The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5287 / Just nu väntan! Och så X100! Och även om bildsyn! (Micke Bergs blogg)

I går åkte vi längskidor! Orienteringsklubben i Gnesta fixar spår på ett gärde så fort det snöat det minsta! Så i går hade dom kört ihop en snöremsa ute på gärdet vid idrottshallen och på den snöremsan lagt ett spår på några kilometer! Generöst jobbat, tack för det! Men det va kallt i går, så det blev bara ett varv!

Å i dag snöar det! Och just nu väntar jag på att det skall sluta å snöa så jag kan börja skotta! De e inget kul att skotta när det snöar igen hela tiden! Så det blev en del huspyssel idag, typ hämta in fem säckar pellets, fixa några grejer i pannrummet, läsa en del och fundera, och vänta på att semmelbullarna blir klara! :) De e nå'n i hushållet som vägrar köpa köpbullar till semlorna! :)

Livet börjar bli litet uthärdligare, men vi påminns nu när det snöar att Roffe gillade snö! De första han gjorde då det kom snö de va att kuta ut på tomten och ställa sig att titta på mig för att jag skulle kasta en snöboll som han fick "gräva upp!" Så gjorde han även när vi hittade något kvarblivet snöfält i fjällen! Upp på snöytan och se'n stod han och tittade på mig! "Du fattar va" sa han! :)

Vad gäller min Fuji X100, som e nästan tio år gammal, så kollade jag nyss så Kameran fungerar! Och det verkar inte vara några problem vad jag kan se! Det blir fortfarande bra bilder! Vad jag minns så e det 12 mpix i den! (Hade X100 innanför jackan i går vid skidåkningen. Utan motljusskydd så blir den platt och praktiskt) Bilden här ovan från Kocksgatan 24 den e tagen med min Fuji X100!

Det här med Workskops och bildsyn är en intressant fråga! Och mentor! (Vad gäller Micke Bergs blogg) Jag kan väl jämföra med andra saker! Man har ett intresse och går kurser i ämnet! Och går sedan mer specialiserade kurser i sitt ämne, och kallar det då för Workshop! Och sedan för att försöka utveckla sig vidare, så skaffar man en personlig tränare! Eller kalla det för mentor! Det är nog en bra väg för den som vill försöka utveckla sig i sitt ämne, i musik, idrott, konst eller vad det nu är! Men om man sedan blir nå't bra i musik eller idrott, om det är det man vill, så kan nog en viss fallenhet för ämnet vara bra att ha som grund! Ibland kan den här fallenheten även beskrivas som målinriktad envishet!

Men sammantaget, man måste i alla fall träna mycket och länge! Tyvärr! Å nå'n vis har visst sagt, minst 10.000 timmar! Å då kan det vara bra att ha nå'n som kollar så man inte tränar fel under de här 10.000 timmarna! Nå'n tränare, eller mentor, som man litar på!

Nog för nu! Semmelbullarna e klara! Fick smaka på en liten bullbit just nu! :) :)

/Bengan

Ps. Den hembakade Semlan smakade super till kvällskaffet! Så nu pallar jag med litet snöskottning innan läggdags!  :)

Inlagt 2021-01-28 15:49 | Läst 2032 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt!
Semlor är gott, speciellt hembakade... Mentorer är viktigt i jobbet eller på fritiden. Ska man lära sig RC-flyg eller musik är blir det roligare om någon visar en olika trix och tips. Så är det med foto också. Jag berörde det en gång här i ett inlägg...
Ett annat sätt att vidareutveckla sig inom foto är folkhögskolornas sommarkurser. För en billig penning kan man få mat, husrum, kunskaper och socialt utbyte med andra fotointresserade. Lärarna brukar vara duktiga på det kursen berör och ofta kommer "eleverna" från hela Sverige och är i alla åldrar... Jag har gått fyra veckolånga fotokurser. Två var grundkurser då jag skulle börja fotoskolan, en var mörkrumsarbete och en var fotografisk diskussion. MYCKET givande och lärorikt. Det är alltid fritt att tycka men det finns så mycket konkreta saker att lära inom fotografi.
Ha de gott me semlor och och snö.
Jerry
Svar från Benganbus 2021-01-30 13:17
Hej Jerry, nu e det dags för en hembakt semla igen! (efter en två timmars promenad)
Jovisst e en lärare/mentor viktig om man vill lära sig något utöver det vanliga! Det här med kurser och folkhögskolor, det e viktiga saker! Och ofta mycket trevligt också! Möten i verkligheten!

Som sagt, nu semla och kaffe! :)
Ha det bra Jerry!
Mvh från Bengan