Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4895 / Tårtan startar 15 januari!

Å så hänger jag på några bilder, som säkert några av er sett förut! Här är New York! För en blogg utan bilder på en Fotosida, hur skulle det se ut! ;)

.

Någon har korsat sitt spår...

.

Stina Berge, musiker, författare, regissör mm, även känd från Punkbandet Pink Champagne!

Och som sagt, Tårtan onsdagen den 15 januari, 15.00 c:a!
Väl mött!

/Bengan

Postat 2020-01-07 21:17 | Läst 1074 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4894 / Jag e nog ingen gatufotograf! :)

Hur som helst, jag samlar nog bara på bilder! Minnesbilder! Ofta är det bilder på människor! För jag tycker människor är spännande! Här e några av dom bilderna! Hittade dom i min Fuji X100! Jag tömmer nästan aldrig minneskortet! Blir tråkad för det! Men jag klarar sånt! ;)

.

.

.

.

Och det verkar som alla bilderna e tagna med den här gamla kameran! Första modellen av Fuji X100 alltså! Å allt e taget i jpeg! :)

/Bengan

Ps. Bonusbild! :)

Postat 2020-01-06 17:53 | Läst 1252 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4893 / Lång dags färd mot natt! Å så Twins på Lofoten! Å lugna puckar i bloggen i dag! ;)

Åre! Jag hade en vidvinkel så jag va tvungen att vara nära! :)

Å dagarna går fort när man e ledig och har kul! Nåja, allt va inte så himla kul idag, jag åkte en vända för å slänga tomma pelletssäckar, tomglas och tidningar utan vantar, de va väl sisådär kul! Men annars så gick dagen fort, men jag hann se skidklättringen för damer på Tv! Jag har prövat det här privat med att åka längskidor uppför i slalombacke och sett det i Åre för några år sedan, och jag säger bara respekt!

.

Annars en del tester med adapters! Framkallning i morgon! Hade Summicron 50 mm som referens för att se så avståndsmätaren står rätt på M6:an och M 4:an!

.

Min fru sa för någon vecka sedan då hon tittade på en Norsk serie på Tv, Twin! Kolla, där har vi också suttit! Å därnere e surfingskolan där vi sov en natt! Det här e Lofoten alltså!

Och så har det varit några vändor med Roffe i dag också! Segt att komma ut, för mig alltså, men väl ute så e Roffe alltid trevligt sällskap!

/Bengan

Postat 2020-01-05 21:49 | Läst 910 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4892 / Fotografer lever inte bara på internet, även om det verkar så numera! ;)

Som sagt, fotografer lever inte bara på internet, även om det ibland verkar så! ;) Utan vissa lever även av att träffas över en kopp kaffe och där prata och titta på bilder! IRL liksom! Och vi har under de här kaffestunderna bestämt att vi skall visa våra bilder i en lokal! Kul initiativ!
Men visst e internet inblandat, Facebookgruppen heter Bilden!

Men som sagt, ett antal trevliga och intressanta fikaträffar har lett fram till den här lilla utställningen!
Väl mött i Södertälje!

/Bengan

Postat 2020-01-05 09:18 | Läst 1501 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4891 / Sitta å fika å snacka går ju bra, men verkstaden då? ;)

Visst e det snack så det räcker på fikaträffarna på Viksängen i Södertälje, men det e faktiskt litet verkstad också! Det visas fina bilder på papper! Och det e ju både kul, intressant och trevligt! Och vid en av fikaträffarna så sa vi, varför inte visa bilder även på vägg framöver? Vi kan nog fika där också! :)

Sötäljefotograferna har kontakter, och dom fixade både en lokal och en reklammakare för prospektet för utställningen! Så det va bara för mig å glida med på en rekmacka liksom!

Så boka gärna in lördagen den 1 och söndag den 2 februari för att se våra bilder i ABF-huset i Södertälje!  Mellan 11 och 15!  ABF-huset ligger mycket centralt, max 10 minuters promenad från Pendeltågsstationen i Södertälje! Och det kommer att finnas en liten kameraloppis också!
Mer info kommer!

För övrigt så va det nästan som vanligt i helgen höll jag på att säga, alltså en Sörmlandsledspromenad! Å Roffe kutar i långlina såklart, inga lösa hundar i skogen! Vi hade även fika med oss men hittade ingen bra fikaplats, det va litet väl blåsigt och svalt, så det blev fika i bilen efter några timmars promenad! Det funkar det med!
Ofta blir de här promenaderna relationsbefrämjande! Så tror jag i alla fall! Man får prata om stort och smått i lugn och ro!

Vad annat då, jo jag håller på att klura på skillnaden mellan fattningen för Nikkor Rf och Zeiss Rf-objektiv för att kunna använda adapter på M Leica! Har hittat det här, men e inte riktigt säker på om det e hela sanningen! Nätet e inte alltid att lita på! ;)
"The conclusion of this work is simply that a Zeiss Contax lens to be used on a Nikon camera must have the lens cartridge moved 0.31 mm further out in the focusing mount and a Nikor lens to be used on a Contax must be moved about 0.31 mm further in. When this is done there will be a slight error in the distance indicated by the engravings on the lens bezel, but the rangefinder will be accurate and the lens will produce sharp images from infinity to close distances."

Jag undrar, ursäkta, om inte skillnaden i brännvidd mellan de här 50 mm objektiven också spelar in? För det är en skillnad på c:a 1 mm!

.

Det här vet jag att det funkar!

Men jag skall testa Nikkor och Zeiss optik på en Zeiss-M Leicaadapter, och Nikkor och Zeissoptik på en Nikkoradapter, samt för säkerhets skull även testa Nikkoroptiken på en Contax IIa!
Det finns att göra om man så vill! :)

/Bengan

Postat 2020-01-04 20:07 | Läst 1231 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa