Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6120 // Att återvända till en bok!

Det va inte för så länge sedan som jag läste boken, men nu råkade jag snubbla över en recension av boken i DN, och kände att jag måste återvända! Det blir som att återvända till en plats som jag tidigare varit på, men där jag ändå inte stannat upp riktigt!

"Kerstin Ekmans ”Löpa varg” är ingen enkel historia, utan handlar om en gammal jägare, men nu med oladdat gevär,  en starkt berörande berättelse om en man som vid slutet av sin levnads bana befinner sig i dödens skog och ser att det är människan som gjort den största skadan.
Människan har inte förmått se verkligheten, hon har inte haft respekt för alla andra varelser som också har ett hem på jorden"

"Kerstin Ekmans roman är som ett lysande moln som byter skepnad hela tiden och rymmer många olika berättelser, om åldrande, om ett möte som förändrar en livssyn, om minnets makt och om att göra sig redo för att dö. Allt detta filtrerat genom en gammal mans sturiga, ordkarga men desto mer tankediger och noga valda ord"

För övigt mulet i Gnesta, men vi skall ändå ut och gå! Vi får se vart det bär hän! Varje dag ett äventyr! :)

/Bengan

Postat 2023-02-24 11:57 | Läst 514 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6119 // Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet var en spännande upplevelse, men det känns litet oroande att jag inte varit där tidigare, men det e nog som det mesta, det som inte ligger mitt i mittfåran kan vara svårt att hitta!

.

.

.

Som sagt, det är mycket intressant på Scenkonstmuseet!

/Bengan

Postat 2023-02-23 07:36 | Läst 847 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6118 // Tester med Nikon FE

Nu har jag tagit några bilder med ett icke AI-S objektiv på Nikon FE! Man mäter ljuset nedbländat på den bländare man skall använda, ställer tiden efter det, och fotar se'n som vanligt! Det blir som att fota manuellt! Den tidsautomatiska funktionen får jag använda på AI-S objektiv! Har fotat med ett äldre Nikkor 2/35 mm, och allt verkar fungera bra! Även fått tag på ett piratobjektiv, ett Vivitar 2/28 mm, AI-S vad jag fattar! Det fungerar också bra på kameran! 

.

Framkallade i eftermiddag, för det är först då man ser att det verkligen fungerar! :)

Och det verkar vara snö Pg, och morgon fotofika på Viksängen!

Så allt för nu!

/Bengan

Postat 2023-02-22 23:07 | Läst 720 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6117 // Jazzbilder, det sköna 1960-talet, och kanske en politisk bild! Allt e nog politik förresten! :)

I går gjorde vi sta'n! I alla fall en del av den! Start från Gnesta i snöfall, in på ett varmt pendeltåg och en skön resa in till Stockholm, med ett återseende av gamla tider då vi klev av pendeltåget! Tåget anlände till den tidigare pendeltågsavstigningen vid Stockholm Central, ovan jord, och sedan var det bara några trappsteg upp till Klarabergsgatan! Visst va det bättre förr!

Promenaden vidare blev litet kylslagen efter att vi hade suttit i den goda värmen på Pendeltåget! Så snabbt i på Bistron på Scenkonstmuseet för en smörgås, semla och kaffe! Sedan va vi mogna för en rundvandring på museet! Det är min fru som tog med mig hit, hon påstår att det finns annat än bara kameror! Och efter en runda på museet så håller jag helt med henne!

.



Såg också en skylt som förstärkte mig i min tidsuppfattning vad gäller bra tider! 1960-talet med dess möjligheter kommer nog aldrig igen, spännande att få ha varit med om den tiden! 

.

Och så såg vi jazz och musikbilder! Mängder! Av mycket hög klass! 

.

.

Och så fick man känna på de fotografiska verktyg som Christer Landergren använt! Dom va inte fastkedjade! :)

En så'n dag, som man sa i Pistvakt! Och efter att ha betalt 150:- så va vi medlemmar i Scenkonstmuseet under ett år och behöver bara säga vårt namn för att få komma in nästa gång! VIP liksom! (Vi får meddelanden om kommande aktuella utställningar)

.

Å så va det det politiska! Här är det nog en politiskt bild! :) Tror jag....! Inlindat kanske...? Får man ha en så'n text i ett allmänt kulturhus? Numera menar jag! ;)

/Bengan

Ps. För övrigt filmframkallning och test av en vidvinkel på Nikon FE!

Postat 2023-02-22 09:45 | Läst 880 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6116 // Test av Nikon FE!

Eller så är det bara slumpen! Vad gäller testen alltså! Att jag hittade den i den här tidningen! Alltså, sätter mig då och då och går igenom någon kartong som jag har kvar sedan vi flyttade! Jag tror jag kan slänga något, tex några äldre fototidningar! Här är en tidning, som jag inte kommer att slänga! Jag tror också det är bra att repetera sin historia, även den historia som hänger ihop med mitt hobbyintresse! Och kanske uppleva att det mesta idag inom fotografi inte e så himla nytt utan vi gör det numera bara i en annan form!

.

Ni ser att det är en del intressant läsning va?

.

.

Här är testen av Nikon FE!

Vad gäller resten av dagen, så skall vi in till sta'n för att gå på museum och då även fika såklart! :)

/Bengan

Postat 2023-02-21 07:15 | Läst 604 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa