Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5830 // Midsommar!

Vi har firat midsommar på olika platser men den midsommar vi firade på Åland för trettio år sedan var mycket speciell! Vi hade tagit båten över med våra cyklar, hyrt ett litet hus och gjorde dagsturer på grusvägar så jämna och så det kändes som att cykla på asfalt! På midsommaraftonen snickrade man en dansbana på en skolgård nära där vi bodde, och på eftermiddagen reste man midsommarstången, där det hängde små skepp i stången, och man sjöng nationalsången stående i kostym och fina sommarklänningar och gick sedan till dans! Männen tog av kavajen, kavlade upp skjortärmarna och bjöd upp till dans via dragspelsmusik! I skolhuset, som låg bredvid dansbanan, där serverades det kaffe med dopp! Det här är ett mycket säreget och fint minne!  
 

Och önskar er nu en fin och skön Midsommar!

/Bengan

Postat 2022-06-24 08:20 | Läst 740 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5829 // Fotofika på Viksängen!

Och under det här fotofikat så snackas det såklart kameror, och även riktiga Leicakameror! ;) Det är spännande att höra om fotografer som stannat kvar i det analoga med sin M Leica! Och laddar sina rullar själv! Jag fick även en repetion om hur man finjusterar ett objektiv på en M Leica! Och så blev det litet fotande med olika objektiv!

.

Micke fotade med mitt Canon 1,2/50 mm och jag fick klämma på två av hans linser ett tag!

.

För övrig så hittade Bengt-Åke en Contaflex för en hundring och så fanns det andra kameror att pröva! Det stod en Nikon i ett skåp också!

.

Fikat va som vanligt bra och billigt! Och sällskapet va mycket trevligt och kompetent! Även det som vanligt! Vad mer kan man begära!

Med önskan om en fin Midsommar!

/Bengan

Ps. Jag åkte pendeltåg mellan Södertälje och Gnesta, när tåget passerade E4:an så såg jag att trafiken stod helt stilla söderut! Ingen bra start på Midsommaren!

Postat 2022-06-23 18:56 | Läst 663 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5828 // Gnesta-Planket alltid sista lördagen i juli!

Väl mött!

/Bengan

Postat 2022-06-23 09:38 | Läst 1006 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5827 // AI är framtiden! :)

En annan intressant nyhet inom AI är Eva, en mycket människoliknande robot, den kan göra långa intervjuer och den väljer bland ett antal frågor beroende på vilka svar som den får! Eva analyserar kandidaternas svar, läser av deras ansiktsuttryck, röstlägen och jämför dem sedan med andra framgångsrika personerna på företaget och ger sedan förslag om den intervjuade personen skall anställas!
.
Och AI-utvecklingen inom HR går mycket fort, och AI kan såklart även användas inom större HR-sammanhang, typ samhället i stort!
Visst är den nya tekniken fantastiskt! :)


/Bengan

Postat 2022-06-22 08:20 | Läst 965 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5826 // Jag var tidigt ute på arbetsmarknaden! Men så va det nog för de flesta på den tiden!

Hur som helst, efter åtta något slarviga år i folkskolan, så fick jag mitt första riktiga jobb! (Hade haft några extrajobb innan) Men det här va det första allvarliga jobbet med utbildning! Och fick starta som lärling! Började med att såga i mässing, fick lära mig att löda, fila, och såga fattningar bla! Och då och då kom någon och tittade så jag gjorde rätt! I arbetet ingick det även att gå och köpa fikabröd till gubbarna! Gubbarna, det va trettio till fyrtioåringar!
Och jag fick även åka till Kungliga mynt och Justeringsverket för att lämna och hämta guldsmedsarbeten som skulle kontrollstämplas! Jag stoppade ned några påsar med ringar, armband i en portfölj, och gick upp till en spårvagnshållplats och tog spårvagnen några hållplatser till ned till Justeringverket! Vad gäller hållplatser, så gick det att hoppa av innan hållplatsen vid Stadshuset, så jag slapp gå tillbaka så långt! Det fanns en stoppskylt för spårvagnen på Hantverkargatan nästan vid Justeringsverket! Spårvagnen måste bromsa ned nästan till stillastående, innan innan den fick fortsätta, och när den nästan stod stilla, så kunde man hoppa av! Man sprang några steg framåt efter avhoppet! (Det va öppna vagnar) Men det gällde att se upp, eller titta bakåt innan man hoppade av, för man hoppade av mitt i körbanan för bilar! :)

Och här på bilden sitter jag och löder i hop en guldring! Och det viktiga vid hårdlödning är, att ha lika värme på båda sidor av det material som skall lödas ihop, annars kryper slaglodet! Hade man värmt rätt, så glimmade det bara till i springan, så va lödningen klar! Jag arbetade som guldsmed några år! Mest med tillverkning av Bismarksarmband och liknande tråkarbete! Och varför fortsatte jag inte med det här då?
När man e ung, hur kul e det att sitta stilla på en verkstad och serietillverka ringar och armband?
Så jag tog hyra på en båt i stället för att upptäcka världen! :)
Det fanns inga Interrailkort på den tiden!

/Bengan

Postat 2022-06-21 07:35 | Läst 824 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa