Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5287 / Det här med retrogluggar till Leica!

Bilden här ovan är tagen med ett icke så skarp Canon 1,2/ 50 mm objektiv från 1950-talet! På full öppning 1,2 så klart! Allt annat e fegt! Men nu tycker jag att optiken är på banan igen i gruppen retroobjektiv! Det skall inte vara så superskarpt i retro! (Min fru va på väg ut, så jag hade några sekunder på mig att ta bilden, så det blev nog en litet slarvigt tagen exempelbild! Men det syns nog att optiken inte e så superskarp på full öppning)

Leica har ju nytillverkat en del äldre M-optik! Vän av ordning måste ju då ändå fundera litet! Leica är ju känd för sina skarpa objektiv, och de här objektiven som man nu nytillverkar säger man har en liten annorlunda teckning! Så utan att dra några större slutsatser, så är dom nog inte riktigt så skarpa som Leica borde kunna göra de här objektiven! Men en intressant teckning via optiken bör det vara! Så en "riktig Leicaägare", köper nog inga sådana här retrogluggar! För hos en "riktig Leicaägare" så e det nog skärpa som gäller? ;) Men jag tycker i alla fall att retrooptik är intressant! Och det finns flera som tycker så, det kan man se på alla adapters som tillverkas för att använda äldre analog optik på en digitalkamera!

Här är en intressant länk!

Här är en annan länk! Med Summicronkopior! :)

Men den här piratoptiken (till M Leica) den optiken tycker jag är mycket intressant i Nickelutförande! Å i det utförandet så talar vi 1930-tal!

Och jag har en icke T-Behandlad Sonnar 1,5 / 5 cm till M Leica, å då kanske vi pratar riktig retro! Undrar om Leica vågar nytillverka sin Xenon? Det vore grejer det! :)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-02-02 13:46 | Läst 1390 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5286 / "Nostalgic neg" De e mycket nostalgi numera! Även via Leica! :)

Här försöker jag härma film via en analog optik på en digitalkamera! Tror det va en Kodakfilm jag försökte härma! :)

Och nyss så tittade på en ny Fujikamera, där en filmsimulation heter "Nostalgic Neg" Och det finns andra nostalgiska filmsimulationer i den här kameran, Velvia, Provia osv, osv! Och på nätet kan man få tips på göra Tri-X i en digitalkamera! Och så finns det adapters för att kunna använda äldre analoga objektiv på digitalkameran! Och ute i världen i övrig, så går det mängder av filmer på olika Tv- kanaler om tiden förr, där man i vissa fall härmar förr via äldre Kodakfilmer!

Detr här nostalgitänket finns i alla våra livsområden! Bilar, båtar, hus, livsstil, kläder osv, osv, osv och även hos Leica såklart!

Nu kanske det inte va bättre förr, vad gäller de här nostalgiska påläggen , men det va annorlunda i alla fall, och vissa saker kanske blev mer intressanta eller spännande just genom att det krävde litet extra av oss! Jag kan väl tänka på när jag började fjällvandra! Ingen GPs eller kontakt med yttervärlden när man va i fjällen! Och glöm superunderställ och alla andra curlinggrejer som finns numera!
Och hur klarade man sig då i vildmarken? :)

Nåja, nu är det så här, och var och en blir salig på sina fason även numera! Och marknaden har fattat det här ,och styr det här såklart, för man tjänar ju pengar på det här att att hjälpa till att styra det hela rätt! :)

I dag ännu en promenad i det vackra vintervädret! Det gäller att hålla sig i form om Coronan slår till! För oss som e över åttio i alla fall! Vad gäller vaccinering så har ju prioriteringen ändrats litet! Den som kan, tar såklart undan några skvättar i flaskorna för att vaccinera sina nära anhöriga! De som inte kan ta undan några skvättar vaccin, eller har nå'n som kan ta undan några skvättar,  får vänta och försöka hålla sig i form under tiden!
Om man inte e sängliggandes alltså, då kan det vara svårare att hålla sig i form! ;)

/Bengan

Ps. Kommer att tänka på en bok av Hans Fallada, "Varg bland vargar" vad gäller vaccinationerna! Ursäkta! ;)

Postat 2021-02-01 09:38 | Läst 1345 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6