Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5939 // Elektron

"Bärnsten (dialektalt rav) är ett samlingsnamn för flera fossila hartser avsöndrade som kåda av träd, främst barrträd med det gemensamma namnet Pinus succinifera. Det är så lätt att det enbart av vågornas kraft kan kastas upp på stranden från havsbotten. Bärnsten har genom sitt grekiska namn, elektron, givit upphov till benämningen elektricitet och elektron från de elektrostatiska egenskaperna som bärnsten har. I Homeros Odysséen förekommer ordet elektron (jämför vårt ord elektricitet), grekiska för bärnsten, för första gången. (Wikipedia).

M Leica, Summicron 35 mm, Kodachrome

/Bengan

Postat 2022-09-24 18:42 | Läst 1090 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5938 // "I'll be back!" Leica M6 Classic

Leica M6-bild  Kodachrome   (Starten på åkningen är från toppen uppe till vänster i bilden)

.

Väntar man tillräckligt länge så blir de grejer man har sparat moderna igen! :)  Så köp inget nytt utan använd de grejer du redan har!! Och har du inte sparat din Leica M6 Classic, ta det lugnt, Leica kommer att nytillverka M6 Classic igen! :)

Och varför nytillverka en äldre modell av Leica? För det är den bästa Leican! Lätt att fatta för den som fattar! Nu finns det ju alltid dom som har andra åsikter om M6 Classic! Det e ofta dom som inte har en Leica M6 Classic! Lätt som e plätt att genomskåda även det! ;) Men visst får människor ha andra åsikter! Även om Leica M6! Det är så demokrati fungerar! Och i sammanhanget, så har även analogt fotograferande blivit populärt igen! Mycket populärt bland ungdomar! Ungdomar e framtiden!

Här är mer att läsa om den kommande Leica M6!

Se'n kan jag också tycka att det objektiv som man skall ha på kameran är en Summicron 2/35 mm, version IV!  Ni vet såklart vad jag menar! "King of Bokeh!"
Allt annat blir som att köra regummerat på en Ferrari! ;)

Nog för nu!

/Bengan
 

Postat 2022-09-23 06:54 | Läst 1072 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5937 // Poesi på en tekniksida! Det hade ni inte väntat er va! :)

Vid närmare eftertanke, så skall tågbilden vara i svartvitt! (Fotat på full öppning, allt annat e fegt)

.

Så till saken! I samband med flyttpackningen hittar jag saker jag glömt bort! Nu finns det säkert kommentarer för det också! ;) Hur som helst, hittade ett Zeiss Sonnar 1:2 / 5 cm, inskjutbart, och utan T och tänkte att jag måste fota med objektivet! Så på med Sonnaren på min Fuji X-E1! 1930-tal möter 2000-tal! :)
Och på sista vändan till återvinningen i går kväll, så tog jag en bild nere vid stationen på det passerande posttåget! :) Å för att det äntligen skall bli litet poesi här på Fotosidan, så kommer det litet från W.H. Audens Night Mail! Så håll till godo! Och kanske fundera på den här 1930-tals filmen vad gäller klippning och med vilken teknik man då hade tillgång till! Jag säger respekt!

.

Å här är tågfotoapparaten!

/Bengan

Postat 2022-09-22 07:23 | Läst 1116 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 5888 // Jag är nöjd liksom! Det fungerar bra!

För det mesta så har jag en väl fungerande rutin! För det mesta alltså! ;) Och är nöjd! Oftast i alla fall! Det jag gör flyter på och är det även självvalt, så är det är ofta både intressant och kul! Men ibland så kommer det in störningar i tillvaron, eller hur man nu säger! Det är ungefär som om något flyttat tangenterna på skrivmaskinen! (Läs datorn) Och den som flyttat på tangenterna påstår att det blir lättare att skriva, men framför allt så går det fortare att skriva!

Jag blir trött på det här! Jag har en fungerande rutin, som fungerar bra för mig! Jag vill inte skriva vare sig fortare eller mycket!

Alltså, min iPhone är uppdaterad! Och då har några utvecklare lagt in saker som gör det "bekvämare, och snabbare att använde iPhone!" Vet inte vad dom håller på med i sin iPhone, men jag blir bara störd av det "nya, förbättrade och snabba!"

Jag har skrivit om det här tidigare!

"De är inte intresserade av datorer. De vill göra sina saker. Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna.Dessa användare är konservativa. Om de en gång har skaffat ett program är det det som gäller, även om det inte är särskilt bra och att de till och med känner till andra program som är bättre. Deras datorer är ibland små reservat av föråldrade program, programversioner och arbetssätt som gjort moderna tidens designslynglar vansinniga. Trots detta producerar dessa användare, mer och bättre än någon designslyngel. Deras arbetssätt är välrepeterat och de vet vad de vill göra."


Men Ok, det väl det här som gäller numera! Mycket och snabbare hela tiden! Och sedan sitta och vänta på att något ännu nyare och ännu snabbare skall komma!

Vad sägs om den nya sköna världen Faidros? ;)

/Bengan

Postat 2022-09-21 06:55 | Läst 853 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5936 // Tårtan i morgon onsdag!

Nalen 1964  M Leica, Summicron 35 mm, Tri-X

Alltså, i morgon fotofika på Tårtan! Från 15.00!  Gata Horns 32

Så väl mött!

/Bengan

Postat 2022-09-20 13:22 | Läst 648 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa