Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5986 // Ny dag och nya äventyr med Chinon CE-4!

Chinon CE-4 har en slags metallskoning/invändigt rör, i remfästet, som hade krupit ut! Jag har nu tryckt in det och limmat med superlim! :)

Vad gäller annat på morgonen så försöker jag bara skumma tidningen, DN, vid den första genomläsningen! Det finns "nyheter" som jag inte kan göra så mycket åt, eller nyheter som känns onödiga för mig att känna till! Just nu i alla fall! Jag brukar läsa DN mer noga på eftermiddagen! Om tex. Sven-Eric Liedman har skrivit något! :)

Och det blev en liten nostalgiresa i går när jag bläddrade igenom 1950-tals årgången av FOTO! Jag har en årgång till, får se när jag har tid för den! ;)
Och i dag framkallning av film, fast jag inte e riktigt klar med filmtorkupphängningen i duschkabinen, men det funkar! Två rullar skall det bli idag!

.

Och som sagt, ny film i Chinon CE-4! Chinon CE-4 kom ju i Olympus OM-1 tiden, det e nog därför Chinon e liten och kompakt! Före Olympus OM-1 va de flesta SLR-kameror stora och tunga, sedan visade Olympus att det gick att göra mindre SLR-kameror och de flesta andra tillverkare hängde på! Några år i alla fall!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. I morgon fotofika på Viksängen!

Postat 2022-11-02 08:05 | Läst 666 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5985 // Tidningen FOTO från 1950-talet!

1950-talet var en dynamisk period i svensk fotografi! Jag hittade några nummer av FOTO från ett av de åren! Och som Anna Tellgren skriver, "det var en förnyelse i formen av fotografin under 1950-talet!" Utställningen Unga Fotografer i Rotohallen 1949 startade en del av det hela!

Här kommer några bilder och man ser också att japanerna va Pg!

.

Här visas hur berömda fotografer arbetade! Men här med Leica!

.

En mätsökarkamera från Minolta!

.

Och Canon va Pg!

.

Och Tri-X kom!

.

Som sagt, nya unga fotografer med en ny berättarstil! Bäva månde Rosenlundarna!  ;)

.

 Fotopris!

.

På framsidan på FOTO va det mest kvinnor! Mest bilder tagna av fotografen Kary Lasch!

De motiv man fotograferade då skiljer sig inte så speciellt mycket från de motiv man fotar idag!

.

.

Fint porträtt!

Intressant tidsresa!

/Bengan

Ps. I morgon onsdag Tårtan!

Postat 2022-11-01 21:30 | Läst 649 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5984 // Utsikt från ett köksfönster!

Att ha en bra utsikt är viktigt! Nu kan utsikten betyda olika för olika människor, och inte bara gälla utsikten från ett köksfönster! Men just här e det utsikten från ett köksfönster! Jag hade en annan utsikt från vårt förra boende! Men jag satt sällan och morgonfikade i köket där! För köket va mycket litet! Nu har vi ett större och modernare kök, och stora kök har både för och nackdelar, bla. så får man plats med en diskmaskin i ett större kök som gör att porslinet tar slut fort i köksskåpet! Man stoppar hela tiden ned disk i maskinen, en maskin som rymmer mycket! Fönstret här ligger i ostläge och nu när löven har fallit så ser man näraliggande hus! Under sommaren ser man bara grönt! Så det gäller att titta nu!

.

Och vad annat och då  vårt ämne, fotografi, så ökar mängden oframkallat i kylskåpet, men jag skall försöka framkalla två rullar i dag! Det har jag bestämt just nu i alla fall! Men det kan komma saker emellan! En intressant sak i fotograferingssammanhanget är den här lilla kameran jag just nu fotar med, Chinon CE-4! Jag har inte haft någon koll på Chinon tidigare! Nu fick jag den här kameran och blev nyfiken! Jag tycker den fungerar mycket bra! Man lever inte bara av Leica allena! :)

Och så har jag litet knäont! Och har svårt att gå! Det är ovant! Misstänker ett onödigt mycket knästående sista veckan i samband med ihopskruvande av möbler! Det e mitt vänstra knä, en gammal skidskada som nu gör sig påmind! När man blir äldre så påminns man om en hel del man gjort i ungdomen! ;)
Men det är litet oroande inför Viksängen på torsdag, för jag kanske måste ta bilen dit!

Nog för nu!

/Bengan

Ps.Och glöm inte Tårtan på onsdag!

Postat 2022-11-01 07:31 | Läst 742 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9