Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2511 / Kaldera, Leica å Contax!

Det blir ofta många intressanta samtal på Tårtan! I går satt min bordskamrat och jag och pratade vulkaner! Kul och intressant! Och en intressant vulkan e Yellowstone! Ni vet den där nationalparken i USA! Å Yellowstone e en supervulkan! Själva kalderan eller kratern, är c:a 65 kilometer i diameter! Senaste utbrottet va för c:a 630.000 år sedan! Det verkar också vara 600.000 år c:a mellan utbrotten, så det kommande utbrottet e litet försenat! :) 

-

Ok, vi talade om annat också, och så fick jag se en litet ovanlig Leica innan vi gick vidare till Gert på Svenska Kort! Det är en Leica CM säger Leif som vet!

-

Å nästa kamera, hos Gert, de va en Contax G2 med 16 mm Zeiss-optik!

-

Å det här e inte bara en fotobutik!

-

Å ute på Hornsgatan, så va det som vanligt just nu!

/Bengan

Postat 2015-02-12 08:53 | Läst 1988 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2510 / Om bloggtroll! :) Eller man kanske skall kalla det mobbing på internet?

Det här med kommentarer på internet, och kanske då kommentarer som gör människor ledsna, e faktiskt intressant! Om man nu orkar tycka att det e så himla intressant om man nyss fått en ordentlig "känga" av nå't troll!

I alla fall, kommenterar på internet gör man av olika anledningar, så kan man väl enkelt börja att beskriva det! Och en kommentar speglar såklart mycket mer än bara det som sägs! För det går alltid att läsa mellan raderna! En liten knapphändigt kommentar kan säga mer än hundra ord!  ;)

Och om man "kollar runt" en kommentator, som ofta e negativ och återkommer då och då, så ser man ofta ett mönster! Både i ord och tankar! Man anar kanske en livssituation bakom, som trollet måste lufta! Man kan nog säga, att inget står fritt liksom, allt hänger ihop! :)

Nu e det här inte så stor tröst för den som råkat ut för ett bloggtroll, det fattar jag helt klart!

Men i alla fall, de här "bloggtrollen", små eller stora, verkar inte förstå, att man kan se mer hos dom än bara deras kommentarer! Och den "ordblindheten" tycker jag e intressant! Och det e väl det som skiljer ut dom, att dom själva inte ser det "intressanta" eller kalla det för speciella, i sitt beteende!

Men va försiktigt med att påpeka det här för ett "bloggtroll!" Det kan då lätt bli mer mobbing! "E du så himla bra då"! ;)

Det här va bara en högst allmän, och ingen speciell fundering om internetkommentarer i stort, absolut inget annat! Allmänna relationsteorin, kanske man kan säga! ;)

För övrigt, hoppas ni får en fin dag! Det ser lovande ut redan nu!
Alla dagar tycker jag e ganska lovande faktiskt!
/Bengan

Ps. Å jag kan såklart själv få några ord i huvudet när jag läser nå't, men brukar hinna tänka: "Se upp, de e Bloggtrollsjukan!!!"

Postat 2015-02-11 10:05 | Läst 2521 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2509 / - Black and white are the colors of photography -

"Black and white are the colors of photography. To me they symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is forever subjected." (Robert Frank)

Å glöm inte Tårtan i morgon! Från 15.00 c:a
/Bengan

Postat 2015-02-10 23:08 | Läst 1598 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2508 / Hur mycket information som helst! Vilken frihet! Och vilken teknisk utveckling!

Vägs ände!

Dagens DN va tunnare än vanligt, tyvärr! Men SN håller stilen än så länge! Men då säger nå'n, "dom finns ju att läsa på internet"! Ok, jag vet! Men tycker inte det blir riktigt samma sak! Och när jag läser viktiga saker, för mig viktiga, så vill jag tom ha det i en bok! :) Och gärna penna och papper tillhands, när jag vill notera/komma ihåg något! Tex, så läser jag just nu om världens religioner, å de e e inte så lätt, en religion e ofta ganska komplicerad! Å då funkar en bok bäst för mig! Utan reklam och sån't på sidan om, som splittrar min uppmärksamhet!

Å vad e läsande på internet då bra för? Bra fråga va? ;) Nåja, man kan ju hitta hur mycket som helst på internet! Å bra grejer också! Men då det inte finns någon "grindvakt", så kan alla få vara med och skriva! Demokratiskt på nåt sätt kan man väl tycka! Men då kan även problem uppstå! Alla e inte lämpade att skriva, även om dom själva så klart tycker det! ;) Jag e i alla fall noga med att kolla "utgivaren"! För allt finns, från UFO-gångar i veteåkrar, till hemliga tunnlar under hela USA! Och då nästan alla har tillgång till internet, så kan det betyda att det finns tunnlar ända till månen snart...

Och läste nyss på SvT att 95 procent av Sveriges elvaåringar har en egen mobil och de allra flesta av dessa har en med internet. – "Det här visar att även ganska små barn har hela världen i sin ficka. Det betyder att de har tillgång till all information – och desinformation – som vuxna. Men frågan är om deras förmåga att förhålla sig kritiskt till all denna information utvecklats i samma utsträckning som tillgången till den, säger Ulf Dalquist, forskningsansvarig vid Statens medieråd, i ett pressmeddelande."

Ju mer information man har tillgång till, ju bättre påläst måste man vara för att kunna avgöra vad som e rätt eller fel! Och då viss information är ganska skrämmande, vi vuxna vet tex vad som finns på youtube och liknande om Syrien just nu, så då undrar jag om barn bör ha obegränsad tillgång till internet....

För de gäller att hålla koll, för det e nya tider nu! Som man måste förhålla sig till! Å inte bara vara intresserad av den nya tekniken, och tycka den e kul, och tro att resten sköter sig själv! Eller att nå'n annan sköter resten! För det gör dom gärna! ;)

/Bengan

Postat 2015-02-10 09:06 | Läst 1754 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2507 / De e en del torrsim just nu! Å så SJ och relativitetsteorin!

Eller de e inte så mycket fotografering av vikt just nu, kanske man även kan säga! Men tids nog kommer det! Fotograferingen alltså! Å de e nog bra med litet vila ibland! Även om det skulle gå alldeles utmärkt att slöfota med digitalkameran! För att det e så lätt å slöfota med den! Men så lättlurad e jag inte! ;)

Litet foto e det just nu i alla fall, sorterar gamla bilder och sorterar fotoprylar! Fotoprylarna för kameraauktionen nu i slutet av februari! Bilderna som jag sorterer är släktbilder, barn växer upp som ni vet! När jag började fotade dom så va dom två till tre år gamla, och nu e dom trettio och nu tycker dom det skulle vara kul att få se bilderna! Å de e klart att dom skall få se bilder och även få bilder!

Annars så kommer min fru hem från jobbet och berättar historier! (För att ni inte skall tro nå't så har hon både fejan och instagram!) Men så här är historien i alla fall! Om att bygga nätverk!
"Jag har varken twitter eller instagram, så därför går jag runt på sta'n och ropar ut till slumpmässigt utvalda människor vad jag äter, vad jag dricker, å hur jag har det hemma osv! Det är trots allt viktigt att bygga nätverk! Hittills har jag tre följare! En är tydligen läkare, de två andra är poliser!"

Å så läste jag i DN att någon hört nå't om relativitetsteorin i en SJ-högtalare!
"Tiden är preliminär, tiden kan ändras framåt och bakåt!"
Vore intressant att fortsätta en diskussion med någon på SJ om det här! (Det borde vara den Speciella relativitetsteorin det handlar om!?) Kanske ett Nobelpris för SJ framöver!?

Och som sagt, mycket torrsim er'e! ;)

Och på onsdag så e det Tårtan!

/Bengan

Postat 2015-02-09 08:21 | Läst 2439 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 782 783 784 ... 1324 Nästa