The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3143 / Best Persian! Viktigt vetande eller...? Och sist om Drönare!

Tidningarna vilar upp sig i värmen efter utevistelsen medans jag pysslar i köket!

Morgonrutiner e viktiga, eller tvingande, kanske man bör säga i stället, för vem sätter annars på kaffe, tänder i spisen och hämtar in morgontidningarna! Å i dag fredag är det också sophämtning, så när jag hämtade tidningen så körde jag även ned soptunnan till vägen så hämtningen går lättare för hämtarna! Vissa yrkespersoner e VIP för mig!

.

Nu har jag drukit kaffe, ätit smörgås och skumläst de här två morgontidningarna, så skall jag läsa litet mera noggrant under andra varvet! Det va några artiklar som va intressanta!

Och Roffe sover! Normalt när jag planerar att gå ut utan honom, så märker han mina planer några timmar innan, men när jag går ut och hämtar tidningarna, och även bullrar litet med soptunnan, så bryr han sig inte! Förklara det den som inte e hund!

Vad gäller maten i dag, så skall jag försöka få min fru att köpa hem mat från Hötorgshallen! Vi handlar middagsmaten där ibland, eller rättare sagt min fru handlar när hon e på hemväg från jobbet! Men förra gången så va jag också med och vi hittade ett Libanesiskt eller Turkiskt matställe som sålde färdiga rätter! Vi fick hjälp med att plocka ihop middagen! Även om vi e bra på grönsaksrätter, här låg vi helt klart i lä! De va det bästa jag ätit på mycket länge!

Å vinet e redan fixat, hittade själv en flaska, utan att fråga personalen! Kan ibland själv! :)
En flaska Valpolicella Ripasso 2013 från Pasqua! Jag gillar Ripassoviner! Hoppas den nu går att dricka också! 

Och så, mina vänner, i dag e det ölnyheter på Systembolaget, Brooklyn Black Chocolate Stout har inkommit för 2016! Så här va den 2015! Tät, svartbrun färg. Stor doft, rostad, maltig med inslag av mörk choklad, kaffe, vörtbröd, lakrits och sirap. De e en smakrik öl mao! Och det här e en öl att sitta och läppja på tillsammans med en god vän, inte att hinka i sig! 
Serveras vid cirka 10-12°C ! Källarsval alltså! :)

Så nu får IPA och APA vila sig ett litet tag!

.

Och fortsätter med Russaren på X-E1:an!
De va allt för tillfället! Eller för idag i alla fall!

/Bengan

Ps. Glömde! Best Persian alltså! Olle Säverman skriver på sista sidan i DN om bensinstationer och bensinmärken, och berättar att BP inte alls betydde det som de flesta tror, utan från början va det Best Persian!

Ps 2. Och sist då alltså, om drönare! ;)
http://www.svt.se/nyheter/ornar-ska-jaga-dronare 

Inlagt 2016-02-05 08:04 | Läst 3045 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Det är ju trevligt att se att det finns någon som gillar klassiskt öl, med mycke smak. Jag trodde de flesta dricker Arboga extra stark. Systemet har lastpallar med det ölet i Lund. Men det är kanske lite udda publik här nere.
Roffe vet hur man tar en morgon, så han borde få en klapp från mig.
Bob
SallyIV 2016-02-05 09:14
Off topic, men vi har ju Lundabryggeriet som ett alternativ!

-J!
D76 2016-02-05 10:12
PPK- (promille per krona) faktorn skall vara hög när man är student.:)
Svar från Benganbus 2016-02-05 16:26
Bob!
De e litet udda publik här uppe också, men det betyder att den här ölen inte tar slut så fort! ;)
Roffe bockar och tackar för klappen!
/B
Vore nog lite konstigt om man inte hade sina morgonrutiner medan hunden ligger och drar sig, gällande kaffet så inhandlade jag förra året en espressomaskin då jag dricker kaffet lite för sakta medan bryggaren omintetgör påtåren och sambon dricker helst annat. Ett bra öltips tackar jag för, ett mycket smakrikt öl värt att smuttas på. Tror fler hade läst din blogg, då det var lite glest i hyllan där den stod. Mvh Robin
Svar från Benganbus 2016-02-10 12:24
Kaffe och öl e viktiga saker! Och rutiner! ;)
Vad gäller kaffe så e det just nu Zoegas Forza som gäller i Gnesta och Mockamaster!
Vad gäller ölen, så funderade jag länge innan jag skulle blogga om den!
De e ju en Limited årgång liksom!
/B

Ps. Jag har en espressomaskin, en liten en, men får inte riktigt till det...