Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2340 / Att inte hänga med i tiden riktigt! Eller...? ;)

 

Men det går ganska bra ändå att inte hänga med! Det känns så i varje fall! Även om jag måste skriva och berätta om det i en blogg! ;) Men de e ju så här med en blogg, man "redovisar" ofta vad man gör och tänker! En slags daglig liten CV! Och efter vad man skriver i bloggen, så blir man bedömd! :)

Men vad gäller att inte hänga med, så gäller det fotograferandet alltså! Eller varför jag inte har så många nya bilder i bloggen! Jag har bestämt att dra ned på det digitala fototempot igen, och fota mera analogt! Om det nu kan intressera nå'n annan än mig själv?

(Och den som inte e intresserad av det här, den e ju redan i en intressantare blogg, så det e lugnt!)

Å ni som e kvar här i bloggen,
och för att återknyta med att inte hänga med, så tog jag bara tre bilder i går!! Och det dröjer tills dom e framkallade! Ni fattar va! Totalt otidsenligt fotande! Men ganska kul! :)

Hur som helst, hur Ni än fotograferar, ha en bra fotodag!
/Bengan

Ps. Det e den här kameran med optik som e igång igen! Sonnaren lockar!

 

 

 

 

Postat 2014-06-03 08:37 | Läst 2490 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2339 / Nostalgi, eller så e det så här när man levt några år! Intressespännvidden ökar!

 

 


Och så va det Golf i går, Nordea Masters, jag saknar ibland Göran Zachrisson som kommentator, men Helen Alfredsson va mycket bra, inget velande, och med stor kunskap! Men Göran hade en litet annan framtoning, som gjorde att man som lyssnare, i alla fall jag, fick det att kännas som om det va jag själv som skulle putta!

Göran har även kommenterat cykel, vad gäller det avslutade Girot, även där med en känsla och en förståelse om vad som var Pg, tex uppför ett berg innan de flesta såg det! Nu kan det ofta även i nutid  vara så att en kommentator ser när det händer, och det är väl bra! Men som aningen initierad, så har den sett vissa tecken på det här långt innan, och det såg Göran, och började lågmält berätta om det som snart skulle hända! 

Men det blev knappt nå'n träff på Google om att Göran även kommenterat cykel!?  Vet inte Google om det här? Men det kanske e så att kunskap har ett bästföredatum, se'n är det bara att kasta gammal kunskap i papperskorgen! För det kommer ju nya upptäckter hela tiden, och nya hjul e ofta bättre än gamla! ;)

Fick en cykellänk i en tidigare blogg! Tack Fredrik!
http://www.youtube.com/watch?v=_sH5AJUyRQ4
Frigörandets pedagogik på nå't sätt? Att se företeelser man själv varit med om, ger ofta en annan känsla och upplevelse! Jag har själv åkt utför på liknande sätt i Italien, Spanien, och följebilen noterade dryga åttio km/timmen på vissa ställen mellan kurvorna! Men det var innan man använde cykelhjälm, annat än på tävlingar! "Prinskorvar i håret" gällde i alla fall på tävlingar! :)

Och så hänvisas man till radio här på Fotosidan! E det inte litet väl gammeldags...? ;)
Radio, när det finns Tv och liknande! ;)

Ok, det om det, på onsdag e det Ellens Fotografiska på Tårtan!
Väl mött!
/Bengan


Ps. Och i någon tidigare blogg berättade jag om mitt läsande via papperstidning, tex DN, och fick som kommentar att det e bättre med digital tidning, för då slipper man åka med tidningarna till återvinningen! Tänk på det Fotosidan Magasin! ;) :)

De e väl samma med det analoga, man behöver inte åka till återvinningen så ofta om man fotar analogt! ;)

 

Postat 2014-06-02 06:25 | Läst 2673 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2338 / Tiden går fort när man har kul! Så nu är det redan kväll! :)


Vi va i skogen idag, och se'n blev det kväll! Nästan i alla fall! Vi hann i alla fall med att gå en bra bit på Marviksleden nära Skottvång, och få både sol och regn på oss och även ta en rast, och se'n hem för litet plock på tomten! Och så middag och litet läsning, och nu e det kväll!

Läste, eller rättare sagt, tittade på bilder i två böcker jag fått, bla. "Årets bild 2014". Det va många bilder i de här böckerna, många bra bilder, men för många bilder att sitta och titta på i ett sträck, för efter ett tag börjar i alla fall jag att skumma igenom bilderna!

Kommer att tänka på alla bilder jag ser, eller försöker att se, dagligdags, men jag känner att jag skummar nog här också! Eller låter bli att öppna vissa "bilderböcker", tyvärr kanske man skall säga, för jag missar säker några bra bilder! Det e kanske synd att det skall gå att göra bilder så lätt som det gör idag? De fotografer, som kanske har intressanta bilder, förvinner nog i den stora bildmängden!

Men man kanske kan förstå det här, alla vill ju visa upp sina bilder!

 

Foto Beatrice Lundborg, DN

Hittade i alla fall några bilder i en av böckerna som jag gillar! Men missade säkert andra bilder som jag också skulle ha gillat!
Men så er'e just nu!
De e bara å gilla leget!

/Bengan

 

Postat 2014-05-31 21:12 | Läst 6722 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2337 / Fotografi som poesi? Och ändå kommunikation?

 

Nu e ju poesi ett ganska allomfattande begrepp, men det e ju fotografi också, så varför inte ställa frågan? Vi ser bilder runt om oss varje dag, och fotografens avsikt med bilden är olika, lika olika som vi som människor är olika! Någon vill visa vad man åt för mat i går, en annan fotograf vill väcka minnen av sin barndom till liv i sina bilder en annan fotograf vill bara bara starta en dialog! Och allt det här läggs ofta upp på någon form av sociala medier.

Så efter att jag skrivit de här raderna så inser jag snabbt att det här kommer att bli en lång blogg med många frågor och påståenden och funderingar, och det kanske e litet väl tidigt på morgonen! Så jag funderar mer på saken och återkommer!

I dag skall vi i alla fall ut i skogen! Det är som poesi tycker jag, praktisk poesi! Och kanske även kolla på byggandet av kolmilan i Skottvång! Och kaffe med smörgås e såklart med vid en skogsutflykt! Annars blir det litet torftigt!

/Bengan

 

Postat 2014-05-31 09:02 | Läst 6954 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2336 / Han köpte sin Leica 1927, före HCB, Kertesz mfl. Och det fotografiska ålderdomshemmet.

 

 

I dag tog vi en tur till Trosa! En fika i Trosa kunde passa bra i det fuktiga vädret. Och den tog vi på Hannahs kafé, för utomhusserveringarna va ännu inte öppna. Och hade uteserveringarna varit öppna, så hade vi nog fikat på Hannahs ändå! Se'n tog vi en promenad längs ån, och när några av oss se'n ville  gå litet i butiker, så satte dom mig på biblioteket!
Bra gjort!

 

Hittade den här boken, har läst den tidigare, men repetioner e bra för minnet!

 

Läste om ålderdomshemmet Rosenlund! Och att det fanns en formel för att avgöra fototävlingar! Spännande! Undrar om den formeln funkar även i dag?  ;)

 

Och om Gunnar Lundh  En bra fotograf som va tidigt ute! Fast det va nog somliga som undrade om den där lilla kameran, Leica eller va den hette,  med det lilla negativformatet, om den kunde va nå't för framtiden...

 

Se'n gick vi åter längs "Kanal Grande" i Trosa!  Skönt att slippa ta bilen jämt, kan jag tänka!

Inte så mycket mer att orda om!
/Bengan

 

 

Postat 2014-05-30 16:34 | Läst 7363 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 836 837 838 ... 1323 Nästa