Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4809 / Att gissa funktionen på den här är nog nästan omöjligt!

Men en ledtråd kan vara, att den här "propellern" sitter inuti ett äldre radiochassi! Det radiochassi som här står på högkant i bilden nedan! Vet inte om det va en Telefunken eller Graetz! Och då man vred på en ratt, så kunde man få den här "propellern" att stå i olika lägen!
Någon polett som faller ned hos någon radiokunnig? :)

.

Här står chassit på högkant! Det här är undersidan!

Annars så håller jag på att förbereda "lastbilen" på värmepelletstransport senare i dag! Hundbur bort, baksäten ned, plastkydd på plats! Då det varit och nog är någon minusgrad kvar, så jag tar naturen till hjälp, = solen,  för att ta bort isen från rutorna innan jag åker till Granngården! :)

/Bengan

Postat 2019-10-28 08:28 | Läst 1804 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4808 / Så va den helgen över! Och i morgon e det måndag och en ny arbetsdag igen!

Men flera vet ju att jag e pensionär och undrar nog om "arbetsdagen!" Nåja, jag räknar att åka och hämta 52 säcker värmepellets som en arbetsdag! Och även om det blir några lyft, 52 säcker a 15 kilo gånger två, så är det här såklart litet av ett lyxliv! Motion på fritid! Men jag går ändå upp hyffsat tidigt på fritiden, 07.00 så jag kan sitta och läsa DN i lugn och ro! Vädret ser bra ut i morgon, bra väder underlättar uteliv!

För övrigt i helgen har min fru och jag skruvat i hop en dubbelsäng med madrasser och gavel! Och det tog ett antal timmar! Men det va både kul och trevligt att jobba ihop så här! Ensam e sällan stark!

Vad gäller fotografin, där funderar jag på att sätta i hop en fotobok! Några jag känner har gjort fotoböcker, så jag skall försöka få litet tips på onsdag på fotofikat i Viksängen!

Slut för nu!
/Bengan

Postat 2019-10-27 22:43 | Läst 1447 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4807 / I dag såg jag framtiden, men inser ändå att de e kört!

Framtiden är att hushålla, använda saker längre och reparera! Men hur klara av att göra det, när nytillverkade saker dyker upp hela tiden och marknadsförs av skickliga försäljare och marknadsavdelningar! Ständigt! Och då konsumtionen är grunden för våra samhällen!

Jag blev inbjuden till en liten verkstad i morse! Reparationsverkstad för radioapparater! Och fick en genomgång av den teknik vi lämnat bakom oss! En teknik av kvalitet, och som kunde repareras! Jag frågade om det fortfarande fanns reservdelar till de här apparaterna? Det finns! Det finns fortfarande lager av radiorör! Det finns nytillverkat också vad gäller radiorör och annat, med dom radiorören e bara skit sade reparatören! Säger inte vilket land dom kommer i från! Vi talade om hur det va förr, och att framtiden va på gång redan på 1960-talet! Den här radioreparatören fick på 1960-talet ett påpekande om att låta bli att laga reservdelar! Man köper reservdelar, inte lagar! Och så gick tiden vidare in i vår köp och släng tid!

Så nu står vi här bland klimatförnekarna, som bilindustri, oljeindustri, transportindustri, köttindustri, matindustri, reseindustri, klädesindustri, modeindustri, elektroniskaprylindustrin och gruvindustrin som lever på vår konsumtion! Och tror att dom skall ändra sig och erkänna att dom är en del av problemet! Glöm det!
Dessutom har dom här företagen använt ett antal miljarder för att föra fram, och hitta speciell forskning som visar att det här med uppvärmningen av planeten, det e fullt naturligt, och är inget farligt och har absolut inget med deras verksamhet att göra!

Så jag tror det e bra att lära sig att leva i Antropocen! Och att försöka leva med att det kommer att gå åt skogen! Och försöka träna våra barn i det också!

Men det e ändå litet intressant och kul att få titta in i en så'n här otidsenlig reparationsverkstad!
Jag blev inbjuden att få ta fler bilder på verkstaden!
Så fler bilder kommer!

/Bengan

Ps. Å för att ingen skall missförstå det hela och tro att de e de här gamla apparaterna vi skall använda, så menar jag att det skall gå att reparera det mesta vi numera använder! Kyl och frys, mobiltelefoner, datorer, kläder, bilar osv, osv, på ett bra och rimligt sätt! Men då får man även jobba mycket med vårt behov av pryltröst! ;)
Vår konsumtionströst är omättlig! ;) :)

Postat 2019-10-27 13:14 | Läst 1661 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4806 / Färg kanske gör tillvaron lättare! Och Jack Kerouac on train!

Tillvaron kanske kan kännas litet lättare och ljusare om jag fotar i färg, så jag prövar! Här kommer då några färgbilder från i morse! Street Photo liksom! :)

.

.

För övrigt så blir det nog en del läsa idag! Började med DN! Intressant tågresa Björn af Kleen gör i Jack Kerouac's fotspår! Bla. genom Trumpröstande rostbälten!

/Bengan

Postat 2019-10-27 10:13 | Läst 1338 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4805 / För eder kännedom, månaden Mörv är på ingång!

Mörv är enligt serietecknaren Berglin, månaden mellan november och december eller om man så vill, en mycket, mycket utdragen november där allt mörv bara drabbar en blir som en sorts förbannelse från tristessens träskmaskigaste träskmarker. I månaden mörv är det dags för fyllnadsinbetalning och rotfyllning och att kolla födelsemärken på vårdcentralen, ta förkylningssprutor, och där samsas korvförsäljning på knattematcher med stambyten á la rörmokare och kvartssamtal, där finns också alla de namnsdagar som inte borde finnas.

En tung tid alltså, även kallad Blykepsens tid...

Ha en bra lördagskväll!
Så gott det nu går!
/Bengan

Postat 2019-10-26 17:01 | Läst 2077 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa