The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4092 / Läser om den blinde urmakaren! Och så mycket litet om Gatufoto! ;)

Relativ rörelse..

Gatufotobild?


Och så till huvudsaken! Den blinde urmakaren (engelska: The Blind Watchmaker: Why the Evidence of Evolution Reveals a Universe without Design) är en bok från 1986 av den brittiske vetenskapsmannen Richard Dawkins.

Å då kommer man självklart in på Carl Wilhelm von Nägeli som funderade på oändligheten och dess konsekvenser. (Von Nägelis paradox) I varje mängd, om den är tillräckligt stor, hittar vi till slut en likadan sak, en upprepning, tex en planet som är likadan som jorden, och någonstans upprepar sig jordens geografi, någonstans bortom miljarder och åter miljarder nästan likadana upprepningar kommer det till slut även att finnas en likadan som du...

För några år sedan trodde vi att Von Nägeli kan ha haft fel, men det va inte helt säkert! I dag tror vi oss veta att han nog inte har helt fel, universum och det universum som vårt universum finns i, är nog tillräckligt stort för det här! Spännande va! :)

Nog av läsning just nu, Roffe har vaknat, så snart e vi på väg ut i blötsnön!
/Bengan


Inlagt 2018-03-09 09:14 | Läst 958 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Om man som Dawkins blundar inför den uppenbara Verkligheten, då sitter man på fel tåg.
Får bara hoppas Konduktören behagar väcka honom i tid.
syntax 2018-03-09 12:23
Om jag nu inte så här på rak arm minns fel, så menar Richard Dawkins med uttrycker ”den blinde urmakaren”, att allt i naturen ser ut att vara skapat efter en plan, men att detta är en synvilla och en slutledningsvilla. Det bara ser ut så I EFTERHAND, därför att alla arter och levande organismer slipar sig mot varandra när dom försöker få så bra livsutrymme som möjligt. Då uppstår en slags maximal anpassning gentemot allt och alla som för oss sentida som står där och glor, starkt påminner om att det sitter någon/något i bakgrunden som håller i taktpinnen - men det är ingen där.
Du får nog förklara lite närmare varför Dawkins blundar för verkligheten? Jag tycker att det är en briljant analys av just verkligheten.
Universum är bara en dimension lite som om man sticker ner huvudet i havet å det ser oöverskådlig ut ;)
Intressanta tankar, svaret beror säkert på om universum är ändligt eller inte. Tror det är en väldigt stor skillnad på ett oändligt universum och ett aldrig så stort men ändligt universum, även om det innehåller milliardtals med galaxer med vardera milliardtals med stjärnor och resp planeter....Och skulle det finnas oändligt antal universa , ja då......Hälsningar/ Björn T
PS Tror nog det är gatufoto, tåget är ju ett typiskt offentligt rum :-) Och så fick jag en porträttbild tagen på ett tåg just godkänd som gatufoto i går i bengts gatufotogrupp Intryck, Avtryck och.... :-)