The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2010 / De kan nog vara nå'n hemma som börjar bli litet trött på att bli fotad med en iPhone!

Men jag försöker förklara, att det här e relativt nya grejer för mig, så jag måste komma underfund med möjligheter och begränsningar, å det gör man bara med att testa! Ständigt! :)

.

Och börjar väl få hyffsad koll på "fotoapparaten"! Undvik motljus, om det inte skall vara en konstnärlig bild, fota gärna i gråljus/medljus/sidljus så går det ofta bra! Å det e ju litet vidvinkel på optiken, så gå inte för nära vid "porträtt",  som här! ;)
.

Och "nattfoto" blir väl sisådär, men det går! Måste testa med stativ nån gång, för här e det 1/15-del på fri hand!

Och beredskapen med "kameran" på sta'n e så klart inte lika bra som med en analog M Leica! (Vad gäller beredskap, e det nog ingen kamera som slår Leican i det)  Men 4-5 sekunder på iPhonen brukar jag nog klara från avstängd till bild! Att ha "kameran" på hela tiden käkar för mycket batteri tycker jag! 

Skall väl kanske börja ringa med telefonen någon gång också, kanske sa jag alltså, en sak i taget, annars blir det för rörigt! ;)

Morsning!
/Bengan

Inlagt 2015-05-10 10:41 | Läst 1672 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du vet väl att du enkelt kan göra dina digitalt fotade iphone-bilder till analoga fina 20x20cm silver-kopior nu. Darkroom for Smartphones med Enfojer fixar det åt dig via en speciell app. bara att lägga Iphonen i apparaten och sedan fixar appen resten. Fina naturmaterial också, trä och aluminiumdetaljer med snygg design, samt miljövänlig kemi utan hydrokinon och annat. Överkomligt pris kan kanske göra den till den nya inneprylen för många? Återupptäck känslan av mörkrummet! Hipsters, ni kan sluta stånka korv och rulla sturdeg, nu är det mörkrum för era smartphones som gäller!
http://fojo.me/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=may_preorder&utm_term=lookalike_us_2pct&utm_content=enfojer
Svar från Benganbus 2015-05-10 14:13
Tack för länken Nils! :)
Först tänkte jag, det här e första april ;) men se'n fattade jag.
Man kan väl också se det som ett sätt att locka in fotografer i mörkrummet.
Och några nöjer sig nog inte med det här, när man fått pröva litet, utan går vidare in i mörkret på riktigt! :)
/B
EGW 2015-05-10 16:48
Mörkrumsprylarna är ju otroligt häftiga! Jag bara häpnar över all uppfinningsikedom kring iPhone, och dessa grejor tar nog priset.
Håller med, en analog m-leica är det nog ingen kamera som slår vad gäller snabbhet (framförallt då man kör hyperfokal och har inställningar klara). Med iphonen så har jag den på hela tiden om jag går och fotar. Den drar nog mer batteri av att stänga av- sätta på hela tiden. Har du dåligt batteri, så byt. Kostar bara ett par hundra (dock ej hos apples auktoriserade butiker). Framför allt, stäng av en massa appar du inte använder, de slöar ner, och drar ström.
Svar från Benganbus 2015-05-10 14:10
Jag har bara Belkin-appen i kameran.
Men det kan vara psykologiskt också, när jag ser hur batteriinnehållet sjunker,
då blir jag litet nervös och stänger av! :)
/B

Ps. När jag går med iphonen påslagen, så e ju skärmen igång, och det drar väl en del batteri vad jag fattar.
(Men jag ringer inte med iphonen. Jag har inget simkort i den)

Inga fler extra tips i batterisparasammanhang för en iPhone?
Erik Madsen 2015-05-10 22:45
Hej Bengt.
Jag är inte eskpert - Jag har också ärvt en iPhone 4S. Jag använder inte den som en telefon. Min son har inaktiverad "flygfunktion" för att spara ström?
// Erik / DK
Johan Pihl 2015-05-11 11:16
Ja, precis. Gör som Erik skriver, stäng av allt (wifi, 3G, Bluetooth osv) eftersom du ändå inte använder det. Skärmen har jag inställd på att den ska släckas efter en minut utan användning/inaktivitet. Men fotar jag mycket, så är den ju alltid aktiv. Allt detta gör du i Inställningar.