The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5473 / Ångfartyget Ejdern fotad med Leica från 1932! Och så kalksten på Gotland!


Jag fotar då och då med en Leica från 1932! Det fungerar bra bara man tänker på begränsningarna på kameran! Här är det Ångfartyget Ejdern som är fotad i Södertälje någon gång alldeles före år 2000! Diafilm och sannolikt Kodachrome! Första bilden här ovan på Ejdern är i stor sett obehandlad, bara minskad i format och omvandlad från TIFF till JPG!

.

Här har jag snyggat till bilden en liten aning! Litet mer kontrast, och litet oskarp mask! (Man kan såklart arbeta mycket mer i bilden) Men här  handlar om vad man vill visa med bilden och säga, "fotograferad med en Leica från 1932!" ;)

.



Och så Gotland! En av våra fovoriter! En av de mest fotograferade platserna är nog fiskeläget Helgumannen! Men vad jag tror att många missar det är den lilla offerkällan som finns innan själva fiskeläget! Källan syns inte från körvägen! Ibland växer det litet grönt runt källan och då syns den ännu mindre!

.

Men som jag visat tidigare i en blogg, så finns det annat på Gotland än bara gamla offerkällor! Exotisk natur typ! ;) 


Och så det viktigaste! Det första vi brukar göra när vi kommer till Gotland är att äta på Bakfickan! Stekt strömming med potatismos och lingonsylt! (Men man måste ofta betälla bord)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2021-08-29 07:44 | Läst 1628 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengt.
Jag tycker det är kul att se de här gamla Kodachrome -bilderna.
Vi har också en så lite svårfångad källa här i Roskilde som många inte känner till. Jag var en gång med till att göra en liten film om 5 av våra 12 källor här i staden och sedan tog vi den med också ​​- "Lovises kilde".
Med många vänliga hälsningar från Erik.