Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5445 / Att kalla analog fotografi för riktig fotografi! ;)

Att kalla den analoga fotografin för riktig fotografi, kan nog verka konstigt! Men det är en del ungdomar som gör det! De flesta ungdomar är uppvuxna med internet och digital teknik i alla dess former i vardagen! Och dom har inga svårigheter med de här digitala grejerna, vare sig det e gräsklippare, telefoner eller kameror! För i stort så trycker man bara på en knapp! (Det skall inte vara svårt att använda saker, för då begränsar man säljmarknaden) Mao, det digitala, vad gäller musik och bilder, är deras naturliga vardag!

Se'n när ungdomar, mellan tjugo och trettio ofta, hittar en annan, och litet äldre typ av fotografi, med kameror som ofta kräver litet mer i handpåläggning, och ser att det går att ta spännande bilder även med den här ursprungliga kemiska tekniken, så kan man nog lättare förstå begreppet, "riktig fotografi!" Konstigare än så här är det nog inte!  :)

/Bengan

Ps. Idag filmframkallning! Som nu är klar 14.00! :)

Postat 2021-08-04 10:06 | Läst 982 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5444 / "I går va vi i Skärholmen och det regnade väldigt mycket när vi va där"

Många av bloggarna blir som en uppsats jag skrev när jag gick i skolan! Fröken sa när vi kom tillbaka från sommarlovet, "Nu skall ni skriva vad ni gjort i sommar! Vilka resor ni gjort och vad ni sett!" Så här efteråt, många år senare alltså, så verkar det inte ha hänt så mycket! Återupprepning eller hur man säger! I går va vi i Skärholmen, se bilden ovan, och det regnade väldigt mycket när vi va där!
Spännande och ovanlig inledning på en blogg va? ;)

Se'n när vi kom hem efter dagsutflykten så kom jag i diskussion om "vad är egentligen riktig fotografi?" Jag hade börjat med att säga,  om jag säger typ att jag har varit i Albanien på riktigt! Jag menade, att åka till ett land via en charterresa, hur himla riktigt kan det vara? Allt är ju tillrättalagt, med serveringspersonalen uppklädda i folkdräkter under grisfesten! Innan dess bussresa till ett "reservat" för att fota de vilda grisarna innan!

För uppleva Albanien på riktig, så tror jag att man bör bo där ett tag och kanske ha ett jobb där! Då fattar man bättre villkoren! Och kan ta intressanta bilder på något riktigt! Nu hade såklart någon synpunkter på mitt tyckande! Och hur himla lätt e det att få ett jobb i Albanien!

Men kan ibland tänka på hur vi fotografer åker till Paris för att fota som HCB eller som han Tore Johnson gjort! (Okänt Paris) Men HCB och Johnson bodde och levde där! Dom fotograferna grävde där dom bodde! Vi blir bara turister i Paris! Trots alla fina bilder på Eifeltornet! ;)

Och jag fick som sagt inte mycket, men ändå ett litet litet medhåll, i den här diskussionen! Det e bra med motstånd på mitt tyckande om vad som kan kallas för riktigt! Och andra har säkert sin version om vad som e på riktigt såklart!

Vad gäller Gnesta-Planket, så såg jag bilder tagna av en fotograf som jag inte sett bilder från tidigare! Ok, några bilder hade jag sett, i form av små Sang-kopior visade på Tårtan typ, men det här va något helt annat! Något helt annat!

Nog från sommaruppsatsen för nu!

/Bengan

Ps. Tore Johnson  (I Tores bild med textskylt, "Au Vieux Paris", står någon och ser ned på gatan från ett öppet fönster....)

Postat 2021-08-03 08:05 | Läst 870 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5443 / Nikkor-optiken kanske inte e den vassaste kniven i lådan, men det finns andra värden än skärpa! :)

Fortsätter att testa Nikkor-optiken via Amedeoadaptern och Leica M4! Bör ha filmen klar för framkallning i kväll eller i morgon! Skarpa bilder bör komma runt bländare 5,6-8 på den här optiken! Före bländare 5,6 bör det bli ett litet mer konstnärligt bildskapande! ;)

.

För övrigt, så va jag nere i morse och snyggade till på Gnesta-Planket! Jag tog bort några "hålla avstånds affischer" och en del annat infomaterial!

/Bengan

Ps. Men litet tomt känns det såklart så här dagen efter!

Postat 2021-08-01 19:35 | Läst 1271 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7