Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6100 // Fika på ett musikkafé!!

Idag tog grannen och jag en fika på ett kafé i Gnesta som heter Vår lokal! Fast det är litet mer än ett kafé, det är en restaurang, vardagsrum, kontor och kulturscen! Det va lugnt på fiket, för det va innan lunch!

.

Tyckte att dragspelaren kom in på Astor Piazzola i en låt! Så tyckte jag i alla fall!

Sedan va det en del annat pyssel, rehabcykling, läsning och handla bla!
Dagarna går fort i Gnesta! :)

/Bengan

Postat 2023-02-07 17:48 | Läst 523 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6099 // Filmframkallning i går! :)

"Och när får vi se några bilder då?" Kanske senare, eventuellt, om jag hittar någon bild som jag vill visa upp! :) Mycket av dagens amatörfotografi består nog av att visa upp sig! Ofta! Jag visar bilder alltså finns jag! För en större krets alltså!

Vän och familjekretsen vet ofta om att jag finns utan att jag behöver använda sociala media! :) Nåja, nu e det så här, och man behöver nog inte fundera på det här om man inte vill! Å andra sidan, att fundera på tillvaron är sällan en nackdel! 

Läste nyss några rader i boken Långsamhetens lov av Owe Wickström! Om bla. oron för att inte hinna! Och tex, vad går gränsen mellan den goda nåbarheten och den splittrade uppmärksamheten! Intressant och kanske litet oroande läsning för den som bryr sig!

Ok, nu till någonting helt annat! ;)
Min X100S gav mig i går ett meddelande i displayen, att bildräkneverket va fullt!?  Efter ett tag i instruktionsboken på nätet fattade jag litet av vad det handlade om, och efter några knapptryckningar syns inte varningen lägre! Hoppas det räckte!

Annars inte så mycket nytt annat än att Chinon läcker in ljus vid vissa lägen, så kameran går till återvinning! Vad gäller annan kamera, så letar jag efter en Nikon FE! Jag har sett några svarta hus på nätet för dryga tusenlappen! Så vi får se!

För övrigt är det ett positivt, för elkunden alltså, elräkningsväder i Gnesta! Plus en grad!  :)
Läste för övrigt en lång och stor artikel i DN om att samhället hade kontroll på elen förr!  Nu är det marknaden som har kontroll, marknaden sköter ju även skolan, vården, kommunikationer mm. i samhället! Sedan kan man ju diskutera om det e bra att marknaden, som e ofta är internationell, sköter saker som e viktiga för de en nation i kristider! ;)

/Bengan

Postat 2023-02-07 08:54 | Läst 855 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 6098 // Internet! Det fria ordets tribun! Och så fotofika på Tårtan nu på onsdag!

Ibland, då jag inte har så mycket att göra, och det e ganska sällan som pensionär :) så kan jag "halka" in i kommentarsfältet efter någon artikel i DN! Det kan vara intressant att se vad andra tycker om artikeln som jag nyss läst!  Det e väl det här som man numera kallar för det fria ordet, att alla får vara med och tycka! Och som också är internets signum! Många som tidigare inte kunnat vara med, får nu också vara med! Demokratiskt liksom!

Fast jag undrar, ursäkta min hädiska tanke, vem bryr sig om de här diskussionerna! Jag menar, nå'n annan än de inblandade! (Och såklart den från DN som håller ordning på debatten) Jag tycker också att många av de här diskussionerna blir röriga och svårtolkade! Och några av de som är med och diskuterar, blir riktigt, riktigt osams, ofta för att någon annan fattar fel eller tycker fel! Så uppfattar jag det i alla fall!

Ok, det här va en liten avvikelse, ursäkta, för det här e en fotosida! Här kommer det om foto! :)
Fotofika på Tårtan på onsdag! Gata Horns som vanligt, och på nummer 32!
Since 2000! Tror jag!

/Bengan

Ps. Rehabiliteringen av mitt knä fortsätter! Innecykel och olika knäträningsrörelser! När jag fick ont i knät så tänkte jag, Ok menisken = operation! :(
Men efter att ha kört rekommenderat träningsprogram så känner jag ingenting i knät nu när jag går! Annat va det i början!
Kan det vara så himla enkelt att träning kan hjälpa en sådan här svår knäskada?  ;) ;)

Postat 2023-02-06 07:15 | Läst 508 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6097 // Mission: Impossible! :)

Bilder tagna med en icke antireflexbehandlad Zeiss Biogon från 1930-talet på Fuji X-E1! Objektivet bottnar i kameran, men det verkar fungera ändå! Här blev jag litet överraskad av tåget, det är bakdelen på tåget här, men jag hann få upp kameran! :)

.

.

Vi har hittat  en ny gångväg/genväg till stationen, vägen går längs järnvägen! Vägen startar här mellan några äldre hus!

.

Skärpekoll av objektivet!
.

Så här ser det ut!

.

Nästa steg blir att försöka få det här objektivet avståndsmätarkopplat på en M Leica!

/Bengan

Ps. Goglade på den här "konstruktionen" på nätet, Biogon på Fuji X-E1, men det va bara varningar! Man måste själv pröva, man kan ju inte alltid lita på andra! :)

Postat 2023-02-05 12:23 | Läst 664 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 6096 // Benjamin Libet och den fria viljan!

Eller hur något inne i huvudet klarar saker utan att jag behöver veta om det! :)
Alltså, i morse så startade jag datorn och så kom skärmbilden upp, och jag skulle gå vidare... Men vänta nu, jag loggade ju inte in! Jag skrev inte in koden för att komma in i datorn! Men det måste jag nog ändå gjort! Tycker jag...  Så hur hänger det här ihop?

Kan jag göra saker utan att vara medveten om det! Det låter ganska osäkert om jag inte har koll på vad jag gör!


Nu kanske någon säger, det här händer mig också då och då! Men det förklarar inte saken, om ni förstår vad jag menar! Men visst e det intressant och kanske litet oroande att jag gör saker omedvetet? Eller att någon gör det i mig! ;)

Läsning: https://fof.se/blogg/kropp-sjal-och-medvetande/

Mera läsning: https://blogs.scientificamerican.com/observations/how-a-flawed-experiment-proved-that-free-will-doesnt-exist/

Ha nu en fortsatt fin dag! Och tänk på att framtiden är vår! :)

/Bengan

Ps. Bilden är från Nalen, och här va det mörkt och rörelse! Tänk om det funnits digitalkameror på den tiden! Vilka bilder man skulle kunnat tagit!

Postat 2023-02-04 08:03 | Läst 885 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa