Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4073 / Why do we need so many megapixels?

concrete

Visst e han ändå litet jobbig den där Eric Kim! Ställer en massa onödiga frågor! Sköt dig själv Eric och bry dig inte om oss andra! Å e du så himla bra själv då! Du e ju en riktig prylnisse du också, det har jag nog läst tidigare! ;)

Fast ändå,
visst e det en del intressanta, och kanske litet onödigt jobbiga frågor, han ställer! ;) Jag funderar såklart på om jag skulle ha stannat i min Fuji X100 med 12 mpix i stället för att nyivestera i en Fuji X100S i med hela 16 mpix!

Å andra sidan, man kanske skulle förbjuda vissa bloggare så man fick fota i lugn och ro! Det vore kanske en enklare lösning! Förbud mot allt olämpligt! :)

I dag e det i alla fall fotofika på Gustafsvik i Gnesta! Det verkar inte finnas något bra fik i Södertälje! ;) Jag tar med några porträttbilder att visa upp!

Och tar även med min nya Fuji X100S! Man vill ju gärna visa upp den nya kameran man köpt! :)

/Bengan

Ps. Här är artikeln av Eric Kim om ni råkat missa den! :)

Postat 2018-02-25 10:04 | Läst 1341 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4072 / Why Camera Companies Want You to Be Perpetually Dissatisfied With Your Gear!

Kamera Fuji X100S

Nätet e livsfarligt! Man hittar hela tiden intressanta saker att läsa! Även om foto! Nåja, vad som e intressant för mig, kanske inte e så intressant för andra! Men här e i alla fall några av rubrikerna i det jag hittade! Och skyll nu inte på budbäraren! ;)

    Why Camera Companies Want You to Be Perpetually Dissatisfied With Your Gear
    DSLR CAMERAS ARE LAME.
    Why You Shouldn’t Go Into Debt For Your Photography
    PHOTOGRAPHY SLAVES
    How to Conquer GAS
    How to Stop Pixel-Peeping
    Why I Shoot With One Camera and One Lens
    30 Tips to Conquer G.A.S. (Gear Acquisition Syndrome)
    Gear Allergy Syndrome
    Disregard Differences, Notice Similarities
    More Megapixels, More Problems
    Sensor Envy
    If Your Camera Isn’t Good Enough, Your Camera isn’t Expensive Enough
    How to Be Grateful For What You Have
    Having No Choices is the Ultimate Freedom
    Technology Won’t Fix Your Problems
    Why is Image Quality Important?
    Why Sharpness is Overrated in Street Photography

Å här e länken till ämnet! 

Å ha en fin lördagskväll!
/Bengan

Postat 2018-02-24 18:54 | Läst 1349 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4071 / Fuji X100 vs Fuji X100S

Porträtt på kafé med X100

Jag har nu två versioner av Fuji X100, och har försökt göra några jämförelser mellan kamerorna och även försökt analysera om mitt nyinköp kommer att ge mig bättre bilder, eller hur man vill formulera sig!

.

X100

Å visst ser jag och tycker mig känna en viss skillnad mellan de båda kamerorna! Först och främst så verkar batteriet räcka längre i X100S! Tror jag i alla fall! Och vad gäller att ställa AF-skärpan snabbt på tex ett grå yta, så klarar sig X100S litet bättre! Och, jag tycker mig märka en aningen bättre kontrast i bilderna, och kanske litet mer "skärpa" på jpeg-filerna! Å så e det den här Ok-knappen som e bättre!

Ok, då borde jag bli en bättre fotograf med den här uppgraderingen! :)
Det e väl där som en viss tveksamhet ändå inträder tyvärr! ;)

.

X100S

Men, nu kommer det! :) För hur mycket man vill tro, så sitter nog inte en bättre fotografi i små tekniska detaljer i en nyare kamera! Utan det här ständiga bytandet kanske e det som splittrar oss för att komma fram till bättre bilder! Vi lär oss aldrig ytnyttja redskapet innan det e dags att byta!
Men det e nog så här som en del av fotografin ser ut i dag! I alla fall hos oss fotoamatörer!

Ok då, visst e jag en riktig tråkmåns, men visst kan ligga en liten sanning i det här! Erkänn! ;)

.

Men visst kan det vara kul med en nyare och mycket fräsch kamera, även om den inte e den senaste modellen! Å så känner jag igen det här redskapet! Å så e det mycket likt min M Leica! Fast billigare! :)

Å Carpe nu i det vackra vädret!
/Bengan

Ps. Här e ett annat redskap! Å tränar man ofta, så blir man bra! Som i foto! :)

Postat 2018-02-24 11:42 | Läst 1299 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4070 / Internet, Frankensteins monster i vårt knä!

Time Bandit...


Läser i dagens DN (Martin Gelin) om hur elever på den skola i USA som drabbades av den senaste dödskjutningen startade en kampanj för att försöka förändra vapanlagarna! Det dröjde inte länge förrän det kom ut alternativ information på internet om det här! Man berättade att en av eleverna egentligen va en skådespelare som fått betalt av George Soros för att säga det här! Den här alternativa informationen har redan setts av hundratusental! En annan av de överlevande eleverna fick så många dödshot att hon lämnade Facebook!

Så i förlängningen, så kanske det här som hänt på skolan i USA, det kanske aldrig har  hänt! Utan det hela är en internetkonspiration mot NRA! 
"The National Rifle Association is America's longest-standing civil rights organization. Together with our more than five million members, we're proud defenders of history's patriots and diligent protectors of the Second Amendment."

Å snart har vi snart val i Sverige, jag undrar vad Stefan Löfven och de andra politikerna egentligen har för sig! Å vad dom gör! Det bör finnas information på internet om det redan nu! Och vad som egentligen händer i Syrien, för det finns det delade meningar om, för det är inte alls så som vi får läsa om här i Väst! Och så vad man kan beställa via Dark Net! Det vill föräldrar absolut inte veta!

Och alla föräldrar, va inte oroliga för den här länken!  För här kommer "Hur du installerar TOR och kommer ut på darknet & Flugsvamp"
  För det här vet de flesta ungdomar om, och en del annat, det e bara föräldrar som e okunninga! (Å TOR e mycket bra om du vill handla droger, vapen och en del annat smågodis utan att synas!)

För våra barn och ungdomar kan mycket mera om internet än vad vi vet, eller vad vi vill veta! Ungdomar e nyfikna och undersöker såklart internet! Via Goggle tex! Och under tiden så håller vi på att skicka bilder på maträtter och bilder från senaste resan till varandra! :)

Och vad kan man göra åt det här då? Inte så mycket, för det är redan sent på dagen, och det har börjat mörkna! Men vi kan i alla fall försöka vara medvetna om vad som våra barn kan hitta på nätet!

Och Obs, om Porren på internet, och dess människosyn har jag inte skrivit ett ord om!

Men ha nu en fortsatt bra dag! :)
Hoppas det blir lika fint väder i dag som i går!
Och jag fotar vidare med min "nya" X100! :)

/Bengan

Ps. I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.”
—Albert Einstein

Postat 2018-02-23 07:47 | Läst 1303 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4069 / Män i min ålder e väldigt konservativa! Så se upp! :)

Fick höra det i Tv-programmet om Kött som Henrik Schyffert gjorde! Vad gäller att sluta äta kött, eller minska på köttkonsumtionen, så va det bara några procent av männen i min ålder som var förändringsbenägna! Kvinnor i den åldern verkar ha ett litet annorlunda tänk!

Å de här konservativa männen, vet ofta allt också! ;) Å det dom har lärt sig en gång, det gäller fortfarande, som en naturlag, även i foto såklart! ;)

Tänkte även på det här när jag köpte min nya kamera nyss! För det va ingen ny kamera, utan en gammal modell, av samma kamera som jag har tidigare, visserligen i nästan nyskick, men ändå! Å som duger mycket bra! Snacka om att vara förändringsobenägen!

Och det e samma med fotomotiven, jag fotade i en boxningslokal på 1960 talet, och är tillbaka och fotar där på 2000-talet! Inga nyheter här heller liksom! De e bra som det är! ;)

/Bengan

Ps. Så det va nog en himla tur att jag slutade äta kött innan jag kom upp i den här konservativa åldern, för nu vet man inte hur det hade gått med det! :)

Postat 2018-02-22 11:13 | Läst 1255 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa