få telisåkare i Gnesta, eller så trodde man det va några skidor med kabelbindning från tidigt 1900-tal typ!

Hur som helst, tack för dom skidorna, jag åkte på dom under förra vårvintern i Grövelsjön!

.



Men i går smög jag in i tältet och hittade ett litet ensamt kaffefat på en hylla! Det va ett fat från Rörstrand, ungefär åttio år gammalt! Nu är ett ensamt kaffefat inte speciellt värdefullt, men de va inte det som det handlade om, utan jag tyckte fatet va fint, och tyckte det va synd att det stod där ensamt på hyllan! :)

Allt för nu och Tårtan i em!
/Bengan

Postat 2017-05-10 07:42 | Läst 939 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3743 / Nu blir det känsliga saker! Less is more! Å så Tårtan i morgon!

Vem behöver Silver Efex och liknande grejer när man har den rätta optiken på sin digitalkamera!  Sonnar 1,5:an! Då blir det automatiskt svartvitt retrostuk på bilden! Och så  bör man ha en bra dator såklart, med ett bra bildprogram, Windows XP med PS.7.0 räcker gott! 

Nu kan det komma nå'n kommentar om det här från någon som köpt in sig på en massa moderna bildprogram typ, och det e väl inget konstigt! Man e olika liksom, har olika smak, å det e väl en himla tur!

Men det här räcker bra för mig! Å så ser det ut som det e fotat med Tri-X! ;)
Å så e det kul att fota med den här Sonnar 1,5:an från 1946! Nördigt kul! Å historiens vingslag!

Tårtan i morgon!
/Bengan

Postat 2017-05-09 08:36 | Läst 1487 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3742 / Så där ja, nu e jag litet ledig! (Efter att ha kollat på bilannonser under några timmar)

Passar då på att gå in på Fotosidan och ser att nå'n tittat i min Portfolio! Kul!  Och tittar sedan själv på de bilder som någon tittat på! Och efter en stunds bläddrande bland porträtten, så tycker jag faktiskt att bilderna e helt Ok! Titta själva här! :)

Å nu e det dags för att gå en tur med Roffe!
Å i dag e det vinterjacka på!
/Bengan

Ps. På onsdag Tårtan!

Postat 2017-05-08 15:14 | Läst 1049 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3741 / Måndag och snöbyar och på onsdag e det Tårtan! Och så litet om Tjurfäktning!


I går va det i all fall fint väder, det e så man får se det, å då va vi på Moderna Museet och tittade på utställning Skrivet i ljus!

De e nog bra å titta på äldre bilder då och då, och se hur litet det hänt! ;) Men man får i all fall ett hum om hur naturfotografer jobbade förr, tio mulåsnor med kamerautrustning och framkallningsutrustning och inget fik inom synhåll! Å bilderna måste framkallas direkt, annars blev det inget! Visst har det tekniska blivit lättare i dag! Men motiv och bildval, e nog det detsamma, å alla måste ju få chansen att uppfinna sina egna hjul igen! Å det e väl demokratiskt och bra! Men det e nog ingen nackdel att kolla litet på fotohistorien i alla fall! ;)

Och nu på onsdag Tårtan!

/Bengan


Ps. Tittade runt litet bland bildkommetarer här på FS, och blir förvånad över hur vissa kommeterar en bild, först så kan man säga att det e en bra bild, men så tillägger man att man inte gillar bilder på typ motorsport, för det lockar till fortkörning och ger olyckor i trafiken, eller så gillar man inte bilder på kötträtter, med tanke på vad som händer under massdödandet av djur på slakterierna!
Sist så va det en boxningsbild, å visst va bilden bra, men boxning e fult i Sverige!

Å tjurfäkningsbilder skall man inte visa! För då kan folk kanske börja visa bilder från våra slakterier i färg! Å bilder från djurtransporter, där djur transporteras runt i Europa till det billigaste slakteriet!
För billigt e bra!
Så inga bilder från massdödandet av djur från våra slakterier! (Å ingen tjurfäktning som sagt!)
Bon Apetit!

Postat 2017-05-08 08:19 | Läst 1297 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3740 / Ovanliga grejer e roligare att visa upp såklart! :)

Vi omges av en massa massproducerade saker, å då blir dom ganska lika såklart, och då vill man kanske ha något litet annorlunda ibland, för att även visa upp! Eller vara litet annorlunda, när man visar upp sig, tex ha en annorlunda frisyr, eller ha nå'n annorlunda pryl, tex en annorlunda bil, som skiljer ut sig litet från mängden av bilar, eller ha kläder som gör att man skiljer ut sig litet! Inget konstigt med det!  

Men det viktiga e ju att åskådaren, eller grannen, fattar det fina och litet annorlunda man har! ;)  Å inte som en tidningsfotograf sa för några år sedan när jag visade min Leica M6 för honom, "Leica, e det en rysk kamera? 
Suck...  ;) Allmänbildning e också viktigt i sammanhanget! :) Ta tex Rolex vs Patek Philippe! ;)

Här e en så'n grej, som e annorlunda, men som tyvärr ingen fattar vad det e liksom! (Det är en optik med en spännande optikkonstruktionshistoria, med intressant fotohistoria också, sedan kommer även världshistoria in och en del annat spännande)

Men jag berättar inte mer, för det kan lätt bli en onödig nördöverkurs,
å sån't e onödigt, å tar tid från det här vackra vädret som vi har just nu! :)

Så ha en fortsatt bra dag efter den här kortbloggen!

/Bengan

Ps. Bilden på optiken e tagen med en iPhone 4S! Förstora gärna! För visst funkar det bra? :)

Postat 2017-05-06 11:04 | Läst 1123 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 8 Nästa