Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6179 / Å varför gillar ingen den här bilden? Inte så mycket i alla fall...

Lördagskväll 1964

- Därför att bilden e mycket personlig, det fattar du väl!
- Hur menar du?
- Därför att du va med här, du känner personerna, ni pratade ju nyss, du kan fortfarande höra rösterna, höra ljuden från gatan, och du vet vad som hände innan bilden togs, och du vet vad som hände sedan, det här är en minnesbild för dig och den är mycket, mycket personlig!
- Ok, e det så det är...
- Just precis, det e så det är!

- De e svårt det här med fotografi! ;)

/Bengan


Postat 2018-05-11 13:10 | Läst 1417 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6178 / Bildtävlingar och bildsmak och mellanmjölk!

Grövelsjön

Bildtävlingar påminner om melodifestivaler, eller tävling om vilken maträtt som smakar bäst, eller vilken öl som e bäst! Och för att vinna, så får det inte vara för mycket konstigheter, utan det måste passa den stora tyckargruppen bäst! Å hur nyskapande tror ni att det nu blir!

Men nu är det så här när affärsverksamhet är inblandad, då det gäller att locka in stora grupper, vare sig det gäller fototävlingar, eller musiktävlingar eller mattävlingar!

Det e därför det även finns regler, i fotografi typ, som hjälper den osäkre! Komposionsregler! Så ingen skenar iväg med sin fotografi! "Fin diagonal i din bild, fin svärta och jag ser en antydan till det gyllene  snittet i din fina bild, så det e absolut en vinnarbild!"

Jaha, vad e det för fel att det här då? Inget fel, men det här skapar inget nytänk precis! För så fort någon liten nytänkare sticker upp med en aningen "konstig" bild, så tas hen direkt ned med hjälp av det sunda förnuftet, kompositionsregler och den goda etablerade mellanmjölksbildsmaken vad gäller "riktiga bildkompositioner"!

Så en sammanfattning!
Håll dig inom ramarna, och tryck ofta Gilla till dina likasinnade, så får du många, många Gilla tillbaka, och då tror du att du tar bra bilder! Och det gör du ju såklart, inom din bildsmakgrupp!

De va väl allt för idag! :)

Nåja, litet annat va det också, DN e f-b tunn på dagar efter helger!
Det händer väl inte så mycket i helgerna!
/Bengan

Postat 2018-05-11 09:08 | Läst 1351 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4167 / Tårtan i onsdags och nästa Tårta i Gnesta! Meddelas redan nu!

Vi va väl ett tiotal på Tårtan i ondags och blandade visningar med bla. hålkamerabilder, negativ och digitala bilder!  Och nästa Tårta, onsdagen den 23:e, planerar vi att ha på Gustafsvik i Gnesta! Vi brukar göra så varje år! I alla fall va det en gång förra året! :) Fikat startar litet tidigare, 14.00, för Gustafsvik stänger runt 16.00! Gustafsvik e ett större fik, kalla det för retrofik, men även ett matställe, du kan äta lunch eller fika, eller bådadera! Å Gustafsviks räkmackor e berömda!

Å så några bilder från onsdagens Tårta, och en bild från "Radioaffären" på Hornsgatan och en bild från själva Hornsgatan! De e en gammal bild från Hornsgatan, men det såg likadant ut i onsdags!

.

.

.

.

Jag återkommer med pendeltågstider, men som det ser ut just nu så går ett tåg från Sth City 12.05 som ansluter till Gnesta-expressen! Och för hemresen så går tåget 16.20 från Gnesta! (Det tar c:a 15 minuter att gå från Gustafsvik till stationen) Så planera för nästa Tårtan på Gustafsvik!

/Bengan

Postat 2018-05-10 19:42 | Läst 1323 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4166 / Svartvita inställningar på Fuji X100S! Å så Tårtan idag 15.00!

Har "listat ut" ;) inställningarna på min Fuji X100S! ;) Jag tror det e så här! (Jag e ju inte så väldigt intresserad av den inre tekniken på min Fuji, för jag e mest en knäppare)

Alltså in i menyen!
ISO auto! (Men det e väl inget viktigt kanske) Dynamiskt omfång AUTO! Filmsimulering By. Svartvitt + grönfilter! Skärpa +2, Lågdager -1, Brusreducering -2 Vitbalans R3 och B-3! Och se'n har jag exponeringskompen ställd på -2/3!

Nu finns det säkert synpunkter på den här inställningen, å det e bra, men det här funkar för mig! :)

OCH, Tårtan i dag!

/Bengan

Postat 2018-05-09 10:07 | Läst 1386 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4165 / Svartvita inställningar på Fuji X100S! Å så Tårtan i morgon onsdag!

Det här med att göra egna svartvita inställningar på X100S är intressant! Och att även närma sig, eller efterlikna Acros-inställningen, den som finns på senare X-modeller, även det e intressant! Man försöker härma forna tiders filminställningar alltså! Nu när vi fått digitala filmer som i stort sett inte ger nåt korn, med otroligt bra skärpa, så vill vi ändå försöka härma hur det va förr! Med korn och liknande! Även vissa kameror ser nästan ut som förr!

Nostalgi, eller vad handlar det hela om? Eller har fotografering helt gått över i fototeknik! Vi har ju ett antal bildbehandlingsprogram också, om nu någon missat det! Det räcker inte att ta en bild, den skall tas med en personlig inställning i kameran, kanske även med en personlig optik, och sedan bildbehandlas så bilden blir ännu mer personlig!

Hur som helst, vad gäller den här inställningen på bilden här ovan, så e det inte riktigt den inställning som Ronny ställde in på min kamera, utan jag har lagt till några små personliga saker!
Ursäkta mig Ronny!

Å så e inte bilden så där vrålskarp heller! Man vill ju vara litet unik även där! Skärpa e ju ett borgerligt koncept, eller hur det nu va man sa! Så nu skall jag fota med den här personliga inställningen ett tag! :)

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Postat 2018-05-08 08:37 | Läst 1325 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 ... 9 Nästa