The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3598 / Hur mycket nyare kamera och nyare optik behöver man för att fotografera?



Ofta så tycker jag att det är ett enda väntande och ältande om nästa kameramodell och på den ännu bättre optiken som har kommit, eller kanske skall komma! ;)
Man e aldrig nöjd liksom! ;)

Men Ok, alla blir saliga på sin fotofason! :)

Min fotofason just nu är att fota med ett objektiv från 1937, ett Carl Zeiss Biogon, och inse att det objektivet funkar i de flesta fall mycket bra på en digitalkamera från 2015! Jag kan känna respekt för de här objektivkonstruktörerna, som inte hade vare sig datorer, de glassorter vi har idag eller antireflexbehandling! Och man va då ofta tvungen att tänka nytt eller hitta genvägar i sina objektivlösningar!

.


Tog några testbilder med Biogonen från 1937 innan Roffe och jag tar långrundan! I bilden överst lyste solen in i överkanten av bilden, den andra bilden är också tagen i motljuset! Ett ganska riskfyllt fotande då optiken som inte har någon antireflexbehandling! Men tycker det gick ganska bra ändå! :)

/Bengan

Inlagt 2017-01-24 10:23 | Läst 2355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ursäkta om jag kommer och stör i idisslandet. :)
Vad är skillnaden mellan att diskutera nya prylar och i inlägg efter inlägg sjunga lovsång till semi-antika till antika prylar? Det är ju bara två sidor av samma mynt. Fast jag gissar att Roffe inte vill ha något mynt utan en pinne eller gnagare att jaga... ;)
Vi verkar bara vara lite nördiga på olika vis men det är nog mer ekonomiskt att köra lite äldre prylar mellan varven. Man kan konstatera att det blir rätt bra bilder ändå./ Mvh Danne
Jag fick lite å tänka på efter jag läst din text, jag som nyss beställt en ny kamera.

Hur som helst, otroligt att ett åttio år gammalt objektiv kan leverera sån bildkvalité.
För att ta nya bilder måste man väl ha en ny kamera? Mina gamla bilder har jag ju tagit med den gamla kameran :)

Ha det gott! /Thomas
Äsch det räcker med en skokartong.
Oj så ni håller på.
Liknar bilsnack killar emelllan!
Hälsningar
Jeanna
Du nog en av dom mest prylfixerade på FS! LO
;)

/Stephan
Det händer något unikt i bilder tagna med ett gammalt objektiv. Dom ger en speciell känsla i bilden, som man inte kommer ifrån. Så att Bengt, kör ditt race...
🙂