The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5588 // I morse blev det mörkt i Gnesta! Provade då att ställa skärpan med Contax G2!

Nu skiner solen i Gnesta!

Men i morse så blev det mörkt! Satt och läste DN tidigt i morse när det blev svart! Riktigt svart! Hela huset blev svart, alla andra hus va svarta, inga gatljus lyste osv, osv! Ok tänkte jag, nu gick den riktigt stora proppen! Lyste mig fram med mobilen till en tänsticksask och tände några ljus! Å det e nu som eftertankens kranka blekhet uppstår! Hamlet ni vet! För det va -11 i Gnesta! Vad händer med pelletspannan? Har jag ved till vedspisen? Vad händer om det blir ett längre avbrott och vattentornet töms?

Öppnade vedluckan under vedspisen, där fanns ved! Men det ligger en skiva på spisen och en liten julduk! Och på skivan finns litet prylar, burk med pepparkakor, gårdagens post, och en del annat smått och gott! Det här är en bra avläggningsplats alltså! Men det kunde jag ta bort på några minuter! Se'n vet jag var vedkorgen står i källaren och utanför källardörren finns ved! Så inga större katastrofer vid ett kortare strömavbrott! En veckas strömavbrott hade nog blivit litet knepigare med vatten och ev matlagning på spisen osv! Nu kom strömmen tillbaka efter tio minuter! Men jag skall ändå fylla vedkorgen och plocka bort några större saker på skivan som ligger på spisen!

Vad gäller att ställa skärpa i mörker, så funkar det alldeles utmärkt med Contax G2! Sedan kan man såklart undra över varför man behöver kunna ställa skärpan i nästan beckmörker när det ändå inte finns någon film som klarar av det här beckmörkret! Typiskt Zeiss "overkill" skulle nog någon äldre Zeissnörd säga!  :)

För övrigt är det som vanligt när storhelgerna närmar sig, en lagning på en tand har lossnat! :)
Men som tur va fanns det en avbokad tid hos tandläkaren i morgon! Så jag får se om jag hinner till Tårtan, eller om jag kommer litet senare!

/Bengan

Ps. Pelletspannan verkar klara av ett strömavbrott! Den gick igång som inget hänt! Det kan ju finnas litet AI i kretskortet i brännaren! Eller så fattar inte pannan att det varit ett strömavbrott! Lika bra det, för AI e inga stora tänkare! ;)

Inlagt 2021-11-30 09:55 | Läst 1708 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt.
"Optræk" till det stora dramat, som lyckligtvis snabbt avdramatiserades :-)
Det blev dock ett blogginlägg, som jag uppfattar som en dagboksanteckning (du vet vad jag menar).
Att du kan göra det läsvärt för oss andra, gör att många av oss läser dem.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag läser din blogg varje dag.