The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3257 / För stora bilder från Crimson? Å så min nya gatufotokamera med "The King of Bokeh!"

Hade beställt 40 x 50 kopior från Crimson, och hämtade dom på ICA i morse. (Beställde bilderna i helgen, och Crimson va snabbt klara vad jag såg, men Postnord tyckte att bilderna borde besöka Hallsberg först innan dom kom till Gnesta, och så ville Postnords brevbärare inte lägga det här paketet i brevlådan trots att jag tydligt visade att jag va hemma och att bildrullen gick ned i postlådan. Den har gått ned tidigare i samma format! :) (Jag hade öppen baklucka på bilen och uppställd dörr i huset för att visa att nå'n va hemma! Men det hjälpte inte, utan bildrullen aviserades)

Nåja, nå'n dag försenad så mätte jag bilderna, 40 x 50 cm stämde ju bra! De va bara jag som tyckte dom va stora vid första anblickan! :) Och skärpan håller för bildstorleken! Fotat med Tri-X på 800 ASA c:a, filmen framkallad i D-76 på 1960-talet, och sedan har negativen suttit i en pärm! Testade en av bilderna och Crimson sa att det går att göra storlek 80 x 120 cm utan problem!

.

Vad gäller dagens gatufotokamera, så e det Fuji E-X1 som tar över efter M Leican! Det känns så just nu i alla fall! Och på kameran sitter, The King of Bokeh! 

Å så Tårtan om några timmar!

/Bengan

Inlagt 2016-05-04 11:03 | Läst 1733 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint tryck i dom bilderna så långt mitt öga ser, snyggt. Lycka till med din utställning.
😊
Svar från Benganbus 2016-05-05 09:15
Tack Hans-Åke!
Det blir bra kopior hos Crimson! Jag är nöjd!
Å så känns det säkert att lämna ifrån sig kopior som är proffsigt gjorda.
Så inte bilden bleks hos kunden efter några år.
/B
Postnords brevbärare får ofta mycket konstigt för sig. Är man konspirationsteoretiskt lagd kunde man tro att de har en överenskommelse med bensinstationerna så de tvingar folk att köra hit och dit för att hämta sina försändelser.
Det är rätt jobbigt att vara brevbärare. Upp och ner för trappor, in och ut ur portar, dumma brevlådor och så ett trampande på cykel däremellan. Allt i ur och skur. Som det står på den magnifika inskriptionen på postens huvudbyggnad i New York:

"Neither snow nor rain nor heat nor gloom of night stays these couriers from the swift completion of their appointed rounds." "Varken snö eller regn eller hetta eller nattens dunkel hindrar dessa budbärare från att fermt fullborda sina fastställda turer."

Den sentensen skrevs för 2400 år sedan av den grekiske historikern Herodotes.

Men dagens brevbärare väljer ibland att redan på sorteringen stämpla på att "försändelsen inte gick att leverera". Det är inte riktigt sant eftersom dom inte försökt. Men Nordpost är inte heller en riktigt bra arbetsgivare. Kunden kommer i kläm.
Svar från Benganbus 2016-05-06 15:00
Jag har jobbat som trappsnigel!
Och även kört Tjorven!
Men det va andra tider då, två turen om da'n, även på julaftonen! :)
/B