Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5898 // I väntan på Godot! Eller att nå'n gör nå't åt klimatet!

Några försöker dämpa sitt klimatavtryck på planeten, andra säger att det behöver vi inte, utan de e de andra som behöver dämpa sig, inte vi! Då kanske de e bäst att vänta och se vad som behöver göras! Kanske kommer det någon att ge något slags tecken på vad som behöver göras! Om nu något behöver göras åt klimatet? Det finns ju olika åsikter om det! Men under tiden vi väntar, så verkar vi kunna få klimatkompensation för vår elförbrukning och bensinförbrukning!
Och det e ju bra!

-Kan vi inte göra någonting då?
-Nej, ingenting!
-Varför?
-För att vi väntar! 
(Fritt från Becket, Godot)

För övrigt så verkar sommarvärmen komma tillbaka!
Det e ju bra, då förbrukar vi inte så mycket energi på uppvärmning, för uppvärmningen sköter ju sig själv då!

Hur som helst, ha en fortsatt fin och varm eftersommar!

/Bengan

Postat 2022-08-22 08:36 | Läst 843 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5896 // Kaffet har blivit för dyrt! Och filmen! Och en bild säger mer än tusen ord!

Och snart så e det val! Och alla partier vill kompensera oss för stigande priser! Det e ju bra! Kompensation för bensinen är Pg och även för elpriset! Och jag skulle vilja ha kompensation även för det höga kaffepriset! ;) Och kanske även kompensation för den kommande fördyringen av flygresandet! Och jag tror det kommer mer kompensationer, i alla fall inför valet, så vi kan leva som vanligt! Och det e såklart bra!
Men vad gäller val och att välja, så verkar alla partier ha samma kompensationspolitik, och då e det svårt att välja! Tycker i alla fall jag! ;) Mera bidrag till alla, både fattig som rik! ;)
Ok, nog om nutidspolitik här!

Annars intet nytt på fotofronten! Filmframkallaren lämnades på återvinningen i förrgår, då framkallaren blivit brun! Flyttstädningen får vissa saker att stå åt sidan, typ filmframkallning, det får bli det lätta fotandet vid behov! Fast kan nog även tycka att det vore bra med en priskompensation för film då den också blivit dyrare!

/Bengan

Postat 2022-08-21 08:47 | Läst 761 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5896 // Fysikerna hoppades, men allt återgick till det normala igen! Å så Leica såklart! ;)

"Å varför använda regummerade däck på en Ferrari?" För att det går! :)

När man hade sänt ut Pioneer 10 och 11 ut i rymden och dom hade varit på väg några år så saktade dom farten under färden! Flera försök gjordes att förklara den här inbromsningen, man kom med förslag som ny fysik, eller en modifierad gravitationskraft eller en kosmologisk effekt, till exempel att mörk materia skulle bromsa? Eller att kosmologiska effekter av universums expansion kanske kunde påverka Pioneersonden! Eller det kanske kan finnas en skillnad mellan effekten på bundna banor och fria banor? Forskare träffades i möten under några år för att hitta rimliga förklaringar eller om Einstein ändå haft litet fel! Nu började det bli kul, intressant! :)

Men man kom inte på något bra vad gäller fel i fysiken! Men en forskargrupp fick efter något år till uppgift att titta på konstruktion av Pioneer 1o och 11! Det började med intressanta saker, för det datamaterial som fanns kvar bestod av papper och äldre typer av digitala minnen, som det inte fanns läsmöjligheter för längre! :) Så man va tvungen att hitta äldre digitala läsare, och starta upp dom, samt nytillverka några äldre läsare för digitalt material! :)
Efter ett ganska omfattande tankearbete så kom man på orsaken till inbromsningen! Framåtriktad strålning bromsar!
Mera läsning i ämnet Pioneeranomalin!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Pioneeranomalin

Det va något liknande med Higgs, fysiker hoppades att inte hitta Higgs, då skulle ju standardmodellen inte stämma! :) Men icke, man hittade Higgs! Så vad nu göra då? Jo, kanske mörk materia och mörk energi e det nya roliga i fysiken som kan ifrågasätta standardmodellen! :)

Ok det va det om det, och vän av ordning undrar säkert vad det här har med fotografi att göra!
(För bloggen ligger ju på en fotosida)
Svaret blir, det här har nog inte så mycket med fotografi att göra, helt rätt! :)

Annars så regnar det i Gnesta, äntligen kan man nog säga! Men det har varit 20 grader hela natten så vi har kört med stängda fönster och AC!

/Bengan

Postat 2022-08-20 08:26 | Läst 741 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5894 // Gnestas unika stationstrappa i DN igen!

Viktig kulturinformation för er som bor utsocknes, typ i Stockholm, London eller Paris! ;)

.

Morgonbild tagen nära stationstrappan!

/Bengan

Postat 2022-08-19 08:23 | Läst 866 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5893 // Gatufotokamera från tidigt 1930-tal och en del annat äldre!

Arbetet fortsätter med flyttstädningen! Men ibland stoppar det upp då jag hittar intressanta saker! Som den här bilden på en gatufotokamera från tidigt 1930-tal! :)

.

Jag gick på universitetet 2006! Freskati! Vi fick hemuppgifter!

.

Jag cyklade såklart Mälaren runt också! Trettiotre mil! Affischen e från en tavla av Bruno Liljefors tillägnad konstnärsvännen Fjaestad, Fjaestad som även va en hängiven cyklist! Dom höll nästan vårt tempo runt Mälaren, men hade grindar att öppna och stänga! Och så va det grusvägar! Det berättades att man va trött när man kom in mot Stockholm från Stäkethållet, men då tog man litet av ett vitt pulver på tungan!
Tror det va nå't man fått av någon kompis som varit i Fjärran Östern!
Så har jag läst om det i alla fall!  ;)

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2022-08-18 19:44 | Läst 692 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa