Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5629 // Morgonspaning liksom!

Bilden har inget med innehållet av bloggen att göra! Men jag tycker bilden är både intressant och spännande så den får komma med!

Och vad gäller spaning, så e väl det vi ofta gör på morgonen, spanar in dagen på något sätt! Men vi spanar nog in de dagar som flytt också, eller den tid som flytt! I dag läsning i DN, som vanligt, med en lång artikel om han spanaren med Madelainekakan! Jag har skummat artikeln, skall läsa den bättre senare!

För övrigt gällde framkörning av soptunnan! Vå soptunna står litet avigt till, så tidigare fick sopbilen backa några meter, men nu ställer jag ut och fram soptunnan på gatan, då slipper sopbilen backa! Det här framställandet gäller var fjortonde dag, så det gäller att komma ihåg! :)

I dag skridskotur! På förmiddagen, innan molnigheten kommer! Men just nu är den minus tolv grader, så vi väntar någon timme! Kort biltur! Kupévärmaren e redan i gång!

Och så till det fotografiska! :) Räkneverket på Contax G2 står just nu på 31! Så det e nära nu! Undrar vilka bilder det är på rullen! :)

Ha nu en fin vinterdag ni med!

/Bengan

Postat 2022-01-07 09:35 | Läst 543 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5855 // Nostalgi! Mer än bara ett semesterminne! Och så Mannaminne!

I Förra bloggen visade jag en bild på en bok som låg på ett bord nära vatten! Här är bilden igen!
Vi hade hyrt en fiskebod i Bönhamn och satt nu en morgon och drack vårt kaffe med utsikt! Stunden va vidunderlig!

.

Det var vindstilla, solen värmde gott och alla turisterna hade lämnat Bönhamn för den här sommaren! Det va bara vi och några doppingar som var kvar! :)

Sedan åkte vi och tittade på en utställning som heter Mannaminne!

Ha en fortsatt fin vinterkväll!
/Bengan

Postat 2022-01-06 19:17 | Läst 561 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5627 // "Jag kan lätt göra flera saker samtidigt! Spar såklart tid då!" :)

"Den mesta forskningen som gjorts om multitasking har fokuserat på om vi över huvud taget kan göra flera saker på en gång med bibehållen kvalitet och utan att förlora tid. Svaret är ett samstämt Nej!

Och när man studerade hur energiska multitaskare klarade av att filtrera bort irrelevant information, så fann man att de inte kunde det. Eller som forskaren själv så drastiskt uttryckte det: They are suckers for irrelevancy. Everything distracts them (ung. ”De är besatta av nonsens. Allt distraherar dem.”)

Man såg detta som en delförklaring till att de texter som dagens studenter skriver är så fragmentiserade och osammanhängande, och menade att utvecklingen på sikt kan få negativa konsekvenser för hela samhället." (Nils Dahlbäck, professor i kognitionsvetenskap, Linköpings universitet)

Läs det hela här! Forskning & Framsteg!

Och vad har det här med fotografi att göra då! Jag tror att det har det också! "No Man is an Island"! Å vi ser på varje bild mindre än sekund numera, bara för 20 år seden var siffran cirka 10 sekunder eller mera! Sannolikt tittar vi kortare numera för att vi gör annat under tiden eller är på väg till något annat eller tänker på något annat, och då måste de olika ämnesbesöken bli kortare! :)

Och att ta bilder bör ju då också gå fortare! Med bibehållen kvalitet? Kanske någon då undrar! ;)

Så lycka till i alla fall, i den Sköna nya Världen! :)

/Bengan

Ps. Ute skiner solen i Gnesta! Långpromenad med Contax G2 och som lins, Planar 2/35 mm! :)

Postat 2022-01-06 10:31 | Läst 607 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 5626 // Bildanalys! :)

Hittade en intressant artikel om bildanalys! Här är artikeln för den som vill läsa!

Annars som vanlig här i Gnesta, strax en promenad, och jag tar kameran med såklart, för man vet aldrig! I går tog jag några bilder på en ensam gräsklippare vid Återvinningen! Men gräsklipparen skulle nog inte återvinnas utan den skulle skrotas!

Hittade även ett datablad för Zeiss Planar 2/35 ett objektiv som jag nu använder mest på Contax G2! Jag har redan märkt att objektivet, eller optiken, fungerar mycket bra, men det kan ändå vara bra att få mera svart på vitt ;) att Planaren verkligen e bra! :)

Nog för nu!
/Bengan

Postat 2022-01-05 10:00 | Läst 594 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 5625 // Jag undrar hur det här huset skulle se ut i en färg?

Om jag hade ett sådant här hus skulle jag nog måla det med en färg! Vad sägs om blått! Eller tänk på en annan färg! :)

Ok, och en annan sak som vi nog kan vara ganska säkra på det är att vi har ett medvetande! Och det är rimliga är att även våra medmänniskor också har ett medvetande, med tanke på att vi liknar varandra både på utsidan och insidan! Men det är ändå svårt att veta det här säkert, utan man får fråga för att vara litet mera säker! Och numera vet man även att medvetende är aningen litet fördröjt, och det borde då vara så även för andras medvetende, och att medvetendet lurar oss så vi inte upplever den här fördröjningen! Så lycka till med ditt eget medvetandet! :)

Kom in på det här medvetandespåret efter att ha läst Måns Hagbergs blogg på Fotosidan om boken "Märk Världen"! Boken handlar också om medvetandet! Vi har ju numera en ganska bra koll på det "tekniska" vad gäller medvetandet, synapser, neuroner osv, men vi förstår ändå inte hur vi kan "bygga drömhus inne i vårt medvetande, eller måla hus i olika färger!" Mao tex fantisera i bilder! :)

Här är en bra sammanfattning om vad man vet om medvetandet just! (Läkartidningen)

Annars så e det en seg tid just nu, mörkt och nästan nollgradigt hela tiden, och vad gäller fotografering, så räcker en 36-bilders filmrulle nästan hur länge som helst! :) Men jag brukar tänka, det kunde varit värre, och då ljusnar det! :)

Under segtiden så passar vi på att städa i bokyllorna, och slänger en del böcker! Böcker som man såklart kommer att sakna senare! ;) Min fru som e innovativ föreslog att vi skulle göra ett bokbål på tomten, men jag sa, "Bokbål, vad skulle grannarna säga?" (För bokbål e ju aningen litet historisk negativa även om det värmer för stunden)

Ok, nog om detta och nu till en ny dag med nya utmaningar, tex. Contax G2, Planar 2/35:an och svartvitt analogfoto! :)

/Bengan

Postat 2022-01-04 08:15 | Läst 1021 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa