Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5492 / Nu e Contax G2 på banan ett tag igen! :)

De skall bli kul att köra en film med Contax G2 igen! För Contax G2 är en speciell kamera, det va en analog framtidskamera när den kom, så uppfattar jag den i alla fall! Den har det där som en analog M Leica saknade, snabbhet att ladda film, snabbhet att ställa skärpan och en mycket bra automatisk exponeringsinställning! Den e nog lika snabb som en digitalkamera att fota med! I alla fall lika snabb som min Fuji X100! Eller man kanske skall säga, den e lika lätt att fota med! Å se'n finns det en liten subtil grej på kameran, slutarljudet! 
Och så optiken förståss som e Zeiss! :)

Bilderna här e tagna med Contax G2 för några år sedan!

.

Så var'e med det!

/Bengan

Ps. Så här ser kameran ut, för den som inte vet!

Postat 2021-09-14 19:31 | Läst 1220 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5491 / I går va det en fin dag! En mycket fin dag!

Vi hade Doris på besök under några timmar! Ett så'nt här besök gör hela dagen! :) För övrigt så va det rensning av takrännor, och en del annat inför höst/vinter! Sista gräsklippningen för året blir nog i dag, men om det skulle bli någon eller några veckor med fint väder, så kanske det blir klipp en gång till!

.

Vad gäller fotografi, så lockar det att ta bilder med Contax G2 igen! Contax G2 är en säregen, spännande och udda kamera med en fantastisk optik! Sätter in en film i kameran i dag! För att försöka utöka mängden oframkallat i kylskåpet! :)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-09-14 08:12 | Läst 640 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5490 / Gatufoto i Sörmland! Vad du får och inte får fota! Om du inte redan visste det! :)

Så var'e med det!
Så håll till godo!

/Bengan

Ps. Tror faktiskt det här gäller över hela landet! :)

Postat 2021-09-13 18:56 | Läst 801 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 5486 / Galleri FS och Maxwells demon!

Jag har tappat en del kunskap om vad som finns på Fotosidan numera, för FS har blivit stor, och så häckar jag ju mest i min Blogg! Men jag läste i alla fall i en annan blogg nyss, "Utanför Mainstream" om Galleri FS! Jag letade rätt på Galleri FS för att kolla hur bilder valdes, och hittade "Juryn består av alla de medlemmar som fått med en bild publicerad i Galleriet (dvs juryn blir bara större och större med tiden)

Nu blev det en sån där, de cha vö, eller hur man säger! Kommer såklart att tänka på andra huvudsatsen!
Om juryn blir större och större hela tiden, så måste ju något minska!
Eller?
Annars hade ju Maxwells demon också fungerat! ;)

Har ni glömt bort Maxwells demon, som ni läste om i skolan, Googla!

Hur som helst, ha nu en fin kväll
och tänk nu inte så mycket på det här! :)
 /Bengan

Postat 2021-09-12 19:06 | Läst 740 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5488 / Liten nostalgiblogg om Leica M6 :)

Fin optik va? :)

Min Leica M6 fyller dryga trettio år! Alltså, jag har haft den i dryga trettio år, det e så jag menar! :) Å hur har det fungerat då? Jag tycker det har fungerat bra, och fungerar bra! Nu e den ju analog, så det kan ta några dagar, eller längre, innan jag kan se bilderna! (Men andra analogfotografer kan nog framkalla och få en torr film på en timme) På så sätt e den omodern, det tar litet tid innan man kan se bilden! Eller rättare sagt, sättet att fota ligger inte riktigt i tiden! ;) De flesta nutida fotografer kan lägga upp sina bilder direkt på sociala medier! Å andra sidan, så tycker jag det fungerar bra att vänta litet på bilden!
Ok, nu håller jag på att komma litet på sidan om ämnet va! :)
För att återgå till Leica M6, så kan man väl fråga vad gäller hållbarheten på en kamera efter dryga trettio år? Kameran håller bra faktisk, trots att jag haft den med på cykelturer, fjällvandringar och fester! :) Det enda som hänt under de här åren är batteribyten i exponeringsmätaren! Vart tredje eller fjärde år c:a!
Nu har det såklart blivit annorlunda med att få tag med film! Flera filmtillverkande företag har gått i konkurs i samband med den digitala fotografin! Men film finns fortfarande att köpa! Men den har blivit dyrare! Min favorit, Tri-X kostar nu runt hundralappen, och den är inte lika bra som förr! Men det här märker inte så många nutida fotografer för dom va inte med förr!
Det här e nog ganska typiskt för de flesta saker vi köper och konsumerar, kvalitet och hållbarheten e inte lika bra längre! Men det märker man nog inte! För ofta så köper man en ny grej innan den man nyss köpt lagt av! :)

Och så har begagnatpriset på Leica M6 gått upp! Kollade på ebay nyss, priset ligger runt 25.000 kronor! De tycker jag e ganska mycket för en äldre begagnad kamera! Min misstanke är att fler ungdomar skall börja fotografera analogt, och efterfrågan ökar då priset! Och så har ungdomarna kanske även förstått att om man skall kunna ta riktigt bra bilder, då bör man ha en M Leica! ;) :)
Vad gäller mitt eget fotograferande med M Leica, så blir det som vanligt, mest familjebilder och om jag ser nå't vackert på semestern eller då jag är i sta'n och ser något konstigt! Inga nyheter e bra nyheter!

/Bengan

Ps. Vad gäller min filmframkallning, så blir det inte direkt, utan jag väntar ofta tills det har blivit några exponerade filmer i kylsåpet! :) Och som vanligt, så använder jag mest piratoptik på min M Leica! Men för ordningens skull, så har jag såklart även en originaloptik vid behov! :)

Postat 2021-09-12 07:47 | Läst 720 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa