Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6028 // En mycket, mycket onödig reklambild att visa i DN! ;)

Marknaden styr oss vare sig vi vill eller tror på det! De som styrs mest är de som inte tror att de styrs! :) Och tänk nu om den här bilder lockar massor av människor till fjällen! Det vore mycket onödigt tycker jag! ;)

Ok kan väl förklara litet närmare, för den här bilden visar när skidåkningen är som bäst! Som inte så många vet något om! Då förstår ni min oro va! Tänk om kunskapen om det här sprider sig! Och det blir massvandring till vårskidåkning! Som vid ett fjällämmelår! ;)

Men kanske ändå inte, den här skidåkningen, ofta i slutet av april, under maj och på vissa ställen in i juni, ligger nog på fel tid för de flesta, så det kanske inte är  så himla farligt att visa bilden! Å bilden kanske bara uppfattas som litet udda, "å va dåligt med snö det är!" Och sedan bläddrar man vidare!

Bakgrund! Det här är en vårskidbild! Och efter någon vecka med tö under våren så har snön sjunkit ihop och det bär överallt, så man kan ha några kvadratmil att skida på, kanske mer! Och så är det ljust nästan hela dygnet! Och det är ofta en behaglig temperatur! Minus på natten och en 10-15 plusgrader på dagen, men i solen känns det mycket varmare! Men det finns några små problem, som alltid, värmen och solen har skapat en del barmarksfläckar, ofta helt torra och varma, och mycket sköna att sitta på när man fikar, även att ligga på i solvärmen! Det är dom här barmarksfläckarna som kan förstöra en hel dagsplanering! ;) Därför krävs det karaktär, fika och sedan vidare! Se'n finns det andra risker, man blir lätt solbränd! Så solkräm och solglasögen är ett stort måste!

Nu kanske vän av ordning säger, nu har du ju själv marknadsfört det här! Ok, men jag e nog vid närmare eftertanke inte så orolig, för människor är vanemänniskor! Och att åka till fjällen i maj, när våren har kommit i Sydsverige, vem e dum nog att göra det! För nu väntar båtlivet och sommarstugan! ;)
Så det e nog ändå ganska lugnt! :)

/Bengan

Ps. Å har ni inget annat för er idag så finns det Internetallmänbildning här!
Internetallmänbildning e viktig! :)

Postat 2022-12-02 08:51 | Läst 690 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6027 // Att vara pensionär! Och idag ut med Dunderklumpen! :)

Intressant läsning i DN i dag! Claude Monet som Rosenlundare! ;) Och, hemska tanke , det här kanske e allas vår önskan, att på något sätt bli "målare", fast vi väljer en kamera, för de borde ju gå fortare och bli lättare för att slippa de där 10.000-timmarna med penslar, färg och klet!  ;)

Ok, så va det pensionär alltså! Å andra sidan, hade jag blivit född med en rik morsa och farsa så kunde jag ha varit pensionär hela livet! ;) Jag menar, sluppit att jobba! Men nu va det inte så, så efter en knapphändig skolgång, så blev första jobbet vid femton års ålder och så gick åren!
Å nu e jag pensionär och sitter och funderar på vad göra idag! Efter att ha läst DN! :) Det e nog att få sitta och läsa DN i lugn och ro som e en del av pensionärslivet! Jag får läsa DN klart liksom! Fast det går fortare att läsa DN i dag för den är mycket tunnare! Det borde inte vara så för vi får nog in fler nyheter i dag, och snabbare, med den teknik vi har! Höll på att säga, att jag kommer ihåg, men det e nog att ta i, men jag har läst om när Krakatau small, så tog det en månad innan man fick reda på det i Europa! Några undrade såklart över de fina röda solnedgångarna, även Edvard Munch, men han blev förskräck! Ni har väl sett tavlan va?

Här läsning om Krakatau!

Och det blev man år 536 också, förskräckt alltså, men då va det inte Karakatau som small, men något liknande i alla fall, sannolikt i Sydamerika! Det är det som Varin på Rökstenen också varnar för, "kom ihåg vänner, det här kan komma igen!" Och om det händer igen, något Krakatau-liknande, då kommer varken odling eller flyg att funka på halva planeten! Då e det bara konserver som gäller under några år! Och då vi lever i en marknadsekonomi, så blir det den som betalar bäst för konserverna, som får mest konserver! Det e som med elmarknaden i dag! Så det gäller att ha litet pengar undanstoppade! ;)

Här är läsning om år 536!

Så här kan det alltså vara som pensionär! Att sitta och låta tankar och historier skena iväg vid morgonfikat, tex. i en blogg! 
Inte alls så dumt faktiskt!
Nu dags för en påtår!
Sedan Carpe liksom!

/Bengan

Ps. Fotofika på Viksängen i dag vid 14-tiden! Kamera, Nikkormat! Visst fanns det en Tv-serie förr, hette den inte Dunderklumpen? :)

https://www.cyberphoto.se/bloggen/2022/3/fotohistoria-nikkormat-ft2
.

Postat 2022-12-01 08:16 | Läst 802 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6