The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5265 / 12 fotografer att hålla koll på 2021

Tycker det var en intressant läsning här på Fotosidan, men det var ändå 12 nya fotografer för mig! Och vissa bilder kanske inte va i min smak! Men så är det hela tiden! Eller i bland i alla fall! Att andra har en annan bildsmak! Annars vore det väl bra konstigt och det skulle bli som en monokultur om alla tyckte lika! Och det vore inget utvecklande! Och om alla tycker lika och lika rätt, vad blir det då för debatt! ;)

Jag och Matte håller hjälpligt på att komma upp till ytan igen efter vår förlust av Roffe!
Vi håller om varandra när det blir för tungt!

Hur som helst, önskar er alla ett Gott Nytt År!

/Bengan

Ps. Talade med Anders Engman i dag, och han hälsade Gott Nytt År till Tårtangänget och även till de som känner honom från Gnesta-Planket!
Anders frågade även om Tårtan kommer igång igen efter Corona och kanske även Gnesta-Planket! :)

Inlagt 2020-12-30 13:34 | Läst 2471 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Gott Nytt och Friskt År!
Detsamma till er! En härlig bild av en fin vovve att minnas med glädje!
Hej Så trist. Vi har ju alla lärt känna honom.
Men ett Gott nytt år, Tiden läker alla sår, men det tar nog tid.
/ Bengt H.
gretsch 2020-12-30 16:41
Nej , tiden läker inte några sår , men man glömmer bort hur ont det gjorde . Citat , Ola Magnell . Mvh Hans A .
bassa 2020-12-30 16:57
Hej Hans. Ja,det är väl närmare sanningen.
Bengt H.
Gott Nytt år själva och förhoppningsvis vaccinerade fikastunder ;)

/Stephan
Hej,
Roffe är saknad här.
Gott Nytt År
Bob
Välkommen tillbaka Bengt! Och ett Gott Nytt År!
Önskar Sven.
Önskar dig och Matte ett Gott Nytt År
ha det gott7Stig
Det var tråkigt att höra med Roffe. Måste kännas tungt. Han blev en naturligt del av din blogg och vi kommer att minnas honom med glädje.

Och vad gäller de nya fotograferna så tycker jag att du tänker rätt. Det nya visar ofta lite tuggmotstånd oavsett om man till slut kommer fram till att det är bra eller inte i ens egen smak. Men det är alltid roligt med nya impulser.

Gott nytt år!
Frågan är vad man ska tycka om dessa i stort sett genomkommersialiserade bilder som visades? Men kommer den typen av bilder och fotografer att bli ihågkomna i framtiden. Jag tvivlar? Möjligen, om man har talang som Irwing Penn eller liknande. Men i övrigt finns ju massor av dessa likadana fotografer som livnär sig på reklam och dylikt. De som fotograferar för att de har passionen att göra något som har ett konstnärligt värde med personlighet. existerar knappt idag. Det är på stipendier och liknande man kan göra sånt. Riktigt bra bildreportage, dokumentärer, personliga betraktelser och liknande går inte livnära sig på idag. Därför blir det så här utslätat (med något undantag då) som visades i artikeln. Det är ju en marknad de anpassat sig till och den fotografin är givetvis också en del av fotografin. Men är den så intressant egentligen? Det intressanta idag görs utanför det kommersiella och får mindre uppmärksamhet. Och andelen av den typen av fotografi tycks stadigt minska. Det är inte som förr längre, bara att acceptera. Men det vore kul om Fotosidan kunde ta upp även det som görs utanför denna genomkommersialiserade värld också. För det finns såna fotografer också, trots allt.
Ha ett så fint nyår det bara går, i det tråkiga!
x-country 2020-12-30 19:05
Jag tror du har fel här. Jag tror att det finns många fler idag än förr som har det där du letar efter men eftersom alla har kameror och kan exponera sig idag så är de svåra att finna. Det kanske är så att du är nostalgisk och att dina referenser utgår från dåtid?
Nils Bergqvist 2020-12-30 19:32
Kanske har du rätt i det, vem vet? Jag utgår från de som finns idag. Dom finns, men är svårare att hitta för det blir färre och färre av dom som verkligen har något att komma med. Det går ju inte livnära sig på den typen av fotografi längre, det gick bättre förr, så de som utbildar sig nu blir hänvisade till sånt som går att försörja sig på och sälja idag. Det fick fotograferna göra förr också, men väldigt sällan skickar man numera fotografer på den typen av uppdrag idag, där dom kan få leva ut det dom verkligen brinner för. Det fanns marknad och fler möjligheter till det tidigare. Vill man pyssla med sånt idag så är det mest stipendier och liknande som gäller. Och då fanns också det särskilda konstnärsstödet som också omfattade fotografer och som innebar garanterad inkomst från staten om vissa kvalitétskriterier uppfylldes. Det var ett bra sätt att ge fotografer möjlighet att göra det dom verkligen såg som viktigt och det betydde mycket för många som räknas som de stora i den svenska fotografin idag. Det stödet är avvecklat och borttaget nu. Till mångas förtret och till andras glädje.
Trevligt att se dig här igen! Du ingår liksom i min bild av fotosidan, hälsningar/ Björn
Stötta varandra så får vi hoppas på ett bättre år.
Ett Gott Nytt År till er båda också!

Lennart G.
Välkommen tillbaka!
Vi hoppas på ett mycket bättre nytt år, så ses vi så småningom på Tårtan igen.
Tack för kommentarer och stöd!
Mvh från Bengan