Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4656 / Mätsökarfika på Viksängen onsdag!

Obs! En icke mätsökarkamera! (För det e bara en enkel sökare på kameran)

.

Sommarfotofika på Viksängen i Södertälje nu på onsdag! I morgon 3 juli alltså! Från 15.00! Inte en minut tidigare Kjelle! Och en mätsökarkamera från Järna kommer bla. att förevisas! Analog mätsökarkamera! Missa nu inte detta tillfälle!
(Tror att det inte behövs några förbokningar för kameratitten)

Velkommen!

/Bengan

Ps. Å varför titta på en begagnad gammal mätsökarkamera? Världen är fortfarande full av mysterier! Gud ske lov!

Postat 2019-07-02 11:59 | Läst 1463 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4655 / Är nästan säker på att det var 1989! Då e det väl trettio år sedan! :)

Å nu e det Leica igen, ursäkta! Å ni som inte vill läsa det här, ni läser självklart något annat!

Alltså, så här e det! Min första Leica köpte jag 1959, min första M Leica 1962 och den här Leica M6 köpte jag 1989! Å då har jag haft den här M6:an i trettio år! Både kul och intressant! Å vad gäller ev. reparationer eller service, så har det bara varit batteribyte i exponeringsmätaren under de här trettio åren! Å kameran har varit med vid ett antal fjällvandringar, skidåkningar, cykelturer, utlandssemestrar, kajakpaddlingar och även stadsfoto såklart! Och ofta hängandes utanpå jackan eller i handen, men ibland om det regnar mycket, har jag haft kameran innanför jackan!

Nu e det ju andra tider, digitala tider, och jag fotar såklart en hel del digitalt, men har även en rulle film i Leican just nu! Och några tagna rullar ligger i kylskåpet och väntar på framkallning! Låter otidsenligt att fota analogt, men det blir bilder från en M Leica också! Efter ett tag i alla fall! ;)

.

Man kan pimpa kameran också! Här e det med ett handgrepp, rött toppavtryck och ett trendigt motljusskydd! :)

Men så har vi det där med känslan! Att fota med en M Leica alltså! För mig är det en speciell och känsla, men fråga mig inte mer detaljerat vad det är för känsla, den bara finns där! Och känns bra! Kan väl bero på att jag fotograferat mycket med M Leica, svårare än så kanske det ändå inte är!

Och vad gäller digitalt vs. analogt, ni vet, "a time and place where you want to go back to basics, where you want to play unplugged..." Å jag tycker att det går utmärkt, och är kul att blanda analogt och digitalt fotande!
Kan vara att det är litet mer utmanande att fota analogt! Utmaningar e bra! ;)

/Bengan

Postat 2019-07-01 19:48 | Läst 1456 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7