The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5394 / Kul det här och grattis Jocke!

Nu e Joakim Milder inte bara bra på jazz, han är duktig på en del annat också!

.

Jocke är även kamerakännare! Här från ett möte i Contax/Kiev Club runt år 2000! :)

.

Å med god hjälp av de andra medlemmarna i klubben, Peter Hennig och Lars Wigren, så blev det så här!
.

Å nu är det år 2021, och det har inte hänt nå't nämnvärt på Kiev-fronten!

Så vare med det! Men kul är det! :)

/Bengan

Inlagt 2021-05-21 10:39 | Läst 2274 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande! En fantastisk bra musiker. Kul med den fina recensionen!.
/ Bengt H
Mja – år 2000 var ännu mycket myt och dunkel vad det gäller Kievhistorien. År 2002 inledde vi inom Zeiss Historica Society ett forskningsprojekt rörande Zeiss efter andra världskriget. Det gamla Zeissarkivet i Jena hade åter öppnats för utomstående efter att ha varit stängt sedan 1945. Många nyckelpersoner visade sig ännu vara i livet. Bland annat Wolfgang Hahn (90 år gammal) som hade ansvaret för att sätta igång tillverkningen av Kievkameran vid Zavod Arsenal i Kiev, Ukraina.
Jag hade även glädjen att inleda en längre korrespondens med professor Harry Zöllner (91 år gammal) som tillträdde som chef för Zeiss beräkningsbyrå år 1946 - glasklar i huvudet och välinformerad om allt.
Fram emot år 2004 hade vi ett helt annat kunskapsläge vad det gäller Kievkameran. Dimmorna hade skingrats och fakta satt på plats – så nog har det skett mycket sedan du och jag, Lasse och Jocke, satt och pokulerade år 2000. jag har sedan 2005 en text på nätet om detta - om nu någon skulle ha missat den... :-)

http://www3.telus.net/public/rpnchbck/zconrfKiev.htm
Vad kul. Tack för tipset. Lyssnar redan på albumet och njuter. Paddy McAloon var för övrigt frontfigur i gruppen Prefab Sprout som jag alltid har gillat.

/F