Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5583 // De e en fin tid nu, så njut så länge den tiden finns kvar! Black Friday tex! ;)

Blåhammaren 1980

Allt har sitt slut, sommaren, fina höstvandringar och en del annat som vi nog alla går och tänker på då och då! ;) Inget är för evigt liksom! ;) Jag läste nyss om Black Friday, som verkar ha spridigt sig över hela planeten, och så har jag följt klimatmötet i Glasgow, och även läst att flygtrafiken kommit igång efter Coronan och om skogsaverkning i Brasilien ökar osv, osv! Mao, det mesta e som vanligt, fast kanske litet mer, eller bättre, det beror så klart på vad man tycker e viktig!

Men det här med uppvärmningen av planeten, kan det komma in i diskussionen då? Några tolkar det som en naturligt uppvärmning, inget att bry sig om liksom,
andra väntar på något! Man kanske kan köpa litet kul grejer medans man väntar! ;)

Jag har tyvärr min åsikt klar, man kan inte göra så mycket åt det hela, marknadskrafterna är för starka!  Då återstår det bara och njuta av  den tid som e kvar! :) Så nu en promenad i den fina senhöstdagen! Och som sagt, inget e för evigt liksom!

/Bengan

Postat 2021-11-23 12:35 | Läst 1060 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5590 // Jag gillar litet udda prylar, det e därför jag gillar Contax G2! :)

Här ser ni släktskapet mellan Contax II och Contax G2!

Och både Contax II och Contax G2 är litet udda! Det var båda framtidskameror! Contax II på 1930-talet och nu Contax G2 på sent 1990-tal! En analog mätsökarkamera med autofokus och utbytbar optik! AF hade ju redan då många SLR-kameror, och nu har i stort sett alla nya kameror AF, utom M Leica förstås! ;)
Företaget som gjorde Contax G1 och G2 heter Kyosera! Inget litet skitföretag precis! https://sweden.kyocera.com/
Och optiken till kameran stod Zeiss för! Nu va det såklart ett mycket intimt samarbete mellan Zeiss och Kyosera i samband med G-kameran! Och det känns bra tycker jag! Men ändå kan man fråga sig, en mätsökarkamera är inte den mest säljande kameratypen efter 1960-talet, utan det har ju SLR-kameran blivit, så varför gjordes Contax G1 och Contax G2 då? Bra fråga va? Hur som helst, jag tycker kameran är spännande och fungerar bra! Och så slutarljudet förståss! ;) Konstigare än så är det nog inte!

.

Och Contax G2 i fjällen! Funkar bra, men fjällbilder blir nog bättre i färg! Här rastar vi vid en äldre och övergiven fäbod i Grövelsjön! Vädret va inte riktigt läge för kalfjället, men det gick bra att gå i skogsterrängen trots halvstorm! Man måste ut när man e i fjällen oavsett väder! :)

/Bengan

Postat 2021-11-22 07:59 | Läst 782 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5589 // Existensiella funderingar om onödiga kameror! Eller onödiga prylar generellt! :)

Analog bild, Tri-X

Jag kommer att tänka på det här när jag fotar med en något krånglig kamera, eller kalla det för en udda kamera! Det e ju inte genaste vägen till de bra bilderna precis! :) Men det e väl som det mesta vi omger oss med, bilar, kök, båtar, kläder osv! Det kan vara roligare att laga maten i ett litet mer speciell kök även om det tar litet längre tid! Eller att ha en bil som skiljer sig från grannens bil! Resan hemmavid kan också bli litet roligare då!
Även fotandet kan bli litet roligare med en udda kamera, en som inte grannen har! Även om grannen bor på nätet! ;)
Konstigare än så är det nog inte! :)

Se'n finns det säkert dom som skall ha en praktisk 4 Laban! "Det e bara ett transportmedel jag e ute efter!" Ok, men 4 Laban har blivit litet trendiga numera! :)

Så jag tror det e bra med en viss mångfald även i fotografin! Det blir ofta kuligare att fota, även om det tar litet längre tid att få den där superbilden! ;)

Om en stund så tar jag en gångmotionsrunda, för solen skiner i Gnesta! Kamerasällskap blir Contax G2 med Tri-X!
Och den kameran har ett fantastisk slutarljud! ;)

Ha nu en fin söndag!

/Bengan

Postat 2021-11-21 09:32 | Läst 1378 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5580 // Fototeknik på Contax G2

Contax G2, Planar 45 mm och Tri-X!   Jag ställer bländaren när jag fotar, och kameran sköter tiden! Jag tycker det fungerar bra!

.

När jag fotograferar med AF, så låser jag avståndet med tummen via knappen här på baksidan av kameran! Och håller kvar tummen där när jag trycker av! Med en vridning av knappen kan man även ställa in MF= manuell fokusering!

.

Och då ställer man skärpan med det tandade hjulet här på framsidan av kameran! Några känner säkert igen sättet att ställa skärpan! ;)

.

Här e litet mer om innehållet i kameran! Contax G2 är en trevlig, kul och intressant kamera att fotografera med! Med ett härligt slutarljud! :)

Nog för nu, och ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

/Bengan

Postat 2021-11-20 21:07 | Läst 873 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5579 // Bilder från en fotoutställning 2019!

Bläddrade bland några tidigare bloggar och hittar bilder från en utställning på Plattan i Stockholm 2019! Jag har bloggat om det här tidigare, men tycker att bilderna är intressanta och visar några av bilderna igen! Jean Hermanson var en säregen och intressant fotograf och så är utställningsplatsen ovanlig! Nog borde det här vara en bra plats för bildutställningar, då mycket folk strömmar förbi!

.

.

Jag vet inte om Fotografiska har visat Jean Hermanson, någon som vet?

Annars inte så mycket nytt än att jag fortsätter att ta bilder med Contax G2! Den här analoga kameran har en del fördelar framför andra analoga kameror, bra autofokus (med en liten handpåläggning) slutaren exponerar filmen mycket exakt, det är en snabb filmladdning och automatisk återspolning men kameran lämnar en litet bit av filmen utanför kasetten och så finns det några mycket bra objektiv att tillgå! Zeiss! :) Men jag använder i stort sett bara ett objektiv! En vidvinkel! Och så är det ett skönt slutarljud på Contax G2! :)
Inga nackdelar med kameran då?
Jag tycker inte det! :)

Idag är det fortsatt arbete med att förbereda huset och tomten inför vintern!

/Bengan

Postat 2021-11-20 08:40 | Läst 867 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa