Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5644 // Inga nyheter e bra nyheter! Även vad gäller mat! :)

Ibland kommer jag i tidsnöd, som igår! Hade tänkt skotta snö, sedan åka till Södertälje efter att jag gått en runda med Doris, men kom på efter litet eftertänksamhet att det skulle bli något stressat då jag skulle fixa middagen också! Nu e mitt middagsrecept inte så avancerat! Å inga nyheter precis! Å tur e det när det e brådis! Här är receptet för den som vill pröva! Grönsaksbiffar alltså!
.

Man blandar råriven potatis, morötter, palsternacka, purjolök med uppvispat ägg och olivolja samt önskade kryddor, litet salt, vitlökspeppar och kanske litet chiliflakes, och steker det sedan som biffar och äter med lingonsylt, grekisk youghurt och sallad! Man kan även blanda in soltorkade tomater samt oliver, Kalamata, med Modenavinäger i salladen, samt ta ett glas rödvin till det här med ungsuppvärmt vitlöksbröd! Men det va bara torsdag i går, så det blev en litet enklare, och att dricka, folköl! :)

Men i dag fredag! :)
Å i dag e inte jag chefskock! Å tur e väl det! Annars skulle det nog bli för ensidigt!  ;)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-01-21 09:33 | Läst 749 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5643 // I natt kom det snö!

Men då ni sannolikt sett snöbilder tidigare, och kommer att få se snöbilder, så blir det en annan bild här i bloggen! En Tri-X simulering! Fotat med Fuji X-E1 och Summicron 35 mm!

Ok, men först ändå litet snack om snön! Snön kan vara praktisk när man har hund! Just nu är Doris hos oss (en söt grannhund) Doris blev litet smutsig på tassar, ben och mage när vi är ute i går! Innan snön kom alltså! Så det blev det underredsdusch då hon kom in! Men det e inga stora problem, Doris e van med duschen!
Nu blir det lättare när snön kommit! Kanske litet tasstork med en trasa!! :) Och så har Doris såklart sovit hos oss i natt! Doris ligger i fotändan i sängen på en egen liten filt! Nåja, hon ligger även då och då på våra ben och fötter! :)

Och DN kom i morse! Trodde inte det pga. snön! Min fru hämtade in DN då hon gick till jobbet (som extraarbetande pensionär inom vården) Så jag blev väckt med nybryggt kaffe och DN Kl.06.00! Lyxliv liksom! :)

Vad gäller fotografin, så verkar flera prövat "mitt" Tri-X recept i en Fujikamera! (Några läsare på Fejan bla.) Det är intressant det här med nostalgi! För det är det väl filmnostalgi! Men nostalgi finns nog i alla former i samhället! Vet inte riktigt vad det står för, kanske en längtan efter den tid som varit, madeleinekakan typ, eller så är vissa grejer så bra så att man kan använda dom fortfarande! Tri-X typ! Trots att verkligheten för de flesta är i färg! Även i fotografi! Fast jag undrar, skall man tala om verklighet vad gäller fotografi? Fotografi kanske är en annorlunda verklighet!

Läste mer i Anna Tellgrens bok under gårdagen, "Tio fotografer /Självsyn och bildsyn. Svensk fotografi under 1950-talet i ett internationellt perspektiv"
Det är en intressant läsning!

Och antalet oframkallade filmrullar växer i kylskåpet! Men jag är van vid det! Det brukar i stället vara omgivning som blir litet stressad! ;)

Inte så mycket mer att rapportera om just nu! Och Doris sover fortfarande! :)
Första pinken blir nog på tomten, sedan blir det en litet längre runda!

/Bengan

Postat 2022-01-20 07:16 | Läst 535 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5642 // Mycket av bloggandet e på tomgång just nu! Det mesta e nog på tomgång!

Särna

Vad gäller tomgång, så handlar det mycket om Coronan! Vad gäller fotograferingen, så innefattar min fotografering ofta människor, och dom e det svårt att komma tillräckligt nära just nu! Men visst skulle det gå att hitta människomotiv, men det e nog litet inspiration som också saknas!
Och årstiden gör nog sitt till!

.

Men framtiden e vår! Hoppas jag!

Och DN blir bara tunnare och tunnare! Har jag sagt det förut? Men redaktionen vet i alla fall vad som säljer, det gäller att hålla läsarna alerta! Brukar tänka på när någon säger om Kvällstidningar typ, "vilker dj-a dravel dom skriver!" Media har mycket förfinade läsarundersökningar, dom vet vad som säljer, se'n kan vi tycka vad vi vill! Eller låta bli att läsa/köpa det vi inte gillar! Det e nog det enklaste! Men visst finns det dom som tar det här på allvar och kontaktar redaktionen!

I dag en biltur till tandläkaren, det e inte bara bilar som skall kontrolleras!
Och Contax G2 är min kamera just nu! Och det går sakta med fotandet, men hoppas att långsamheten betyder bildkvalitet! Hur som helst, en filmrulle räcker i alla fall längre just nu!

Nog för nu!
/Bengan

Postat 2022-01-19 07:31 | Läst 766 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5641 // Kort dags färd mot natt med ett boktips!

Vissa dagar gårt fort! Sannolikt för att det händer saker hela tiden! Så tror jag det fungerar i alla fall! (Jag hann i alla fall även blogga i morse) Se'n va det full rulle! Bilen till verkstaden, fått nedslag på bakromsarna! Vanlig fel sa verkstaden! Fel på bakbromsarna alltså, rost! Mycket beroende på att man bromsar för litet och kör för sällan sa verkstaden! Jag lämnade bilden 09.00 och sedan hem för att rensa pelletsförrådet! Det tar litet tid! Jag gör det med en dammsugare + en sotsug, men det e ändå svårt att komma åt i botten på förrådet! Sedan en lättsotning av pannan och en del annat på brännaren! På fredag skall jag köpa pellets!
Å så va det dags att hämta bilen enligt ett SMS! Verstaden hade även åkt till besiktningen så besiktningen kunde bocka av felet! Nu e det bara å köra ett år till, sa verkstaden! Det e en bra verkstad vi har!

Och så tillbaka till pelletsförrådet! Kopplade i alla sladdar på brännaren och startade upp! Nu går pannan! Och med en inbäddad lunchrast och en fikarast så va den här dagen nästan slut!

Och så boktipset!
Vi "hittade" en bok när vi dammtorkade bokhyllan i veckan! "Tio fotografer, självsyn och bildsyn!" av Anna Tellgren!
Läste en del intressant, bla. om Rosenlund!;)  Hittar ni boken på ett antikvariat, köp den!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-01-18 18:45 | Läst 643 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5640 // Å DN blir bara tunnare och tunnare!

Å andra sidan, så kan man ladda ned så mycket nyhetsappar man vill! Men DN va i alla fall tjockare förr och med det nuvarande priset, en femhundring i månaden så blir jag då och då tveksam om att fortsätta prenumerera!

Men idag tycker jag DN e värd priset! Det va två artiklar, en av Croneman, "Journalistiken om hotet från Ryssland är oanständigt ensidig" och en annan artikel av Vesna Prekopic, "Det e inte alls så dumt i medelklassen men jag vill lämna mellanförskapet
Eller som Ronny Ambjörnsson säger, "Klassresenären är en outsider som spelar insider!"

Så jag prenumererar ett tag till på DN! :)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-01-18 11:40 | Läst 563 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa