The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2195 / Snölås på! Och en " Leicaoptik! ** Och åter från tundran kl. 10.10.

 

- Nu börjar det likna nå't, sa Roffe, när vi va på gärdet igår!
- Hurså, sa jag? 
- Jo nu öppnar sig vidderna liksom när det kommit snö, sa Roffe! 
- Ok, då fattar jag vad du menar, sa jag!

Se'n öppnar sig en del överaskningar också, nedåt alltså, diken blir översnöade, som gör att man plötsligt kan sjunka ned en halvmeter i snön bara så där! Å då e det bra med snölås på!

 

Vad gäller insnöad på en optik, så e det den här gamla Sonnaren som det gäller, eller som i det här fallet en kopia eller replika! De här e nog en av de sista årgångarna av Jupiter-3, gjord 1988. Snygg i svart till en svart Leica M6! Och optiken funkar skärpemässigt mycket bra! Har testat mot tegelvägg! :)  Och optiken kostar inte så mycket heller!

* Uppdaterat!

Är åter i stugvärmen efter första pinken med Roffe! Å de va bra vind på gärdena, de blev huva på, ett tag också! Och så va det perfekt med snölåsen. Trodde jag hade hyffsad koll på ett krondike, men inte tillräckligt, så där gick jag ner mig, men det gjorde inget då jag va helt snösäker tack vara snölåsen!

Hundväst och snölås!
Snölåsen e från den tidiga Telemarkstiden! Ett par Lederskor från Asolo, ett par Atomic-skidor från Platou Sport i Bergen, och en Rottefellabindning! De blev vurpor på fjället det, men med snölåsen så fick man inget snö i skorna! :)

Roffe agerar som en delfin på gärdet, han kan inte springa som han brukar, utan måste hoppa fram! Kan nog tänka mig att det e litet jobbigare än vanligt!

 

Vi gick i lä av några åkerholmar på hemvägen, för det blåste bra! Och så såg jag att vägen höll på att driva igen där bilen stod, och då e det onödigt att vara kvar här, så det va att komma till bilen snarast för hemfärd!

Nu påtår! :)
/Bengan

 

 

Inlagt 2014-01-29 08:20 | Läst 7389 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lätt att bli insnöad på gamla Sonnar 1,5. Jag blev det redan i slutet av 1960-talet. Vilken historia det objektivet har, vilken nimbus! Helt naturligt i sammanhanget är många av mina bästa bilder tagna med Sonnar 1,5/5cm T.
På något vis är det djupt tillfredsställande att ett objektiv som beräknades alldeles i början av 1930-talet, håller så väl än i dag. Sedan har vi ju även den moderna varianten i Leicabajonett C-Sonnar 1,5/50mm T* - som med all önskvärd tydlighet visar att konceptet håller.
Hej,
Ni matchar i rött. Mycke klädsamt.
Klapp till Roffe
Bob
Den där svarta J-3:an satt ju som en smäck på M6:an. :-)