Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5239 / Så va den här dagen nästan över!

Nåja, några timmar e det faktiskt kvar av dagen! Och i dag inget fotande, bara med mobilen! Det räknas inte! ;) Hur som helst, så gick golfen i dag hyffsat, men jag bör träna litet oftare sa min son, som jag spelade med! Sist jag tränade de va för ett år sedan! Väl hemma så va jag litet trött! ;) Så det blev bara en promenad med Roffe på eftermiddagen och se'n litet läsning!

Hittade bla. en gammal FOTO! Mycket tänkvärt läsbart med bilder därtill! Här kommer några bilder med en del avklippt text!

.

.

.

.

.

.

.

.

Nog för nu! Ny dag i morgon! Hoppas vi! ;)

/Bengan

Postat 2020-08-23 20:48 | Läst 1137 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5238 / Långsamhetens lov!

En ganska bra bild!

De händer inte så mycket på fotofronten just nu! Men Ok, allt beror på vad man jämför med! Alltså, jag fotar analogt just nu, å då e de nog ingen kioskvältare att fatta det låga tempot! Men det e helt Ok för mig! Man får tid över för annat! Tänka tex! :)

Men jag måste ändå köpa film snart för jag har bara 20 rutor kvar på rullen! Fotade en massa bilder i går på en skördetröska! Tog minst sex-sju bilder på tröskan!

Å så håller jag på att testa backfokus på G2:an! Om den e osäker vad gäller skärpan på full öppning! Man har ju tre alternativ vid skärpeinställning, "manuell inställning" och två olika knappar för AF!

Jag ställer AF-skärpan med tummen! Ni som fotat med en G2 fattar! Tror att ibland, tror alltså, så kan de bli en miss då man använder pekfingret både till skärpa och avtryck!

.

Jag tror Contax G1 hade problem med backfokus! Om jag får tro litet mera!

För övrigt inte så mycket nytt!
Jovisst ja, de e golf i morgon! Jag har sandpapprat greppen på klubborna bla. och rensat skorna undertill! Det blir Kallfors niohålare! Ett eller två varv, beror på liksom!

Rapport kommer om backfokus!
Och ev. om golfen också, om det går bra! :)
/Bengan

Postat 2020-08-22 21:01 | Läst 1193 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5237 / "F-n Bengan du måste hänga med i utvecklingen! Det e viktigt för att kunna fota! :)

Vacker bild!

Det e viktigt att "utvecklas" annars hänger man inte med! För man kan ju kanske stagnera genom att använda sina gamla fotoprylar för länge! (Även om dom bara e fem till tio år gamla och funkar bra) Det nya prylarna e ju både bättre, skarpare och inte minst mycket snabbare! Kortfattat, det går fortare att ta bilder med nyare teknik! Och det blir många fler bilder! Väldigt många fler! :)

Nu skulle jag kunna skriva en hel del om hur styrda vi är av det kommersiella samhället, hur smart insäljningen görs, och hur inblandade vi alla är, utan att vi tänker på det! Därför skriver jag inget mer om det här, för då brukar det bli ett dj-a liv, typ "Hur himla bra e du själv då!" ;)

Så jag låter bli att skriva om det här som sagt, och visar en bild på något vackert i stället! Bara för att få fortsätta å vara med i kamratgänget på nätet! (Nu har jag plankat det här "vara med tänket" litet ur "Knutar") Å vad gäller vacker bild, vi har säkert alla litet olika smak, men min smak e bra!

* Det här med "Knutar" i texten ovan va litet långsökt det tycker även jag! ;) Så här i en tidigare blogg finns en förklaring! Bläddra bara ned en bit i bloggen så hittar ni R.D. Laings bok Knutar!

Men som sagt, och märk väl, att jag har inte skrivit nå't om det här, och tycker ni det ändå det, så e det nog fantasin som skenar iväg hos er! Ni läser något ni tror er läsa alltså! :)

Ha nu en fortsatt fin och lugn dag i värmen!
För den e snart slut! Både dagen och värmen! :)
Inget e för evigt! (Det har jag hört i filmen "Blade Runner")

/Bengan

Postat 2020-08-21 13:58 | Läst 1283 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 5236 / Art déco?

Lägger upp en bild under tiden jag letar efter analoga motiv för min Contax G2! Alltså, mitt fotograferingstempo minskar katastrofalt när jag fotar analogt! Om det nu är en katastrof? När jag fotar digitalt så känns det som "gratis film", och när jag kommer hem så kastar jag ändå 90% av de tagna bilderna! Men nu e det annorlunda när jag försökar ta upp en 36 bilders filmrulle! Vad är det som händer? Snålhet eller e det ett annat fotograferingssätt med det analoga?
Någon som vet?

Under tiden jag väntar på Godot så lägger jag ut en Art déco-bild! För det här e väl litet av Art déco?

En som aldrig frågat förr!
/Bengan

Postat 2020-08-21 10:42 | Läst 1175 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5235 / Storebror har hittat på nya grejer åt oss! ;)

Fick ett meddelande från Storebror (Fejan) nyss!
Klassiska Facebook upphör snart att fungera,
"Vi har gjort nya Facebook.com bättre för dig"

När ett jättemultinationellt företag skall göra något bättre för mig,
då blir jag dj-igt misstänksam! :)

* Tex, att jag skall kunna hitta saker enkelt med hjälp av ett stilrent utseende och större text!
Låter som en instruktion för gamlingar på hemmet! ;)

* Och hjälper mig att uppdaterar snabbt med snabbare laddningstider.
Är inte ett dugg intresserad av nå't snabbare skräp!

* Så kan jag även aktivera mörkt läge så att ögonen får vila
Om jag vill vila ögonen, då går jag ifrån datorn dumhuvud! :)
Suck!
Ha en fortsatt fin kväll ändå! :)
/Bengan
Postat 2020-08-20 22:10 | Läst 1099 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa