The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2425 / USA-koncept skall få fart på den svenska julhandeln!

 

 

 Leksaksavdelningen..


Läste om det här i dagens DN på papper! Intressant! Snart kommer väl Cyber Monday om det inte redan har kommit! Och så va det en del annat att läsa i DN och SN också! Tex recensioner av filmer,teater, utlandsnyheter osv, osv. Fast utlandsnyheterna blir färre, men större! Och man skriver om en kontinent i taget! Så det inte blir för rörigt! Jag tillbringar nog två timmar framför två morgontidningar, ibland tre eller fler, då jag går tillbaka i nå'n tidigare tidning! Jag e ledig om nå'n undrar! Långledig! Startar läsningen vid pass 06.00 i snitt! Varför inte läsa det här på en platta i stället?  Jag säg det!

Hur som helst, USA-konceptet heter Black Friday om nå'n nu missat det!
Å den här svarta fredagen e närmare än du tror! ;)
http://www.svt.se/nyheter/varlden/polis-tillkallad-efter-black-friday-kaos-i-storbritannien

Ha nu en bra dag i dimman!
Skall snart gå ut i dimman med Roffe!
Fast det verkar som dimman har lättat!
Så vi får se vart vi tar vägen!

Ha det!
/Bengan

Ps. Det blev en fika på berget idag! Det tog c:a fyrtio minuter att gå dit från bilparkeringen, så då blev jag varm, och kunde sitta och fika i tjugo minuter utan problem! Roffe spanade ut över nejden mellan tuggorna! Det va en skön liten stund i dagsljuset!

 

 

Inlagt 2014-11-28 08:01 | Läst 7147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det kallas nog Black Friday för att man ser det svarta lädret i sin tomma plånbok när dagen är över. Det är ett tecken på panik i försäljningen och man måste inte gå på det. Jag är med i motståndsrörelsen förstås. Ska inte köpa en enda pryl idag.
Namnet kommer från att affärernas ekonomi är i rött (dåligt) och inför bokslutet satsar man hårt för att få ordning på det (svart). Lite som svenska mellandagsrean, men tidigarelagt.
Jag har nappat på Black Fridag och lade en beställning tidigt i morse. Det gjorde inte så mycket på priset men frakten var gratis och med tanke på att allt vägde 15-20 kg så gör det ju alltid något. Det var grejor jag måste ha oavsett om det är fredag eller någon annan 'färgad' dag. I princip allt som sker i USA kommer hit, oavsett om det är bra eller ej.
USA-koncepterna spridas till större delen av västvärlden, även här i Danmark:-)
Sct. Valentinsdag - Halloween och nu Black Friday.
Vi har också Black Friday idag här i Roskilde och jag ska inte gå ut och köpa något. Men min fru är igång för staden och hon har förmodligen tagit kreditkort med - åh åh:-)
Gör Gott - trots allt.
// Erik / DK
 
Ja, jag lärde också mig uttrycket Black Friday idag. Fattar inte riktigt meningen dock.
Svar från Benganbus 2014-11-28 13:53
Black Monday har jag hört talas om,
betyder kanske att pengarna e slut på måndagen...?
Å så finns det ju Red October... :)
/B
Gillar inte att gå i någons ledband. Kommer ihåg när handelns organisationer i början av 80-talet år efter år försökte `sparka igång´ Halloween-traditionen i sverige, det gick ju till slut. Black Friday blir en baggis att inplantera, dock inte på mig;)

/Stephan
Jag passade på att förnya mitt medlemskap här på FS med 40% rabatt, det var ju ändå dags om jag ville vara kvar.
Sedan skulle jag kunna skriva mycket om allt som vi tar över från det stora landet i väster på gott och ont (mest ont tyvärr). Min syster, som är min enda familj, har bott i Texas i ca 25 år. Jag besöker dem regelbundet och får hela tiden glimtar av vad som snart kommer att nå oss i Sverige, det ena värre än det andra.....tyvärr.
Hälsningar Lena
Svar från Benganbus 2014-11-29 09:16
Jag passade också på att förnya medlemskapet!
Vi är en av de länder som nog lättast tar över vad som finns "över där!"
Vet inte riktigt vad det beror på....
Osäkerhet om en egen identitet kanske?
/B