Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5260 / Söktips på nätet! :) Leica!

Den här bilden är tagen innan jag började att blogga! 1959 alltså!  :)

Men nu har jag bloggat några år, och gillar Leica som någon kanske märkt som läser bloggen! Men Obs, jag är inte fundamentalist, och jag gillar mest analoga Leicor! Och här ett tips för att hitta en del om Leica som jag skrivit! Man får fram ingressbilden i bloggen! Oftast!

Plocka upp Google och klistra in det här i sökrutan:   fotosidan straight leica
Och klicka sedan för bilder!

Då hittar ni en del bilder, och där ni även kan gå vidare till bloggen!
Men varning, det e ganska mycket Leica! :)

Morsning!

Bengan

Postat 2020-12-14 21:26 | Läst 2456 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 5260 / En äkta Leica, det är nog en analog Leica! :) ;) * UPPDATERAD *

Nu kommer jag såklart att få mothugg av dom som inte har en äkta Leica! ;) Varsågod! :) Men jag själv upplever att Leica förr va mycket mera en fotoapparat, än vad den är idag då den blivit digital! Nu finns det såklar några som även digitalfotar och även tar bra bilder med sin digitala M Leica, men det e inte dom jag pratar om! Min upplevelse är ändå att ha en digital M Leica, den har man mest för att  visa upp, och gärna också visa några väldigt skarpa turistbilder tagna med den kameran! ;) Och mycket av det här handlar såklart om en mycket bra marknadsföring hos Leica till en större grupp konsumenter! En marknadsföring som det digitala säkert har underlättat!

Å han dansken Thorsten Van Overgaard har nog dragit sitt strå till stacken! :) Varning, det är mycket att läsa! :)

Ok, det va det om det! :)

För övrigt så är det sprickor i gråmolntäcket i Gnesta! :)

Ha det!
/Bengan

Ps. Om jag fick önska, så vore det en "digital filmrulle" för den analoga M Leican! En rulle med två filmtyper, svartvitt och färg! Två OSO-inställngar, 100 och 800! Se'n kan man "göra filmer", typ Tri-X, Kodachrome och alla de andra filmerna, och en massa annat om man så önskar i bildprogrammen i datorn!
Det här skulle funka utmärkt för mig! :)

Postat 2020-12-14 10:46 | Läst 1627 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 5258 / För att det går! :)

Kommer att tänka på ingressen på programmet "Alla är fotografer" som gick i Svt för några år sedan! Tror några missade en liten, liten antydan i ingressen! :) Och nu är det nog ännu flera fotografer! Och varför skulle dom inte få vara det! Fotografer alltså! De e väl ett fritt land va! Å ingen skall komma å bestämma vad som e bra eller dåliga bilder heller! Eller vem som e riktig fotograf! De e väl ingen diktatur heller! Å ingen skall få bestämma vad jag skall få tycka heller! För jag vet väldigt många på nätet som tycker som jag!  :)

Försök till parafras på boken "Ingen tar skit i de lättkränktas land"!
Ett försök sa jag!  :)

Ha nu en fortsatt fin gråmuletmyspysdag!

/Bengan

Ps. Vi missade Lucia i morse, så vi tar lussekatter, pepparkakor och kaffe i em i stället!
Avklarat 14.25, nu Giro i källaren någon timme! :)

Postat 2020-12-13 12:51 | Läst 993 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5257 / Så här va det förr, och det funkar även numera! Att fota analogt alltså!

Och att fota analogt på dagtid med bra ljus, de e enkelt! Här e det aningen litet knepigare! Leica M6 och en Canonoptik, 35 mm på 1,5! Full öppning såklart och tiden runt en 30-del! Film Hp5 Plus på 800 ASA! Framkallning D-76!

/Bengan

Ps. Vinjetteringen beror på ett för djupt UV-filter! Nu vet jag det, så jag har bytt filter! :)

Postat 2020-12-11 12:08 | Läst 1436 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5255 / Det mesta är nog teknisk fotografering i dag! Och mera om Fuji X100!

Många litet mer avancerade amatörfotografer fotograferar nog mest tekniskt i dag? Så tycker jag i alla fall! För man talar ofta om skärpa, upplösning och så pixlar såklart! Och att man  har beställt ännu ett objektiv eller att en ny kameran har kommit som man suttit och väntat på! Äntligen! ;)

Men var e alla bilderna? ;)

Men Ok, visst ser jag massor av bilder på nätet, men för att lägga upp bilder på nätet så behövs det bara en hyffsat bra mobiltelefonkamera, och ingen overkill 24 mpix-kamera eller ännu mera! Visst e det här litet intressant? ;)

Jag tror såklart att en av orsakerna är våra datorer och nätet! Som har inneburit ett nytt sätt att titta på bilder! Man tittar nära! Och förstorar gärna!

Inte f-n har man ett förstoringsglas med sig på Fotografiska! ;)

Så för att försöka sammanfatta, man tittar nog på bilder på ett annat sätt numera! Och då blir det nog också mera på ytan, och sannolikt mindre på djupet!

Vad gäller bilden här ovan i bloggen, så är det en Crimsonkopia på 50 x 35, tagen med första modellen av Fuji X100 på 12 mpix! Och om man går nära på bilden, så visst ser man att skärpan inte riktigt är i topp på ögonen tex, men det är nog även litet rörelseoskärpa inblandad! Men så tittar man inte på den här bilden när den hänger på en vägg, eller ett plank som bilden också har gjort! Och kommentar på bilden hängande på vägg eller plank blir sällan något vad gäller skärpa, utan om själva bildinnehållet!

Jaha, och vad skall man göra åt det här nya sättet att titta på bilder? De e nya tider liksom eller vadå?  :)

/Bengan

Ps. Måste ändå avsluta med en eloge till Fuji för den här kameran! X100 alltså! En kamera som Leica borde ha gjort! ;)

Postat 2020-12-10 18:19 | Läst 1775 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa