** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4084 / "Mörkrummet" har blivit populärare numera av lättförklarliga skäl!

Hans Christian Nygård, konstnär och korsordskonstruktör!

Förr så innebar mörkrum för bildframställning, en lokal eller utrymme som kunde mörkläggas till viss del, olika vätskor som skulle hållas färska och i rätt temperatur, förstoringsapparat, olika skålar, tänger/pincetter, olika papperssorter osv, osv, osv! Hade man möjlighet att ha en lokal där man kunde låta grejorna stå framme, så va det en stor fördel! Sedan kom ett visst mått av kunskap för att använda vätskorna, negativen och papperen så att det blev en bra bild! Å hade man inte lust med det här arbetet i ett mörkrum, så fanns det ett antal fotolabb eller framkallnings/bildmaskiner i nästan varje fotobutik!

Numera sätter man sig framför en dator som har ett bildbehandlingsprogram och en skrivare! Och man kan enkelt göra fantastiska bilder, både proffs och amatörer! Om man inte e nöjd med sitt utseende tex, så finns det programhjälp för det, eller man kan lägga på korn i bilden! Korn som man helst ville slippa förr! ;) Och det finns mängder av bildbehandlingskurser!

Och i startändan så kommer det "förbättrade" digitalkameror hela tiden! Som man måste hålla koll på! För kameralivslängden verkar ha minskat drastiskt de senaste åren! ;)

Alltså, jag får en känsla att man e fullt upptagen med att hålla koll på vad nytt som kommer i kameraväg ena ändan, och i den andra ändan så e man upptagen med spännande och intressanta bildbehandlingsprogram! ;)

Så om man tänker efter litet, vad kommer då själva fotografin in i bilden! Å då kanske fotografi på djupet, och inte bara som bildbehandlingsyta! ;)

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/Bengan

Inlagt 2018-03-04 19:45 | Läst 1234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hönan eller ägget...
Undrar om inte självaste Irving Penn bidragit med inspiration till bilden!
Svar från Benganbus 2018-03-04 22:02
"No man is an island entire of itself;
every man is a piece of the continent...." ;)
B)
Måns H 2018-03-04 22:53
Och här har självaste John Donne bidragit med en replik!