The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4212 / Kort och gott om mat! Matfunderingar alltså! Trosfrihet också!

Södra Station

Vad är bästa maten att äta för oss människor! Min tro alltså!
Människan har ju utvecklats under en lång tid, kanske runt 1,5 miljon år, och då även vad gäller mag och tarmkanalen! Och vad åt man under den här utvecklingen då? De här tidiga homoniderna va ändå ganska smarta, man bodde där det va bra att bo, och där det fanns lättfångad och lättplockad mat! Man va inte dummare än så då! Numera e det litet svårare att bo där man vill! ;)

Lättplockad mat då va typ blandade frukter, nötter, rötter och liknande, och små vattenlevande djur som det va lätt att plocka vid en strandkant, typ musslor, larver och liknande! Och fåglars ägg plockade man såklart! Låter ändå som en ganska allsidig kost!
Och kropp och ämnesomsättning har anpassat sig till det här dieten under nå'n miljon år! Men visst va det kalas ibland, man lärde sig att plundra bisamhällen där det fanns honung! Nå'n gång i månaden kanske! Å den här sockerchocken nå'n gång då och då klarar kroppen av! Å så gick åren!

Senare upptäckte man att man kunde äta kött, för det åt ju andra djur, men det blev mest as man åt, för att jaga tyckte man nog va både farligt och onödigt med tanke på den andra maten man hade så gott om! Så köttätande va säkert ingen stor grej, det blev nog en liten delikatess då och då! Asgott liksom! Ock så gick åren igen.

Men se'n kom man på att man kunde plocka/skörda sädesfrön och mala och baka! Bröd e bra grej om man vill få fram mycket föda snabbt! Men kanske inte så väldigt nyttigt på sikt! Det här va för en 10.000 år sedan! Och man kunde även hålla bikupor för att göra sötsaker! Och hålla djurflockar i inhängnader för att mjölka och sedan göra köttprodukter av djuren!

Numera börjar forskningen få bra koll på vissa hälsonackdelar med det här kött, bröd, mjölkdrickandet och sockerätandet som kommit in de senaste åren!

Men det är svårt att ändra på vanor, och det finns även forskare som tycker det här är bra mat! Så det e i stort sett upp till var och en att göra som den vill! Å det e väl bra!

Tro, åsikts och matfrihet kallas det!
Så var'e med det!

/Bengan

Ps. Å vad gäller alkohol då! Tja, jästa frukter har det nog också funnits i några miljoner år, och människa e nyfiken, även om det inte va så ofta man käkade det här, så klarade nog kroppen en kul stund nå'n gång i månaden!
Sprit e ett senare påfund! ;)

Inlagt 2018-06-07 16:33 | Läst 1263 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver