Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2088 / Det här kallas för karaktär! Eller "du e en envis gubbe" säger en väldigt närstående! :)

 


Jag har ju gått ur Facebook, men får mail i inkorgen att "alla mina vänner på Fejan saknar mig så mycket!"  I alla fall så har dom lagt ut bilder, och en del annat, och det meddelar Facebook såklart för att göra mig tveksam och osäker och skälvande! Men jag e en hårding! Även om någon närstående påstår nåt annat!

Jag har heller ingen Iphone! Min Nokia mobil e från 2003! :)  Å mitt FS e från 2003! Å min dator e från 2003! Å min klocka e tjugotre år gammal! Å min Leica M 6 e tjugo år gammal!
Ursäkta för det samhällssabotaget herr finansministern!!

Hoppsan, nu kom jag nog litet ifrån ämnet... :)

Vad jag ville säga från början, de e att jag finns inte på Fejan längre! Eller jag svarar inte, jag får inte logga in alltså, även om mina uppgifter ligger kvar på Fejan ett tag till, men jag kan inte svara, för då e jag fast igen! Ni fattar va!? :)

/Bengan

Ps. Fast jag tycker nog att jag e en hårding, även om nå'n tycker jag e litet omodern till och från.... ;)

 

Postat 2013-11-12 19:11 | Läst 2688 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2087 / Leica fotad utan Whiskey! (Såg Nikon Df fotad med Whiskey) Det blev ett glas Limoncello i stället!

 

Såg en reklambild där man fotat nya Nikon Df tillsammans med en del attribut! Den här motivtypen har vi som levt några år sett förut! En kamera, mynt, en klocka, en bok allt liggande litet snyggt på ett exklusivt bord.... ;) Nåja, de va snyggt fotat bilden med Nikon Df, och så är det här fotograferandet säkert nytt för några ungdomar!

 

Så här ser det ut på morgonen hos mig! :)    Jag e på resande fot liksom! :)

 

Eller ibland så här!


Så ni andra som bloggar, varför inte visa hur er morgon ser ut! Med litet läsbart, några mynt, en klocka, kanske en penna och en snygg kamera, som bara ligger där som av en slump liksom!  :)


Och nu till någonting helt annat! (Fast i Monte Pyton säger man det på engelska)
The Big Slep, eller den stora sömnen, heter en deckare av Raymond Chandler från 1939. Så med tanke på det som sa's i programmet Cobra på SvT för ett tag sedan, att det verkar som om människorna bara får ha sina Iphones, appar, datorer, Facebook, Twitter i fred så bryr man sig inte om NSA eller vad det nu heter, "För jag har inget att skämmas för, liksom!"

Tänk om man i DDR hade tänkt på det här, att ge folket prylar, å litet köptivoli, å Facebook, å Iphone, å Twitter, se'n hade allt varit lugnt, å ingen hade brytt sig om vad gubbarna ovanför höll på med!  ;) ;)

Kom osökt att tänka på att en del fångar gärna vill vara kvar i fängelset efter avtjänat straff, för i fängelset får dom god och närande mat på bestämda tider, de e varmt och skönt, man har eget rum med Tv och internet, det finns mycket kul på internet, och så får man ha egen telefon och får kläder och kan låna böcker från ett bibliotek, och träffar likasinnade på rastgården, så vad mer kan en människa begära egentligen!? De här e riktig trygghet!   ;) :)

Å i dag ville inte Roffe gå ut...
Han luktar till sig dåligt och blött och blåsigt väder! Han känner det redan innan hallen!
"Kissnödigt efter att ha sovit i tolv timmar? Inte alls!" 
Suck...

För övrigt har jag synpunkter på att dra tåg i tunnlar! Om det händer nå't, urspårning eller tom en explosion, då blir det problem!! Bättre att minska biltrafiken och dra tågen ovan jord i mesta möjliga mån! Om man nu tänker minska på biltrafiken? Dra tåg ovan jord blir mycket, mycket billigare också! Och gräver man ned tågen för djupt, som vid Citybanan, så kan det läcka in vatten också om det händer nå't explosivt!

/Bengan

Ps. Enligt SL så kan man få ha egna bilder på sitt ACCESS-kort, den här bilden skall jag ha på mitt kort! Men jag undrar vad gränsen går, för SL skall godkänna bilden! ;)

 

 

 

 

Postat 2013-11-12 11:53 | Läst 3009 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2086 / "Alla är fotografer" (Johan Rheborg och Henrik Schyffert)

 

 

Tror det här Tv-programmet kan bli intressant, enligt vad som står i DN i alla fall. Men det finns även litet provocerande och känsliga beskrivningar i artikeln, "En ständigt växande våg av bilder exponeras och visas upp - men är verkligen alla fotografer?"

Och Henrik säger, "- Folk kommer till första stadiet fort. Det är lätt att köpa en dyr kamera eller en plugin till en bildbehandlingsprogram och få det att se ut som om man är ett estetiskt proffs. Men att komma till nästa steg, att berätta historier om personer, dit är det jättelångt."
De flesta stannar på det första stadiet; instagrambilder med maskrosor i motljus eller blöta kattungar, men steget till att verkligen säga någonting - dit är det jättelångt. Det har jag verkligen förstått."

Det kan bli intressant att se den här serien, men som sagt, det kan vara känsliga saker som behandlas, för även vi fotografer kan känna oss mobbade! Vi e ju ett känsligt folk, enligt David Eberhard. Eller så får man börja tänka om litet i sitt fotande, om man nu vill göra det!

Men trots de här oroande antydningarna i artikeln, så verkar det i alla fall vara ett intressant program, på flera sätt som sagt!  Om jag nu inte kommer att känna mig alltför påhoppad under sändningen och slår av programmet! ;)

Och så här säger också Rheborg, "Jag hyllar långsamheten och att det finns en filmrulle som till slut säger nej!" Å nu finns det såklart risker med ett så'nt här uttalande av en kändisfotograf! Sannolikt kommer antalet analogfotografer nu att öka! Men inte för att försöka begränsa antalet bilder via film! ;)

  


Tyvärr så kolliderar det första programmet i serien med mitt eget fotande på Kocksgatan 24 nu på onsdag! Men programmet borde ju finnas att se på i efterhand!

På Kocksgatan fotar med en analog kamera såklart! Inga nyheter är mycket bra nyheter!  :)

Ha en bra måndag!

/Bengan

 

 

Postat 2013-11-11 08:04 | Läst 2370 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2085 / The train to Domodossola! (Mera upphittade kalenderhinder!)

 

Hittar fler bilder från höstvandringen i Schweiz för några år sedan, bla bilder från en tågresa mellan Locarno och Domodossola! Vi startade vår tur tidigt på stationen Ponte Brolla med en espresso innan tåget kom till stationen! Vad annars?  :)

 

 

Det är en vacker tågresa, och från vissa stationer kan man direkt från perrongen fortsätta via en linbana upp på nå'n topp! Ni ser linbanestation i bakgrunden.

 

Den här tågresan e litet speciell, tåget går högt hela tiden, klättrar på bergssidor med utsikt nedåt mot små byar, och uppåt mot alptoppar! Litet killigt i magen e det ibland, men just här blir fallet inte så högt om tåget skulle trilla av spåret! ;)

 



Och billjettköp e enkelt! Med riktiga pengar om man så ville!

 



De här tågen påminner nog om Tvärbanan i Stockholm, om man tittar utvändigt i alla fall! Fast kanske inte på stationsväggarna...

 

Fast det finns nog skillnader, tågen verkar gå i tid, är mycket rena invändigt och har en ambulerande serveringsvagn med kaffe, smörgåsar, juice, the och en del annat, och så finns det en toalett på tåget och talvolymen e låg. Så likheten kanske ändå inte e så stor om jag tänker efter...

 

Vi klev alltså på i Ponte Brolla i Schweiz och åkte till Domodossola i Italien och åt en pizza! Nåja, vi gick runt litet i Domodossola också, de fanns en del att titta på och fota och flera fik! Å se'n åkte vi tillbaka till Schweiz på eftermiddagen. Det här e en lagom dagstur! Ett evenemangstips om ni är i närheten av Domodossola eller Locarno!

 

Locarno..  (Tror jag..)

 

Locarno vet jag!

Å arbetet med att hitta bilder till kalendern fortsätter trots alla problem! Man får inte ge upp så lätt!

/Bengan

 

Några länkar bifogas!
http://en.wikipedia.org/wiki/Domodossola_railway_station

http://en.wikipedia.org/wiki/Domodossola%E2%80%93Locarno_railway

 

 

Postat 2013-11-10 18:57 | Läst 1804 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2084 / Jag sitter och försöker välja bilder till en kalender, å hur lätt e de!! "Å kolla en Leica!"

 

I en Porsche

Som sagt, sitter och försöker välja bilder, i en jättehög med bilder, och det enda som händer de e att jag fastnar i andra, å helt ovidkommande bilder! Så innan jag fortsätter i bloggen, så vill jag ge ett gott råd till er bloggläsare, SAMLA INTE PÅ BILDER!

 

Fjällvandring i Schweiz

 

 

Å va gäller fjällvandring i Schweiz, så fanns det alltid en del "stigar" att välja på! Den här informationen stod nere vid det lilla bycentret! Å de här tidsangivelserna som finns på skyltarna, dom gäller då man inte stannar och fotar hela tiden, de e viktigt att ta med i beräkningen, så två timmar blir ofta fyra timmar med fotografering, å så skall man tillbaka också!

Ok, de här bilder skall jag INTE  ha med i kalendern, utan de e bara några av de många bilder som "stör" mig i mitt kalenderarbete! ;)  Minnesbilder kan man kalla det typ, "Javisst ja, de här va när vi....."

 

En M Leica

 

 

I Berlin

 

 

 

Roffe

 

Som sagt, släng bilder medans tid är! För se'n e det försent! Men nu menar jag inte att jag skall slänga de här bilderna, utan det e såklart andra bilder! ;)

/Bengan

 

 Robin Safar, Hammarby BK

 

 

 

 

Postat 2013-11-10 10:19 | Läst 2272 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 887 888 889 ... 1324 Nästa