** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4091 / Min åsikt om gatufoto generellt och om gatufotopoolen här på Fotosidan!

#3568998

Nu e det här min personliga åsikt, och åsikten har inget med mitt företag, min organisation eller liknande att göra, utan den står helt för mig själv! Och då jag förhoppningsvis har blivit litet vis, tack vare eller Pga av min ålder, så tänker jag inte ha några åsikter om Gatufoto eller om Gatufotopoolen just här och nu! Men vill i sammanhanget påstå att det kan vara intressant och kul att även titta bakåt! Även i Gatufotopoolen! Det va litet blandat även i början, å inte bara nu! Fotohistoria är intressant! Så titta gärna på de tidiga bilderna i Gatufotopoolen också!

Och jag visar här ovan en bild som jag tycker e riktigt Gatufoto!
För det syns ju tydligt på den liggande fotografen!
Det kan inte bli tydligare! :)

Har nyss kommit hem med Roffe från en timme i snögloppet!
Så nu påtår! :)

/Bengan

Postat 2018-03-08 12:50 | Läst 1215 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4089 / Dikten är numera mycket mer spännande än verkligheten!

Tänkte på det när jag såg det här urklippet igen!  Å jag tycker att det här inte e så mycket att skratta åt längre! Alla har sin verklighet och sin uppfattning om saker och ting!

Annars inte så mycket nytt annat än att jag skaffat ett mycket viktigt tillbehör till min nya kamera!

Roffe va uppe och tassade nyss, jag frågade honom om han ville gå ut och skvätta litet och öppnade dörren! Han såg direkt att det börjat snöa och sa, "det e inget påträngande", vände och gick och la sig i korgen igen!

Men vi måste nog ut om en halvtimme i alla fall!

Så e leget!
/Bengan

Postat 2018-03-08 09:45 | Läst 1074 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4088 / Google står med byxorna nere! :)

Caféljus...

Google och Facebook verkar inte kunna rensa bort olämpliga saker på nätet! "Jor'å säger dom, vi e på gång med andra algoritmer, mer smarta liksom! De problem som inte har en teknisk lösning finns inte för Google!"

Nu e det här inte så enkelt, det visade både Gödel och Turing! Läs på Google! Att bygga en artificiell intelligens som kan spåra och helt avslöja olämpliga saker är omöjligt! Om det inte är en artificiell intelligens som skriver det olämpliga förståss! Då spelar dumskallarna i samma ruta! ;) :)

Så att rensa ut oläpliga saker från internet, det kräver både datakraft och program OCH kluriga människor! Det här med människor, det hade ni inte tänkt på va Google! Det blir många att nyanställa! :)

Annars rätt lugnt i Gnesta! :)

/Bengan

Postat 2018-03-07 13:39 | Läst 868 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4087 / Roffe, spanaren!

Roffe å jag brukar ta litet olika rundor i utkanten av Gnesta där det finns ytor och vyer! "Jag vill ha öppna landskap", säger Roffe! (Jag vet nog var han fått det där med öppna landskap ifrån) Men det e faktiskt Ok att gå på litet udda vägar även om det bara e några traktorspår! Å snön e  vit och ren här! Och så blir det mobilfritt när vi e ute! ;)



Så Roffe och jag går och spanar på var sitt håll! Jag spanar inåt och han utåt! Vi e långt borta från varandra, men ändå nära liksom! ;) Om jag frågar honom, så spanar han mycket mer inåt än vad jag som människa någonsin kan göra påstår han! Han lägger till sin hörsel och doftsinne och liknande hundförmågor i det här, och jag vet att det här går inte att diskutera, så jag säger bara, "Ok, jag förstår!"

I går va det en grop där något djur legat som han höll på och undersökte i en fem minuter! Det e intressant att se och höra honom då! Han nosar och se'n låter det som om han blåser rent i luktgångarna! (Så uppfattar jag det) Så han går och nosar och snörvlar och ibland gräver han litet med framtassarna för att komma djupare i snön! Å så ibland tittar han upp, håller huvudet blickstilla, som om han mentalt analyserar det han nyss doftat på!

En utomstående kanske kan undra om man inte kan släppa kopplet vid sådana här tillfällen! Glöm det, då har ni inte sett blixten broder! Skulle Roffe se eller höra något rörligt föremål inom nå't hundratal meter! Det här e ingen prydnadshund! ;) Det här e en jaktmaskin! :)

På vägen tillbaka till bilen, så stannade Roffe flera gånger! Och när jag säger stanna, då menar jag stanna! Han står stilla i flera minuter och bara tittar i fjärran! Jag skämtade en gång med honom om det här och frågade, "Har du frusit fast! ;) Fick bara en suck som svar!
Tidigare hade jag sett några rådjur långt bort, i alla fall på nå'n kilometers håll som små otydliga skuggor, och jag misstänker att det va dom rådjuren som han hörde eller kände doften av här!

Men till slut, äntligen in i bilen för hemfärd!

/Bengan 

Postat 2018-03-07 07:51 | Läst 1086 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4086 / Jag gillar inte förändringar! Fotosidan har ingen monter med espresso på Fotomässan i år! ;)

We met on the stairs ...


Nåja, jag har under de här sista åren sett litet oroande tecken, speciellt förra året med alla tomma bildutställningsytor och avsaknaden av vissa kameramärken! Vet inte om det va för höga priser för både kamerautställare och bildutställare eller va det berodde på!

Men Ok, Fotosidan va ju på Fotografiska nyss, men snörök på E4:an hindrade mig att komma dit tyvärr!

Men vad gäller Fotomässan, så e jag mycket mycket tveksam till att besöka den utan att kunna få en espresso! ;) Fotosidans monter på Mässan va en viktig och trevligt träffpunkt!

/Bengan

Ps. Å Fotosidan rapporterar nog från mässan, det räcker för mig.....

Postat 2018-03-06 09:12 | Läst 1201 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 ... 10 Nästa