The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5620 // Jag tycker att det är något lurt med tillvaron! Morgontänk alltså! :)

Morgontänk efter att DN är läst! :)
Om något helt annat alltså! Vi behöver en sotsug för att sota pelletspannan! Vår nuvarande sotsug e en större burk som ansluts till dammsugaren och så suger man ut sotet ur pannan med hälp av det här! Nu hade det nog räckt med att köpa ett nytt filter till den nuvarande sugen, men det filtret fanns inte att köpa längre! Sotsugen är c:a femton år gammal! Så då tittade vi på vad som finns i sotsugväg numera! Det fanns bla. en liten sotsug med inbyggd motor! Snygg design också! Men så va det de där med priset! 385:-  Visst e det skumt! Jag betalade 500:- för bara en plåtburk med tygfilter för typ femton år sedan, och nu kostar en snyggt designad sotsug med hepa-filter och elektrisk motor bara 385:- Man kan även blåsa med den här nya sotsugen också, inte bara suga!

Visst låter det här konstigt! Kan bra prylar verkligen vara så här billiga? Eller e vi lurade på nå't sätt? Eller vill vi bli lurade? Nu har vi köpt den här nya sotsugen, och jag skall använda den, men tror ändå jag skall tvätta det gamla filtret till den äldre sotsugen, ifall den nya sotsugen inte skulle funka efter något år! Eller de e ju ganska billigt att köpa en ny sotsug? :) Men ändå, hur kan man tillverka saker så billigt? Och varför? E're bara jag som e misstänksam? ;)

Vi flög tex till Spanien för några år sedan och biljetten va mycket, mycket billig! Här blev jag också undrande, hur kan det vara så himla billigt att flyga? Jag får litet noja när saker e så här billiga, speciellt vad gäller flyg! Nu skall jag inte prata så mycket historia, men litet i alla fall! :) Och det gäller American Airlines, ett flygbolag i USA som gick väldigt, väldigt bra, jag tror ägaren hette Frank Lorenzo då! Till slut va det nå'n som tittade närnare på företaget och upptäckte att man sparade in på underhållet på flygplanen! Nåja, det här va nog en engångsföreteelse!  :)

Nog om detta, men jag undrar ändå, ursäkta mej för tjatet, kan det här billiga funka på sikt? Jag menar, tex att köpa en ny sotsug istället för ett nytt filter?
Eller e det bara jag som nojat in på allt det här billiga? ;)

/Bengan

Ps. För övrigt funkar min Contar G2 mycket bra! Och är kul! Den tar bra bilder också! Kameran e c:a 20 år gammal! Köpt begagnad! Tack för det köpet Gustaf!  :)

Inlagt 2021-12-29 08:53 | Läst 1790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
För ganska många år sedan - när det fanns bilar man kunde skruva i - köpte jag en riktigt billig hylsnyckelsats. Jag skulle nämligen lossa ett tändstift. Det där stiftet satt ordentligt fast, så jag fick ta i litet. Plötsligt liksom lossnade det och jag vred en bit. Sedan ville det sig inte mer. Jag lossade hylsnyckeln, och si, det var inte tändstiftet som jag vridit en bit. Men den där tändstiftshylsan var på väg att få en fin spiralform. Sedan dess har jag varit litet misstänksam mot billiga grejor...

Hoppas att din sotsug suger bra, och inte suger enligt nyare språkbruk ;-)
Kinesisk tillverkning revolutionerade prisbilden. Helt bisarrt ibland. Jag tror det var det som höll inflationen nere. Nu börjar kineserna kräva betalt för att jobba och priserna kryper uppåt igen.

American Airlines! Aha! En gång åkte jag med dom. Vid en mellanlandning blev planet stående. Fick inte starta igen. "Fel på parkeringsbromsen" sa kapten. En eufemism för att vänstra vingen höll på att falla av, vad vet jag. Vi fick åka med ett annat plan. Där räckte maten inte fram till min plats. Men kom fram oskadd.
Min också., alltså Contax G 2. skall använda 35:an igen efter en rulle med 21:an. / NE
Svar från Benganbus 2021-12-29 15:52
Oj då, en 21:a på G2:an! Stor respekt! :)
/B
Hej Bengt.
Billigt skit funkar länge ibland....
Jag har en del billiga skitkameror (gamla öststatskameror-kameror från 60-70-talet och lågpris-japaner) som jag gillar mycket. Den äldsta är nog 55+. De fungerar fortfarande. Det enda negativa är att batteri för ljusmätaren slutat tillverkas för de nyare. Men kamerorna går och är troligen aldrig servade. Många av de "finare" märkena behöver både service och byte av delar för att funka. Har både Canon och Nikon som gett upp. Sedan finns de som har andra åsikter och det är ju bra för samtals-diskussions-dynamikens skull.
MVH
Jerry
Tja, inte helt enkelt det där. Det enkla blir nog billigast och bäst i längden, alltså en sotsug utan egen motor. Dock så förutsätter det filter som är på tiptop för att skydda dammsugaren. För att slippa detta dilemma kan man skaffa en sotsug med cyklon-rening (inga filter). Dock betydligt dyrare än `kinaskräpet´.

https://pellvac.com/product/virvelvind-asksug-20-liter/?campaign=11071231613&content=462841051155&keyword&gclid=EAIaIQobChMIlcvw5pmJ9QIVlx4YCh1T6AESEAQYDyABEgKACPD_BwE#tab-reviews

/Stephan
Tack för synpunkter, tyckanden och tips! :)
/B