Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1551 / Italienska racermaskiner skall självklart vara röda!

 

 


Och tyska bilar kallas ju för silverpilar, å då fattar vem som helst vad det skall vara för färg på tyska racerbilar! Och franska bilar skall vara blå och öriket skall ha British racing green på sina riktiga racerbilar! Så va det förr! Å det va bra! De va mycket bra förr! :)

Men tyvärr har jag sett en svart Porche, och en blå Aston Martin på vägarna runt Stockholm! Porsche de e en tysk bil, å Aston Martin e en engelsk bil, vill bara påpeka det, för det verkar vara okänt för somliga! ;)

 

 

Men till saken, i dag tog jag ut min röda Italienska racer för en vårkoll! Bromsar, växlar osv, osv.  Och det är självklart Campagnolo runt om! Bromsar, lager, kedjehjul, nav osv, osv, osv. Campagnolo är italienskt, för den som inte vet det heller! (Visst kan väl också Japan göra cykelväxlar numera....)  Campagnolo gjorde även bromsar till Ferrari!

Den här röda racercykeln, är en ombyggd racer. Den e byggd för grusvägscykling numera! Typen kallas för Metisse! :)

 

 

Viktigt märke på en riktig racercykel!

Och allt verkar vara Ok på min röda racer, så nu måste jag försöka hitta mina cykelskor, byxor, handskar, tröja osv, och köpa en ny hjälm tyvärr, för de va en spricka i den gamla hjälmen..!?


/Bengan

 

 

 

Å flera hjul har jag i garaget! De e bra att ha i följebilen! ;) :)

 

 

 

Postat 2012-05-29 18:44 | Läst 9338 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1550 / I morgon onsdag så är det Twang från 15.00!

 

 

 

 

I morgon onsdag den 30 maj så är det Twang igen, och det är näst sista Twang för den här vårterminen!  Passa på ni som inte varit där ännu!

/Bengan

 

 

 

Postat 2012-05-29 12:58 | Läst 7700 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1530 / Får man en bild i en tidskrift så kanske man skall läsa några artiklar i tidskriften också!?

 

 

 

 

 

Och inte bara läsa den artikel där ens egen bild är insatt i tidskriften! Och kanske upptäcka att det finns både bra författare och andra mycket bra bilder i tidskriften! Jag menar, de e inte bara min bild som e bra! :)

Nu har nog någon läst om det här i en tidigare blogg, att det va kul att få va i samma tidskrift som Gunnar Smoliansky! Nå't att berätta för sina barnbarn!

Ok, så vad det artiklarna! En av författarna till en artikel är Göran Rosenberg, jag tror några av er vet vem det är, känd från Tv brukar man säga! ;) Men han har även skrivit böcker, och här skriver han om hur man får hjulen att snurra i ekonomin med hjälp av oss konsumenter!  "Kapitalismen drivs av otillfredställelse! En tillfredställd människa som rentav e lycklig är en nitlott för kapitalismen!"  ;)

Hallå, det där låter väl konstigt på nå't sätt...?  Nitlott om man e lycklig...?

Så man skall behålla kameran en lägre tid även när det kommit nyare kameror alltså? Å hur kul e det! Blir man då lyckligare av att behålla gamla grejer? Och att inte köpa en ny bil, när det kommer nya och bättre miljöbilar varje år! Blir man lyckligare då? Å när grannen köpt ny bil nyss!  Och då grannen även köpt en ny kamera (som han visade i går) och så skall han flyga till den där exotiska sandstranden på andra sidan jorden igen!

Tycker det här känns högst otillfredställande!

Men man kanske skall se det hela litet från ett annat håll numera, för det är det väl nya tider? Moderna tider!  :)  
Så tillfredställelse i dag, det e kanske att vara hjälpsam för att få hjulen i ekonomin att rulla genom att köpa nya grejer!? Å riktig frihet, de e väl att kunna välja va?  Å då väljer man såklart att köpa, och köpa nytt!
Och att vara olycklig numera, det e väl att sitta och vara nöjd?
De e kanske så det är i dag!?

Men det här känns ändå inte helt tillfredställande!

Men det kanske ändå e bra för ekonomin att det inte känns helt tillfredställande!?
Att man e litet otillfredställd och handlar!?  :)

/Bengan

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-28 18:45 | Läst 8020 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1529 / Mellandag liksom, först trädgården och sedan bildleverans!

 

 

 

 

 

 

Mao, inte mycket att blogga om i dag alltså!  :)  Jag hade hört att det skulle bli regn på eftermiddagen, så då körde jag igång gräsklipparen på förmiddagen och nu sitter jag och för över några bilder till en tidning.

Skall strax lägga mig en tjugo minuter och kolla litet i DN. Det brukar gå i några minuter, se'n kommer sömnen!  :) Men har ställt klockan på ringning, så det e lugnt!  Tjugo minuter en halvtimme brukar bli lagom, annars inträder en viss förvirring då jag vaknar! Känner mig litet groggy alltså, om jag sover middag för länge! ;)

/Bengan

 

 

 

 

Postat 2012-05-28 13:24 | Läst 2744 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1528 / Jag tror det e en Aston Martin V8 Vantage Coupe (Blue) Tills nå'n säger nå't annat! :)

 

 

 

 

I eftermiddags så mullrade det till litet försynt utanför vår brevlåda i Gnesta och där stod en blå bil! (Det finns faktiskt några ventiler på avgasröret som gör att den kan mullra ganska oförsynt också!)

 

 

 

 


De va en mycket snygg blå färg på bilen, en ganska unik blå färg på en Aston Martin påstod i alla fall föraren!  Fick sätta mig bakom ratten, det kändes Ok.  Bra säte med bra "sittgrepp" och bra grepp på ratten och schyssta reglage och instrument.

 

 

 

Och fin och ren va den i motorutrymmet också!

Jag och svågern fick sedan en intressant genomgång vad gäller tekniken i bilen! Se'n mullrade den iväg på gatan nedåt stationen.

Å bilderna på den blå bilen e tagna med Fujifilm X100! :)

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-27 19:25 | Läst 4043 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 1010 1011 1012 ... 1324 Nästa