The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4063 / Läste i DN nyss om köttets och flygets stora miljöpåverkan! Och så om Ok-knappen!

Bild tagen före Ok-knapp

Men de e nog som vanligt en världskonspiration av internationella Veganjournalister, så jag kommer att blogga om något viktigare än flyget, tex varför jag köpte en nästan ny kamera med en större OK-knapp!

Men vad gäller flyg och miljö, så behöver man väl inte hålla på å älta miljö hela tiden! Vi människor kan inte påverka klimatet i stort genom att elda litet i en vedspis eller flyga litet och äta en köttbit! Det fattar väl vem som helst! Å förresten, när jag tittade på termometern nyss, så va det 3 minusgrader ute, så inte ser jag någon uppvärmning av jorden hemma hos oss! Utan jag låter mitt sunda förnuft styra och blir inte lurad av några utländska forskare! Det skall vara svenska forskare om jag skall tro på något sådant! ;)

Ok, då till Ok-knappen på kameran! Jag har under sju år tid retat mig på en liten knapp på min förra kamera, knappen va för låg, så jag måste använda nageln för att trycka OK! På min nya kamera, som e likadan som den gamla, fast i bättre skick, e knappen högre! Så nu slipper jag reta mig på Ok-knappen och kan koncentrera mig på att fota i stället! :)

Och tar jag några bättre bilder med en ny eller nyare kamera med en bättre Ok-knapp då? Självklart gör jag det, även om inte andra fattar det! :)


Slut för nu, och ha en fortsatt fin fotohelg!
/Bengan

Ps. Å när det e väldigt låg aktivitet i bloggar och på Fejan,
då misstänker jag att det e Sportens fel! Typ OS! :)

Inlagt 2018-02-18 09:50 | Läst 1386 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Klart att du tar bättre bilder om du slipper vara uppretad och svart i syn.. Och du dessutom hittar fokus snabbare.. Kanske Roffe gillar dig bättre då dessutom..
Hälsn!
Viktigt att man trivs med knapparna! Men du har väl inte klagat förr på knappen ifråga? I så fall har jag missat det.

Allt för låg knapp går lätt att fixa med en helt reversibel åtgärd. Jag klipper ut en lagom rundel av en självhäftande lagom tunn filt (sån som man sätter under stolsben men tunnare, avsedd för skåpluckor kanske) och sätter dit. Eller nåt annat lämpligt självhäftande.

Hade inte Leica en avtrycksförhöjare i sitt sortiment en gång i tiden?
Gratulerar till "nya" kameran, jag har en likadan själv, också köpt begagnad, för två år sedan. Väldigt nöjd med den. Bilden har jag sett förut, men det gör ingenting, den är makalöst bra, tycker jag!