Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5825 // "Much Ado About Nothing"

Dagen gick i alla fall! Nu kväll med läsning och tv-tittande! Håller på att slänga grejer som jag har i källaren! Flyttstädning! Läste igen om klimatkatastrofen 536, å nu e en ny klimatkatastrof Pg! Dom här katastroferna verkar komma och gå! Gick se'n över till att slöbläddra i några tidningar, när tröttheten tog över i koncentrerad läsning! Hittade ett magasin där bilden här ovan fanns med! Utgivare CBS Television Network! Bilder från vinterolypiaden 1960!

.

Nästa läsning va om Koudelka! Långt reportage i tidningen Aktuell Fotografi (Januari 1990) Ralph Nykvist skrev och berättade!

.

.

Tog en tiotal bilder med Nikkor SC-objektivet i dag! Höftskott bla! Och hyperfokal!

I morgon e en ny dag! Och det e bra!

/Bengan

Postat 2022-06-20 23:03 | Läst 438 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5824 // Kvällspromenad

Vi försöker ta en kvällspromenad varje kväll! Vi lärde oss det när Roffe levde! Nu försöker vi att fortsätta så! Man sover skönt efter en liten kvällsrunda! Och så får man känna på relationen, relationer måste underhållas! I nöd och lust!
I går kväll hörde vi Näktergalen! Då stannar vi upp och bara lyssnar!

Och som sagt, sedan sov vi skönt! :)

/Bengan

Postat 2022-06-20 07:46 | Läst 655 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straigth 5822 // Motionera är nödvändigt! Tomgångsblogg! ;)

Alltså, motion gäller även för en kamera, i alla fall en analog kamera, för slutare och exponeringsmätare och en del annat bör få röra på sig då och då! Och motionsanledningen var att jag hittade ett prospekt i samband med städning, och läste om MC! Texten i prospektet är från tidigt 1970-tal!

.

Och då bör inte Nikkor 1:2/35 mm ha någon MC vad jag förstår, och tänkte att det skulle vara intressant att fota med objektivet för att se om jag märker något! Att det syns på nå't sätt alltså! Att MC saknas alltså! Men då bör jag kanske jämföra med ett MC-objektiv! Men den jämförelsen står jag över, och tar några bilder med Nikkor-gluggen och ser om den funkar att fota med trots bara SC! :) Och det här objektivet gillade pressfotograferna när det kom! Nikon hade tidigare bara ett 2,8/35 mm! Och hur kul e det på en presskamera! ;) Och så e det litet trendigt att fota med äldre gluggar, dom har karaktär sägs det! Men man använder de här äldre objektiven mest på digitalkameror!

.

Så nu blir det några sommarbilder tagna med objektivet och FP4+! Vad gäller sommarbilder, så hoppas jag att det kommer regn och åska framöver så det blir litet stuns i bilderna! Dramatik liksom! Men kan inte säga när framkallning sker, men snarast möjligt hoppas jag! Om det inte kommer något mellan! Det brukar det göra!

Vad gäller den här utrustningen, kamera med objektiv, så e det tunga grejer! Jag känner en stor skillnad i jämförelse med att bära en Fuji X100S! Det har blivit lättare att fota numera! :)

Nog för nu, och som sagt, motion är nödvändig, så det e inte bara att fotografera som är nödvändigt!

/Bengan

Postat 2022-06-19 20:39 | Läst 609 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5823 // När kommer hushållning av det vi redan har in i vårt miljö och klimattänk?

Kampen mot den globala uppvärmningen verkar bara handla om att driva allt elektriskt! Köp nya elektriska prylar så ordnar det sig! Och öppna nya gruvor och driv sedan nytillverkningen av våra nytillverkade prylar med elkraft! (En elkraft som ännu inte finns, och som det snart blir huggsexa om) Så vi kan fortsätta att leva som vanligt! Nåja, vi kan ju sluta köpa plastpåsar såklart!

Men jag tror att vi i måste börja hushålla på det vi redan har, och har tillverkat, och inte bara nytillverka! Och vad gäller nytillverkning, nytillverka energisnåla saker, och i mycket mindre mängder och format!

Och nu när man kan lösa det mesta digitalt, så vore ett klimatransoneringskort också mycket praktiskt! Man har ett kimatkonto! "Så här mycket kan du använda  under ett år!" Och det du får över, det kan du sälja på klimatbörsen! Det kan vara någon som behöver en eller fler längre flygresor!
Lätt som en plätt att lösa med dagens teknik!

Vi hade tex. ransoneringskort under och efter Andra världskriget då tillförseln av konsumtionsvaror va knapp!

Ok, det va det om det
och sannolikt som en ropande röst i öknen! Suck!

/Bengan

Postat 2022-06-19 08:35 | Läst 662 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5821 // Vi upplever världen, och då även bilder, på olika sätt! Vi verkar alltså vara olika!

Bra bild?  (Kamera okänd)

Det kanske e det enkla svaret, att vi är olika! Ok, men e det så himla bra de då! Att vi tycker och ser saker olika! Det blir ju bara en massa diskussioner och krångel! Kan man inte göra så att det blir litet mer samstämmighet i vad som är bra och dåligt! Så många fler kan säga, "va bra! Superbra det här!"  Litet mer åt sunt förnuft hållet också! Det vore enklare i många fall! Och skulle spara en massa tid!
Men hur lösa det här då!  Så smak och tyckande skulle bli mer lika!

Man sätter upp normer vad som skulle gälla såklart! Men hallå, då skulle nå'n eller några bestämma vad för normer som skulle gälla!
Ok, kanske det, men ta en folkomröstning vad som e bra och dåligt då!

Men då e vi ju där igen! För vi e ju inte lika, och så skall vi rösta!
Flest röster, även om dom e fel, kan ju vinna!
Tänk på Melodifestivalen, fel låt vinner alltid trots flest röster!
Kan man ha lottdragning då?

Ok, det här låter som det e  kört, vi kanske får leva med de här olikheterna! På ett praktiskt sätt!

Och vad e då praktiskt Faidros? :)

/Bengan

Postat 2022-06-18 08:03 | Läst 707 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa